legkésőbb augusztus 5-ig legkésőbb augusztus 20-ig

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A 2014-es fels ő oktatási felvételi eljárás A jelentkezés rendje.
Advertisements

A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
december 12. Bartáné Kustár Katalin DE-BTK tanulmányi osztályvezető A 2014-es felvételi eljárásról.
Educatio Kht. Országos Felsőoktatási Információs Központ Felsőoktatási Felvételi 2008.
ÉRETTSÉGI UTÁN TANÉV.
1. Érettségi vizsga • Itt az iskolában kiosztott jelentkezési lapon • február 15-ig • Érettségi tárgyak: • magyar, matematika, történelem, idegen.
Felvételi tájékoztató 2011 Felvételi Felvételi tájékoztató 2011 A döntést segítő kiadványok •Felsőoktatási felvételi tájékoztató szeptemberben.
Felvételi eljárás Felvételi tájékoztató megjelenése  december 31-éig elektronikus formában ( Jelentkezés a 2014.
. Az általános felsőoktatási felvételi eljárás 2012-ben Stéger Csilla főosztályvezető Oktatási Hivatal - Felsőoktatási Főosztály Pécs, december 5.
január Bartáné Kustár Katalin DE-BTK tanulmányi osztályvezető A 2013-as felvételi eljárásról.
január Bartáné Kustár Katalin DE-BTK tanulmányi osztályvezető A 2011-es felvételi eljárásról.
október 17 Bartáné Kustár Katalin tanulmányi osztályvezető A 2012-es mesterszakos keresztféléves felvételi eljárásról.
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása A 237/2006. (XI. 27.) Kormányrendelet alapján.
PONTSZÁMÍTÁS –Általános tudnivalók –Tanulmányi pontok –Érettségi pontok –Többletpontok.
Pontszámítás BSc,osztatlan képzések és felsőfokú szakképzések esetén, 2011 Nagy Pontszámítási Nap Felvételi összpontszám ( pont): -Tanulmányi.
A felvételi eljárás.
Felvételi pontszámítás. A pontszámítás alapját a középiskolai eredmények és az érettségi teljesítmény adják, amelyek például emelt szintű érettségiért,
Jogszabályok 100/1997. Az érettségi vizsga vizsgaszabályzata: 100/1997. (VI.13) Korm. rendelet 269/2000. A felsőoktatási intézmények felvételi eljárásainak.
- A közoktatásról szóló évi LXXIX. Törvény
Felvételi pontok számítása alapképzésre, illetve egységes, osztatlan képzésre A felvételi összpontszámot, vagyis a rangsorolás alapjául szolgáló eredményt.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2015
É RETTSÉGI ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁS 2015 TAVASZÁN. A Z ÉRETTSÉGI ELJÁRÁS MENETRENDJE Jelentkezés az érettségire: február 15-ig. Az emelt szintű érettségikre.
Felvételi eljárás 2015.
Tájékoztató 10. osztályosoknak
Educatio Kht. Országos Felsőoktatási Információs Központ Felsőoktatási felvételi 2008 Szeptemberben induló képzések.
Tájékoztató 10. osztályosoknak Az érettségi vizsga Kötelező tárgyak: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv + 1 választott tárgy.
Educatio Kht. Országos Felsőoktatási Információs Központ Felsőoktatási felvételi 2008 Szeptemberben induló képzések.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2014 Készítette: Győri Ágnes (irinyi-ref.hu)
Továbbtanulás Összeállította: Veszelszkiné Huszárik Ildikó.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2016 Készítette: Győri Ágnes (irinyi-ref.hu)
Fontos jogszabály 423/2012 kormányrendelet – felsőoktatási felvételi eljárásról 423/2012 kormányrendelet – felsőoktatási felvételi eljárásról 502/2013.
Továbbtanulás, felsőoktatás Tájékoztató a felsőoktatási jelentkezésekről.
2016. január 5. Bartáné Kustár Katalin DE-BTK tanulmányi osztályvezető 1 A 2016A felvételi eljárásról.
TOVÁBBTANULÁSI SEGÉDANYAG MERRE TOVÁBB A KÖZÉPISKOLA UTÁN?
A felvételi eljárásról Határidők I. Hivatalos kiegészítés: január vége Jelentkezési határidő: február 17. E-felvételi.
6-8 FÉLÉV ALAPKÉPZÉS EGY-EGY KÉPZÉSI ÁGA 2-4 FÉLÉV MESTERKÉPZÉS Képzési szerkezet.
Felvételivel kapcsolatos információk Hrabacsik Mihály.
A felsőoktatási felvételi eljárás Dr. Bakos Károly szakmai főtanácsadó Oktatási és Kulturális Minisztérium.
TÁJÉKOZTATÓ AZ ÉRETTSÉGI- FELVÉTELI VIZSGÁKRÓL Aktuális információk január 28.
A 2017-es felsőoktatási felvételi eljárás
A 2015A felvételi eljárásról
A 2017A felvételi eljárásról
Érettségi és felvételi eljárás 2017 tavaszán
A felsőoktatási felvételi eljárás
Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar
Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar
Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar
A 2014-es felvételi eljárásról
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar
A 2013-as felvételi eljárásról
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei
Pontszámítás 2018.
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
Felsőoktatási felvételi eljárás 2018
FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar
VSZC Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma Felsőoktatási felvételi eljárás és pontszámítás 2020-tól.
FELVÉTELI ELJÁRÁS
Felsőoktatási felvételi eljárás
423/2012 (XII. 29.) Korm. rendelet alapján
Merre tovább a középiskola után?
A döntést segítő kiadványok •Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2019
Tájékoztató a 2020-as felsőoktatási felvételi eljárásról
Előadás másolata:

