Neptun konferencia – július 17.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ETR konferencia – május 19.
Advertisements

A FIR adminisztráció egyes kérdéseiről
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Tanári mesterképzés a FIR-ben EKOP-1.A.1-08/C
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) Felsőoktatási helyzetkép Stéger Csilla.
1 ONYF BM OEP Az EMMA működési modellje Munkavállalók adatai Munkáltatók adatai Munka- viszonyok adatai Munkavállalók EU FH OMMF KSH EMNY Központ Munkáltatók.
A személyi nyilvántartás speciális kérdései EKOP-1.A.1-08/C
Matl Gábor osztályvezető Diákhitel Központ Zrt. Budapest, július 10.
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) ETR konferencia – május 19. FIR.
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) Főkedvezményezett: Educatio Társadalmi.
Elektronikus kérelem benyújtás
október 17 Bartáné Kustár Katalin tanulmányi osztályvezető A 2012-es mesterszakos keresztféléves felvételi eljárásról.
FIR FEJLESZTÉS LÉNYEGE AVAGY MIÉRT NEHEZEBB A KÖNNYEBB EKOP-1.A.1-08/C FIR INTÉZMÉNYI FÓRUM –
Felsőoktatási Információs Rendszer Kerekes Gábor.
ETR kapcsolat a Felsőoktatási Információs Rendszerrel (FIR) Molnár István Budapest, január
Felsőoktatási tanügyigazgatás Bakonyi László elnök, Oktatási Hivatal.
2007. ÉVI FELVÉTELI ELJÁRÁS. JELENTKEZÉS / 1. A jelentkezés – az e célra szolgáló – jelentkezési lap benyújtásával történik. A felvételi jelentkezési.
Szakirányválasztási eljárás - Orientációs eljárás.
Az igénybevevői nyilvántartás
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Fejlesztések, változások a Neptun rendszerben
Fejlesztések, változások a pénzügy modulban. Jogcímhez rendelés.
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) FIR Fórum – június 12. HÖSZ rendszer.
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) FIR Fórum – június 12. Finanszírozási.
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) FIR Fórum – június 12. Támogatási.
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) FIR Fórum – szeptember 16. OSAP.
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) FIR Fórum – szeptember 16. Támogatási.
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ). Automatizmusok a HÖSZ rendszerben Köblös.
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ). A magyar állami ösztöndíj adminisztrációjának.
Általános…. Neptun új modulok
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) Neptun Konferencia – november 12.
FIR fejlesztések, változások november. Új verzió változásai Novemberi verzióval új FIR 4.0 xsd én kerül élesítésre 24-előtt verzió kihelyezés.
Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése 2. ütem (TÁMOP / ) Főkedvezményezett: Educatio Társadalmi.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Némethné Kárpáti Nóra mb. tanulmányi osztályvezető
Oktatási és tanulmányi kérdések a Gazdaságtudományi Karon
Elektronikus jelentéstovábbító portál vagyonkezelő szervezet számára Ügyfélkapu használatával.
Fejlesztések, változások a kérvény modulban. Részletfizetési kérvény változások Új rendszerparaméter: PU_RKERVENYEZETTKIRASBEFIZETES S zabályozza, hogy.
FIR fejlesztések, változások március 17.. Új verzió változásai Márciusi verzióval új, FIR 4.1 xsd Új adatkör: o Juttatások, o Térítések.
Adatellenőrzési szabályok OSAP statisztika FIR optimalizáció
Fejlesztések, változások a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszerben (általános, kliens)
Pénzügyes változások, fejlesztések. FIR pénzügyek.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
TOVÁBBTANULÁSI SEGÉDANYAG MERRE TOVÁBB A KÖZÉPISKOLA UTÁN?
Semmelweis Egyetem Doktori Iskola 2016/2017 Köszöntjük a I. éves PhD hallgatókat!
Web alapú humán lekérdező rendszer
MIFIR adatszolgáltatás – Technikai információk
Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar
A felsőoktatási felvételi eljárás
Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar
Semmelweis Egyetem Doktori Iskola 2017/2018
Semmelweis Egyetem Doktori Iskola 2017/2018
Az átvételek hibái számokban
FIR Fórum szeptember 16. A magyar állami ösztöndíj adminisztrációjának egyes kérdései Vanó Renáta .
FIR Fórum június 12. A magyar állami ösztöndíj adminisztrációjának egyes kérdései Vanó Renáta .
Beiratkozás – átsorolás: magyar állami ösztöndíj nyilatkozat
E-ügyintézés az adózásban 2006.
Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar
Automatizmusok a HÖSZ rendszerben Köblös István
OSAP statisztika FIR FÓRUM január 29. Hosznyák András.
HÖSZ rendszer fejlesztések
FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Hozzáférés az Ügyfél portálhoz szeptember 27.
FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
FELVÉTELI ELJÁRÁS
Merre tovább a középiskola után?
Web alapú humán lekérdező rendszer
Tájékoztató a 2020-as felsőoktatási felvételi eljárásról
Előadás másolata:

