Toscana Készítette: Tóthné Kovács Annamária

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Advertisements

EUROSTUDENT V A felsőoktatás szociális dimenziója Kiss László Educatio Nonprofit Kft.
Egész életen át tartó tanulás „Egész életen át tartó tanulás” ■ Az „Egész életen át tartó tanulás” COMENIUS 2011 pályázat nyertese iskolánk COMENIUS 2011.
Mobilitás pályázatok Leonardo da Vinci
..
A Grundtvig program: felnőttoktatási pályázatok a Tempus Közalapítvány kezelésében Várterész Flóra Budapest,
{ Comenius Regio Berufsorientierung: www (wer wählt wie)? Ki Hogyan Választ?
Az Üllői úttól a Mont Blanc-ig
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
„SZAKMÁVAL AZ ÉLHATŐBB JÖVŐÉRT”
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2013/2014-es tanévben
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
A kompetencia-alapú oktatás megvalósítása a Katedra Informatikai és Művészeti Szakközépiskolában HEFOP / /1.0.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
COMENIUS PROGRAM.  „Egész életen át tartó tanulás programja“  Iskolák nemzetközi együttműködése Mi is az a Comenius?
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
A gyakorlatvezető mentor
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
Az Inklúziós Index hazai adaptációja
HUMÁN TISZK TÁMOP /1-2F számú projekt Szolgáltatásszervezési csoport beszámolója július 02.
HUMÁN TISZK TÁMOP 07/1-2F SZÁMÚ PROJEKT Szolgáltatásszervezési csoport beszámolója 2009 október 02. „Mércénk az ember”
A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F pályázat február 4. A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F
A 2008/2009-es tanév 6 iskola közösségi életének szervezésével kezdődött.
Kitagolás – foglalkoztatás – életminőség Az intézményi kiváltás foglalkoztatási szempontú aspektusai.
Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap Két ország, egy cél, közös siker! Dr. Kovács Ferencné.
Dr. Szabó-Thalmeiner Noémi. Nevelő Szaktanár Hivatalnok Szakmai szervezet tagja Családtag Barát (nő) rokon szülő gyermek testvérházastárs …
CAMPUS HUNGARY PROGRAM. A program célja A projekt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak, munkatársainak külföldi K+F, tanulmányi, operatív intézményi.
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
Szakmai munkánk a pályázatban
„Rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetése az SZLTISZK Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézményben” TÁMOP A -12/1– Szakmai munkánk.
Határtalanul Együtt egymásért a zene és a tánc világában HA /14 Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
„Migráns tanulók a magyar közoktatásban” Oktatási és Kulturális Minisztérium Társadalmi Megújulás Operatív Program „BÁBEL- interkulturális pedagógia porjekt”
A tanulók felkutatásának és beiskolázásának folyamata Iskolai, önkormányzati kapcsolati táblázat Névtáblázat (adatbázis) Települési útvonal Tájékozató.
Vásárhelyi Pál kereskedelmi Szakközépiskola
Erdei Iskola a Bejárható Magyarország Program keretében a Gémes Természetjáró Egyesület szervezésében Istenmezeje, október
Határtalanul!.
 Iskolák magatartása  Tanulók motiváltsága  Szülők elhivatottsága  Gyermekjóléti Szolgálatok, családsegítők, gyámok, nevelőszülők véleménye JULI.
Az Erasmus - jelen és jövő - ELTE, Budapest, október 2. Bokodi Szabolcs Tempus Közalapítvány.
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
Bentlakásos intézmények kiváltása – TIOP /1
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
Németország BESZÁMOLÓ 2014 Szakmai gyakorlat Németországban.
Pályaválasztási szülői értekezlet
A TÁMOP / projekt jelene és jövője.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM. 2 A Fiatalok Lendületben Program számokban Az Európai Bizottság programja Időtartam: Költségvetés:
Projekt hét a Békésyben decemberében „A globalizáció veszélyei, környezettudatos élet”
„Mutasd, csinálom, tudom, nem adom fel” tanári továbbképzési program Malaga Február
Szülői értekezlet A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉS RENDJE ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁS GYAKORLATI TUDNIVALÓI.
2010. AUGUSZTUS 27-ÉN A MŰVÉSZTELEPI BESZÁMOLÓ KIÁLLÍTÁSSAL EGYÜTT MEGNYITJUK A VARGA MÁTYÁS SZABADISKOLAI CSOPORT TANÉVÉT. PROGRAM: AUGUSZTUS.
Toscana, Olaszország január - április Mobilitá Infermieri in Toscana”
Dánia Mérés-értékelés tanulmányút Készítette: Bite Zoltán Kolping Katolikus Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium - Pétfürdő.
Erasmus+ tapasztalatok
ERASMUS+ KA1 mobilitás pályázat
„Kastélykiváltás Berzencén”
A tükrözött vagy fordított osztályterem
Back to Nature Egy kísérleti, természet-közeli, innovatív pedagógia kifejlesztése általános iskolák számára.
Az Erasmus eredményei dióhéjban
Vajdasági ifjúsági tapasztalatok az uniós programok terén
Mobilitás KA HU01-KA Gépészek Münsterben Mobilitás KA HU01-KA
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
MNGSZ Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
Pályaválasztást segítő mentortanár és közösségfejlesztő program
Örömmel értesítünk mindenkit arról, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT. Határtalanul! Programigazgatóság által meghirdetett pályázatán az Apáczai Nevelési.
Bolyai Farkas Szakképző Iskola
Erdélyi kirándulás Élmények.
Készítette: Dóka István
Előadás másolata:

Toscana Készítette: Tóthné Kovács Annamária BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző Iskolája 2016.12.13.

