Van örök kincsünk, becsesebb nincs nála földön, égen

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
Advertisements

Imádság Szentlélekért
Mikor még semmi nem létezett..
Bibliatábor nyár Püspökladány.
Isten küldte Szent Fiát, Jézust Szeretni, gyógyítani jött
HELTAI JENŐ: SZABADSÁG.
Jézus él, Jézus él, Minden ember tudja meg, Hogy Jézus él! 2x
Ez az a nap, ez az a nap, mit az Úr szerzett,
JÓ REGGELT !.
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Lehet hogy az út oda vezet, ahol élet sincs már,
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők
ISTEN hozott köztünk!.
„…Jézus megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett.
Itt van az Úr, énekeljünk örömmel, örömmel, örömmel,
Istentõl el nem állok, Õ sem áll tõlem el; Szüntelen vele járok, átfogom hitemmel. Gondot visel reám, és este úgy, mint reggel Õ áld meg segítséggel, kegyelmes,
A fény Királya Õ, fenségbe öltözött
Jézus, tiszta lényed nézve,
Ím, jászlad mellett térdelek, Ó, Jézusom, üdvösségem.
Mi az ige ? Pecznyík Pál verse.
Egy nép sötétségben élt és várta az áldott fényt. Nyomorúsága az égbe kiált, és Istene meghallja szavát.
Minden, mi él, csak Téged hirdet, minden dicsér, mert mind a műved, azzal, hogy él, ezt zengi Néked: ”Dicsérlek én, dicsérlek Téged!”
Imádság Szentlélekért Bódás János: Zúgó szél, mennyei vihar, jöjj a Lélek lángjaival!
Áldom szent neved, ha az út a pusztában vezet, A száraz, kietlen helyen, áldom nevedet!
Isten hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Folyamodjatok az Úrhoz,
Jöjj tárjunk ajtót még ma mind! A legnagyobb Király van itt, Kit Úrnak vall a föld s az ég, De mint Megváltó jő közénk, Hogy hozzon békét, életet, Jöjj,
Szent Miklós Ünnepe Vác
Áldjad, én lelkem, a dicsőség örök Királyát!
A földön túl a boldog drága hon vár, Hol annyi szent az üdvös körben él; Hol széráf, kérub áldást zeng a trónnál, Himnusz és Sanctus nem szűnve kél; A.
Ó hála az Úrnak, zengjünk neki hát, Mert úgy szeretett, hogy od'adta Fiát! A kínra, halálra küldötte el Őt. Megnyitni a mennyet a bűnös előtt! Dicséretek.
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
Dicsér az ég, nap, hold és csillagok,
Szent győzedelmes élet, Melyből erő fakad. Legyen te osztályrészed
Már keresztem vállra vettem, S érted mindent elhagyok.
Amit szívünk esdve kér, Földi kincsnél többet ér
Dicsérlek téged, mennynek, földnek Atyja! Nagy neved fénye az eget áthatja, Kegyelmed mélye meg nem érthető, És magas volta fel nem érhető, érhető. Dicséretek.
Lelkem áldja Neved Istenem, Mert Te fény vagy a sötétben
Ó drága kincs te szeretet, Jöjj, töltsd be fáradt lelkemet,
Amint vagyok, csak úgy jövök, Nem az erő, de szent erőd, A véred mos le minden bűnt, Isten Báránya, ím jövök! Vihartól tépve, rongyosan, Kétségtől verve.
Hegyeket mozdít. Beteget gyógyít. Szíveket hódít. Sebeket gyógyít.
Föld és nagy ég, ezernyi csillag, Zengjetek Istennek új éneket! A mindenség víg dalra bíztat: Zengjetek Istennek új éneket! Csodáin ámulva ujjong szívem.
348. Jézus, mindenem a tiéd, Testem, lelkem, szellemem, Bűnbánóan jövök eléd, Vedd kezedbe a szívem! Jézus, mindenem a tiéd, Vedd kezedbe életem, Nincs.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
405. Ne félj, mert enyém vagy, ne félj, ne félj! Neveden hívtalak, szeretlek én. Szeretlek, enyém vagy, ne félj, ne félj! Én megváltottalak!, Dicséretek.
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
JÓ REGGELT !. Szólt az Isten egykor: Ábrahám!« Indulj el, s utad bízzad rám! Áldott lesz, ki jót tesz véled, átok sújtja ellenséged; Nagy és erős néppé.
55.
JÓ REGGELT! BÖJT- ÚTON JÉZUSSAL 2016.
Te adtad nékem lelkemet,
A fény Királya Ő, fenségbe öltözött, örüljön a Föld, örüljön a Föld
49.
Imádság Szentlélekért
240.
Örvendezzünk, jertek, áhítatos lelkek, Istenünk oltáránál
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
101.
JÓ REGGELT! Ma jó napunk lesz, hidd el !.
„…Jézus megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett.
71 b.
11.
a mézzel folyó földeken, Hol nincs hiányom semmiben, áldom nevedet.
Jegyezd meg jól, nem te döntöttél, hogy megszüless vagy sem
Csángó mise - Kacsika, Ahogyan a zarándokút nyíregyházi résztvevői látták, gondolták, megélték Homonyik Sándor: Föld és ég gyermekei.
348.
Szent vagy, szent vagy, szent vagy, mindenség Ura
Előadás másolata:

Van örök kincsünk, becsesebb nincs nála földön, égen Van örök kincsünk, becsesebb nincs nála földön, égen. Az arany, ezüst, drágakő csak por, ha hozzá mérem. Nem múlta felül semmi még, és nincs, ami felérje. Ez örök égi ajándék az Isten szent Igéje. Dicséretek – 191/1

Itt rozsda, moly, futó idő elpusztít minden régit, És előbb-utóbb romba dől, mit ember keze épít. Múlik ég, föld, mint rózsaszál, elhervad hulló szirma, De az Ige, mint szikla áll, úgy, amint meg van írva. Dicséretek – 191/2

Vált ezredévet ezredév, de soha el nem évül, Nem élhet az új nemzedék e régi ige nélkül. Hit, erő, béke, üdvösség, mert nem lesz soha másban Megrendül bár a föld és ég, mint Isten szent szavában. Dicséretek – 191/3

Szent ige, te semmibe vett, megvetett és lenézett: Hol az a földi ismeret, mely teveled fölérhet? És van-e még más menedék, hogy lelkünk óvja, védje? Egy van csak, de ez egy elég: a kegyelem Igéje. Dicséretek – 191/4

Ha minden támasz romba dűl, s megragadod az egyet, És végre hozzá menekül a zúgó vészben lelked: Ó, milyen áldott helyre jött! Ott talál békességet És biztos, védett kikötőt, hol vihar el nem érhet. Dicséretek – 191/5

Ott mint a hattyú elmerül a tiszta tó vizében, Majd úszik tovább, tollait lemosva hófehéren: A legsötétebb szívet is így mossa hófehérre Ez élő, kristálytiszta víz, a kegyelem Igéje. Dicséretek – 191/6