Neptun konferencia – 2014. július 17. Támogatási idő számítása Hosznyák András

Hol tartunk most? Javításokat elvégeztük, élesítettük 2014. július 8. óta a FIR Fórumon bemutatott algoritmus van használatban a FIR-ben 2014. július 8. óta az Ügyfélkapun (magyarorszag.hu) a hallgatók számára is lekérdezhető a támogatási idő felhasználás Támogatási idő számítható országos szinten a támidő számítás tesztelés elején: 71% 2014. július 15-én: 90,80%

TMIDK hibák aránya országosan

TMIDK hibák aránya országosan

H0322-es hibával rendelkezők H0322-es hibával rendelkezők száma a 2013/14/2 időszak esetében Dátum Hibás hallgatók száma 2014.05.06. 1.886 2014.05.22. 1.872 2014.07.11. 1.726 2014.07.15. 1.748

Kommunikáció FIR füzet frissült a Felvi.hu portálon Hallgatói FIR füzet került publikálásra a FIR füzetek között ez is elérhető az intézmények számára Betekintés a FIR-ben tárolt személyes adatokba http://www.felvi.hu/felsooktatasimuhely/fir/fir_betekintes_tajekoztato A hallgatók észrevételek a tamido@oh.gov.hu címre küldhetők Kérjük, hogy hallgatói probléma esetén először az érintett tanulmányi rendszerben tárolt adatokat ellenőrizzék, javítsák

Betekintés a FIR-ben tárolt adatokra

Ügyfélkapu Link: https://ugyintezes.magyarorszag.hu/szolgaltatasok/fir.html Eléréshez szükséges személyesen okmányirodában regisztrálni a weboldalon elektronikusan elérhető ideiglenes (1 hónapig érvényes) regisztráció nem elegendő a FIR adatok megtekintéséhez A hallgató ugyanazt a felületet látja, mint az intézmény, de számára nincsenek elrejtve információk (intézmény kód, képzés név hitéleti képzésnél, stb.) A hallgatónak tudnia kell a lekérdezéshez a FIR által kiosztott oktatási azonosítóját!

Ügyfélkapu Akkor lehetséges a FIR-beli azonosítása a hallgatónak, ha az Ügyfélkapu regisztráció során megadott adatok legalább egy bejelentő intézménybeli adatokkal azonosak! FIR és KEK KH kapcsolat kiépítéséig ez szükséges feltétel Az Ügyfélkapun keresztül a hallgató nem csak a támogatási idő adatait, hanem az Adatkeresés részen minden FIR-beli elemi adatát megtalálja, és át tudja tekinteni minden adat esetében egyértelműen látszik, ki a bejelentő intézmény

Ügyfélkapu

Fel nem róható félév kezelése

Passzív félévek fel nem róható indokai A félévközi passziválás esetében az alábbi fel nem róható indokok adhatók meg a hallgató kérelmére baleset miatt (PBA) a hallgató kérelmére betegség miatt (PBE) a hallgató kérelmére szülés miatt (PSZ) a hallgató kérelmére egyéb váratlan ok miatt (PEO)

Hozott dokumentumok kezelése

Hozott dokumentumok összevonása Két vagy több azonos hozott dokumentum: kiállítási dátuma és nyomdai sorszáma azonos azonos sorszám feltételei kisbetűsre alakítva ./-_;?,:!%()*+= karakterek és a szóköz nem számít ha ugyanazon dokumentumhoz vélelmezett félév is számításra kerül a FIR által és konkrét félévszám is bejelentésre kerül, akkor a konkrét félévszám lesz figyelembe véve ha ugyanazon dokumentumhoz több eltérő konkrét félévszám kerül megadásra, akkor a kisebb félévszám lesz figyelembe véve

Ki és mit igazolhat? Hallgató Intézmény Oktatási Hivatal a hozott dokumentumot bejelentő intézménynek a más intézményben folytatott képzésen felhasznált félévszámot a 2006-02-01 előtt kiállított oklevél megszerzéséhez Intézmény a 2006-02-01 előtt általa kiállított oklevél megszerzéséhez a támogatott formában felhasznált félévek számát a hozott dokumentumnál megadott félévszámmal a hallgató 2006-02-01 után megkezdett képzése esetén Oktatási Hivatal az intézményeket olyan felhasznált félévszámokról is informálja (akár hozott dokumentumhoz, akár a FIR-ben nyilvántartott képzéshez kapcsolódóan), amelyekről nem rendelkezhetnek közvetlen adatokkal, mivel más intézményben kerültek felhasználásra