Iskolánk

M.I.T.O. projekt (Mobilitá in Toscana - Ápoló tanulók szakmai gyakorlata Olaszországban) 2016. 11. 21.-2016. 11. 28. Résztvevő: BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző Iskolája – Szabó Beáta intézményvezető, Tóth Klára pedagógus, Tóthné Kovács Annamária könyvtárospedagógus fogadó intézmény: Arca Cooperativa Sociale

Előzmények A 2016 augusztusában induló egy éves idejű “M.I.T.O. – Mobilitá Infermieri in Toscana” projektben 4 magyar és olasz (Toszkána) szervezet működik együtt: Galileo Progetti Nonprofit Kft. (koordinátor), BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző Iskola és a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola (küldő intézmények), a firenzei ARCA Cooperativa Sociale, mint fogadó intézmény. A mobilitás projekt főbb elemei: 18 gyakorló ápoló és szociális gondozó és ápoló vesz részt egy öthetes (és 3 szaktanár egyhetes) szakmai gyakorlaton a Rosalibri Kft. Által fenntartott idősek otthonában.

A projekt hozzá kíván járulni az Európai Unió célkitűzéséhez az európai mobilitás növelésében, tanulók és tanárok számára a mobilitás szervezésével, lehetővé téve a tapasztalatcserét és a jó gyakorlatok cseréjét, a kölcsönös tanulást, különböző kultúrák megismerését – ezáltal egy európai kitekintést adva a partnereknek és a résztvevőknek, valamint egy európai dimenziót az oktatási intézmények képzési kínálatának.

2016. nov. 22. kedd – Firenze Megbeszélés az ARCA fogadószervezet székhelyén: ismerkedés a fogadó intézménnyel; ismerkedés a fogadószervezet mobilitási projekt referensével (Simon Margit); az ARCA fogadószervezet működésének, struktúrájának, létesítményeinek bemutatása; a 2011-es mobilitási projekt egyik résztvevőjének beszámolója Az olasz egészségügyi rendszer: A fogyatékosok és időskorúak ellátásának formái Olaszországban; Egészségügyi képesítés és tanulmányok

Firenze jelképe

2016. nov. 23. szerda – Tavarnelle és Panzano Látogatás a Tavarnellében működő idősek otthonában: Az ott folyó munka megfigyelése; Az intézmény működése: munkabeosztás, turnusok, felszereltség, eszközök; Törvényi szabályozás, normatívák; Személyzet; Koordinációs megbeszélés a tanulói mobilitást koordináló tutorral és a tanulói a mobilitás helyszínének megtekintése Látogatás Panzanóban a pszichiátriai betegek számára fenntartott támogatott lakhatásban: Az ott folyó munka megfigyelése; Az intézmény működése: munkabeosztás, turnusok, felszereltség, eszközök; Törvényi szabályozás, normatívák; Személyzet

Tavarnelle – Idősek Otthona

Tavarnelle – Idősek otthona

Panzano – mikor a táj látványa is része a terápiának

A Pszichiátrai Intézet egy kastélyban található

2016. csüt. nov. 25.– Greve in Chianti Látogatás a Greve in Chiantiban működő idősek otthonában: Az ott folyó munka megfigyelése; Az intézmény működése: munkabeosztás, turnusok, felszereltség, eszközök; Törvényi szabályozás, normatívák; Személyzet; Koordinációs megbeszélés a tanulói mobilitást koordináló tutorral és a tanulói a mobilitás helyszínének megtekintése

Az Idősek Otthona Greve in Chianti-ban

A tornaterem

2016. péntek nov. 24. – Siena Kirándulás Sienába, ahol beszippant a történelem.

Siena - Katedrális

2016. szombat nov. 26. Firenze koordinációs meeting az ARCA mobilitási referensével: szakmai gyakorlat programjának és a fogadó szervezet munkatársai magyarországi látogatásának programjának megbeszélése

Egy klasszikus olasz reggeli –süti és az elmaradhatatlan kávé és egy finom vacsora

Egy kis ízelítő a reneszánsz bölcsőjéből

A kultúra fellegvára

Pisa

A jövő Hisszük és tudjuk, hogy diákjaink és a kísérő pedagógusok számára is egy életre szóló élmény lesz a toszkán út, éppen úgy, mint nekünk. Reméljük, hogy tanulóink a hozzájuk fűződő reményeket beváltják, és megfelelnek a szakmai kihívásnak egy számukra új környezetben, egy új kultúrában és egy új nyelvet is el tudnak sajátítani.

Köszönet Köszönet mindenkinek, akik ezt számunkra biztosították, a Galileo Progettinek, Az ARCA és Rosa Libri munkatársainak. Munkátokhoz sok sikert kívánunk!