legkésőbb 2017. augusztus 5-ig legkésőbb 2017. augusztus 20-ig Felvételi menetrend Felsőoktatási felvételi jelentkezési határidő 2017. február 15. E-felvételit hitelesítő adatlapok beküldésének vagy Ügyfélkapun keresztüli hitelesítésének határideje 2017. február 20. Folyamatos online tájékoztatás 2017. április 20-tól Általános hiánypótlási tájékoztatás megküldése – a besorolási döntést megelőző 28. napig 2017. június 28-ig Dokumentumok benyújtásának,adatmódosításnak és az egyszeri sorrendmódosításnak a határideje 2017. július 12. Ponthatárok, a felvételi eredmények kihirdetése. 2017. július 26. Besorolási határozat közlése az E-felvételiben, valamint erről értesítő e-mail kiküldése legkésőbb 2017. augusztus 5-ig Fellebbezés határideje: a besorolási döntés – a honlap megszemélyesített részén történt – közlésétől számított 15 napon belül legkésőbb 2017. augusztus 20-ig

A legfontosabb tanácsok a jelentkezéshez Csak a 2017. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos meghirdetései alapján és az erre szolgáló elektronikus felületen lehet jelentkezni! Csak a tájékoztatóban megjelent intézményekbe és szakokra lehet jelentkezni! A jelentkezési határidőig rendelkezésre álló dokumentumokat fel kell tölteni az E-felvételi rendszerén keresztül, vagy csatolni kell a jelentkezéshez! Készíts fénymásolatot a hitelesítő adatlapról és a befizetést igazoló eredeti átutalási bizonylatot őrizd meg! Amennyiben nem Ügyfélkapun keresztül hitelesíted a jelentkezésed, a hitelesítő adatlapot ajánlott küldeményként add fel!

Az E-felvételi folyamata Regisztráció Jelentkezési helyek Jelentkezési sorrend és módosítása Űrlapok kitöltése Eljárási díj befizetése Hitelesítés

Regisztráció Saját felhasználói nevet és jelszót! e-mail címet! El kell fogadni a felhasználási feltételeket! A rendszer automatikusan kiküldi a regisztrált e-mail címére az egyedi biztonsági kódot. A biztonsági kód szükséges az E-felvételi rendszerébe való belépéshez. A felvételi azonosító szám a felületre történő első belépés alkalmával kerül automatikusan kiosztásra. Ezt meg kell jegyezni!

Jelentkezési helyek Legfeljebb 6 jelentkezési hely! A legördülő menüből kell kiválasztani. Ha mindkét finanszírozást megjelölöd, külön sor, egy jelentkezésnek számít- max. 12 hely! Fontos a sorrend!

Kiegészítő eljárási díj 3 képzés (max 6: azonos állami ösztöndíjas és önköltséges képzés) ingyenes A további jelentkezésekért 2000-2000 Ft. kiegészítő díjat kell fizetni. Pályaalkalmassági, egészségügyi, stb. díj 7. táblázat Befizetési határidő febr.15. Befizetés: banki átutalással, vagy internetes tranzakcióra alkalmas bankkártyával, az E-felvételiből elérhető internetes felületen. Nem lehet postai utalványt használni!