Milyen dokumentum lehet az igazolás? felsőoktatási intézmény által kiállított jogviszony-igazolás a 2006-02-01 előtt kiállított oklevél megszerzéséhez a hallgató által az adott képzésen teljesített valamennyi képzési időszak megjelölésével, amely tartalmazza a félévek finanszírozását is felsőoktatási intézmény által kiállított igazolás a 2006-02-01 előtt kiállított oklevél megszerzéséhez a hallgató által az adott képzésen támogatott formában teljesített képzési időszakok számáról vagy az adott képzésen teljesített összes képzési időszak számáról, és abból a költségtérítéses formában felhasznált félévek számáról igazolási céllal bemutatott leckekönyv, ha abból megállapítható a 2006-02-01 előtt kiállított oklevél megszerzéséhez teljesített félévek száma és finanszírozási formája

Mely esetekben lehet félévszámot jelenteni? ha a hallgató olyan 2006-02-01 előtt kiállított hozott dokumentumot mutat be az intézményben, amely felsőoktatásban szerzett oklevél vagy bizonyítvány, és az adott intézmény állította ki, akkor az intézmény a tanulmányi nyilvántartása alapján meg tudja állapítani, és ennek alapján megadhatja a hallgató által felhasznált támogatott félévszámot ha a hallgató olyan hozott dokumentumot mutat be az intézményben, amely más felsőoktatási intézmény által 2006-02-01 előtt kiállított oklevél vagy bizonyítvány, akkor az intézmény csak abban az esetben küldhet be a hozott dokumentumhoz felhasznált félévszámot a FIR-be, ha a hallgató igazolási céllal nyújtott be valamely dokumentumot a támogatott formában felhasznált, vélhetően 7-nél kevesebb félévszám igazolására (pl. a rendelkezésre álló leckekönyv alapján nem állapítható meg félévszám, ha a hallgató ezt nem kéri)

Mekkora lehet a hozott dokumentum félévszáma? az igazolás alapján nincs támogatott időszak felhasználás, a 0 (nulla) értéket kell megadni nem áll rendelkezésre igazolás, az üresen hagyott adatmezőt kell beküldeni a FIR-be, és ezzel a 7 féléves vélelmezés lép érvénybe, ezt kapja vissza az intézmény a FIR-ből rendelkezésre áll valamely igazolás, az annak alapján megállapítható támogatott félévszámot kell megadni, és ez – az igazolásnak megfelelően – 7 félévnél kisebb vagy nagyobb érték is lehet

XSD 3.3 hatása a támogatási időre

Új mező a tanulmányi jogviszonyban A tanulmányi jogviszony adatkör XSD-je (v3.3) kiegészítésre került egy új mezővel, ahol a 2006 előtt megkezdett jogviszonyban támogatott formában a doktori képzésben teljesített képzési időszakok számát lehet megadni A jelenleg használt adatmezőben továbbra is nem doktori képzésen támogatott formában teljesített képzési időszak számot várja a FIR

Adatellenőrzési szabályok a támogatási időben

Adatellenőrzési szabályok Új H0323 szabály TMIDT hatással Ha a hallgató jogviszonyához kapcsolódik olyan képzés, mely korábbi kezdetű mint 2006-02-01, és a képzéshez 2006-02-01 után tartozik államilag támogatott időszak, akkor kötelező megadni az adott képzésen a 2005/06/2 időszak előtt felhasznált államilag támogatott félévek számát (lehet 0 (nulla) is). H0109 nyári szabály javítás után TMIDK hatású lesz a hiba

Adatellenőrzési szabályok Megszűnő TMIDT hatások H0065: A hallgató legalább egy képzése kezdő dátumának meg kell egyeznie a kapcsolódó tanulmányi jogviszony kezdő dátumával. H0067: A hallgató szakjához tartozó képzés kezdő dátuma nem lehet előbbi, mint a kapcsolódó tanulmányi jogviszony kezdő dátuma. H0068: Lezárt tanulmányi jogviszony esetén az időben legkésőbb lezáródó képzés végdátumának meg kell egyeznie a kapcsolódó jogviszony végdátumával.

Adatellenőrzési szabályok Megszűnő TMIDT hatások H0178: Nem adható meg olyan tanulmányi jogviszony és képzés(ek) kapcsolat, ahol a képzés(ek) kezdeti és végdátuma által meghatározott intervallum(ok) nem fedi(k) le a teljes jogviszonyt. H0182: A tanulmányi jogviszony kezdő dátuma nem lehet későbbi, mint a végdátuma. H0199: A képzés végdátuma nem lehet későbbi, mint a kapcsolódó tanulmányi jogviszony végdátuma.

Köszönöm a figyelmet!