Banki átutalás Átutaláskor az alábbi adatokat kell megadni: Kedvezményezett neve: Oktatási Hivatal Kedvezményezett számlaszáma: 10032000-00282637-00000000 Átutalás összege: ( Fizetés menüpontban) Közlemény: itt minden esetben kizárólag a 12 jegyű felvételi azonosító számot kell feltüntetni! A sikeres átutalásról szóló bizonylat másolatát a felsőoktatási felvételi jelentkezés érvényességéhez az E-felvételi felületén fel kell tölteni, vagy az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190. postacímre meg kell küldeni.

Fizetés interneten keresztül bankkártya segítségével az E-felvételi rendszerében a Fizetés gombra kattintva el lehet jutni a szolgáltatást üzemeltető bank megfelelő oldalára. nem kell a felvételi azonosító számot megadni, mivel az E-felvételi felületéről közvetlenül érkezik a megfelelő oldalra, ezért a „háttérben" (nem látható módon) a tranzakció során egyértelműen megtörténik az azonosítás.

A befizetés jóváírása Bankkártyával történő fizetés esetében a jóváírás perceken belül megtörténik, azaz az E-felvételi felületén a Fizetés menüpontban látható is a befizetés eredménye. Átutalás esetében hosszabb ideig tart a jóváírás folyamata, akár több hét is eltelhet az átutalás megtörténte és a felületen is látható jóváírása között. A befizetés határidején nem a jóváírás dátumát kell érteni, hanem a tranzakció elindításának dátumát.

Hitelesítés Ügyfélkapu regisztráció: bármely okmányirodában E-felvételi felületén található hitelesítés funkció használatával a két rendszerbe történő párhuzamos bejelentkezés után a hitelesítés automatikusan megtörténik, a hitelesítési folyamat végrehajtására vonatkozó pontos útmutatást az E-felvételi felülete tartalmazza.

Hitelesítő adatlap az űrlapok kitöltése – az adatok ellenőrzése és mentése – után ki kell nyomtatni a felületről a hitelesítő adatlapot és azt az aláírással hitelesítve – ajánlott küldeményként – postázni kell a következő címre: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190.

Mit és hogyan kell csatolni a jelentkezéshez? A dokumentumok benyújtására az E-felvételibe való feltöltéssel „csatolt dokumentumok”, vagy postai úton az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190. címre küldve kerülhet sor! az adott dokumentum szkennelt példányát, vagy postai benyújtás esetén fekete-fehér, A4-es formátumú fénymásolatát kell csatolni a jelentkezéshez, azonosítót ráírni minden fénymásolatra!

Benyújtandó dokumentumok 11. és 12. év végi bizonyítvány (9. és 10. év végi, ha a pontok miatt kell) Érettségi bizonyítvány( nem kell) Az eljárási díj igazolása(ha átutalás van) Nyelvvizsgát igazoló dokumentum( csak a DSD honosítva) Sport eredményt igazoló dokumentum Hátrányos helyzet igazolása

Pontszámítási módszerek(400+100) 1. Tanulmányi pontok + érettségi pontok + többletpontok 2. Érettségi pontok x 2 + többletpontok Tanulmányi pontok(max 200 pont): - magyar nyelv és irodalom(évenként a 2 jegy átlaga) - matematika - történelem - idegen nyelv(nemzetiségi ny. és i.) - 1 választott természettudományos tárgy Ezen tantárgyak utolsó két tanult év végi osztályzataiból – max. 100 pont Az érettségi bizonyítványban szereplő százalékos eredmények átlaga egész számra kerekítve – max.100 pont( öt jegy átlaga)

Érettségi pontok Az érettségi vizsgán az adott vizsgatárgyból elért százalékos eredmény(amennyiben több tárgy választható a két legkedvezőbbet számítják) követelmény:1. táblázat! Max. 200 pont Meghatározott minimum pontszám: -280 pont az alapképzésre (többletpontok nélkül, kivéve az emelt szintért és nyelvvizsgáért járó pontok) -240 pont a felsőoktatási szakképzésre

Többletpontok Többletpontok: max. 100 pont emeltszint miatt (legalább 45%) 50 pont tantárgyanként(ha ezt a tárgyat számítják be) nyelvvizsga miatt max.40 pont B2 középfokú nyelvvizsga – 28 pont C1 felsőfokú nyelvvizsga – 40 pont OKTV – verseny max 100 pont OKJ – szakirányú felsőfokú szakképzettségért v. technikusi bizonyítványért – 24 pont Előnyben részesítés – max. 40 pont Sporteredmény :10-50 pont adható Többletpontok