FLOTTAKIHELYEZÉS ELŐNYEI Outsourcing a kis- és középvállalkozások gyakorlatában.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
AEGON Baleset- és betegségbiztosítási program
Advertisements

Villamosenergia-piac
A BIZTONSÁGTECHNIKA ALAPJAI
Otthonápolási feladatok költségei
Magyarországi cloud computing megoldások, belépési területek a hazai kis- és közepes méretű vállalatok számára Riba István.
Business Process Outsourcing © Arthur Andersen 2001 Szolgáltató központok a harmadik évezredben Várnai Éva partner Andersen, Vezetési tanácsadás.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
Tárgyi eszközök Készült években a Marcali, Barcs, Kadarkút, Nagyatád Szakképzés Szervezési Társulás részére a TÁMOP / azonosítószámú.
Közmű tulajdon Önkormányzat – önkormányzati törvény – alapfeladat – ellátási kötelezettség – üzemeltető kiválasztása Állam – regionális rendszerek – Vízgazdálkodási.
Démász Prímavill Hálózatszerelő Kft Munkavédelem a gyakorlatban.
EREDMÉNYKIMUTATÁS.
1 GTS Szerver Virtualizáció – Ügyvitel a felhőben.
Együttműködés a bérleti konstrukciók gyors és rugalmas kiszolgálásában.
Készítette: Unyatyinszki Csaba
Hatékonyságnövelés IT biztonsági megoldásokkal Szincsák Tamás IT tanácsadó 2012.Október 17.
Adómegtakarítás - Off shore HASZON, szeptember 19.
Somogyi Csaba Üzemeltetési szakértő Microsoft Magyarország Kft.
Informatikai megoldások egy kézből
A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége szervezésében az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Zrt. támogatásával TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS.
LÍZING „lease” „bérlet” Atipikus szerződési forma (mix: bérlet és adásvétel JELLEMZŐI: Meghatározott futamidő Szereplők: lízingbeadó –megvásárolja a lízing.
Vállalatfinanszírozás
Starjobs Magyarország Kft.. A Starjobs Magyarország Kft óta kínál megoldásokat munkaerő-közvetítés, -kölcsönzés területén, a diákmunkában 1983 óta.
Hogyan lehet a növekedést fenntartani adózás helyett? Előadó: Gurabi Attila
Outsourcing.
Járműfenntartás I. I. előadás
A VÁLLALKOZÁS 7. előadás.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan
Az átalakulási formák felé mutató döntések célszerűsége a gazdálkodás, befektetés, működtetés, vagyoni érték szempontjából.
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
Pénzügyi mítoszok a KKV-szektorban. Csapajev Kft. Konfliktusforrások: 1. Célok hiánya 2. A tervezés hiánya 3. A kiszállási pont hiánya 4. A szakember.
Hogyan tud az informatikában költséget csökkenteni egy magyar vállalat? Előadó: Kirov Kiril Ügyvezető-igazgató Alphasonic Kft október 9.
IT outsourcing előkészítése - ahogy egy tanácsadó látja Kontra József Igazgató
Kisvállalkozások alkalmazkodás és versenyképesség Kállay László GKM.
66/ A megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató munkáltatók bemutatkozása Nagy Imréné.
Tájékoztató jellegű információk! Fejlesztési tőkefinanszírozás kockázati tőke- finanszírozás beruházási hitel fejlesztési tőke- finanszírozás.
Microsoft TechNet IT vezetőknek
Kisiklott projektek sínre tétele Sipos Ferenc Ágazat igazgató Móra Krisztina Projektvezető HTE Projektmenedzsment a gazdaságban,
Vállalatérték-élet pálya szakaszok
Kapacitás menedzsment
Dr. Balikó Sándor: ENERGIAGAZDÁLKODÁS 1. Az energia, mint érték.
Major Ildikó Osztályvezető-helyettes SAP/CO modulvezető
ZÁHONY TÉRSÉGI LOGISZTIKAI KLASZTER
Kormányszóvivői tájékoztató Public Private Partnership Átfogó hatékonyságjavítási és befektetési-aktivitás növelési program.
1. Példa: Melyiket választaná, ha r=12%? A) F 3 = 7000$ B)
Dr.Béza Dániel1 A kisvállalkozások alapításának és indításának finanszírozási sajátosságai, és lehetőségei Magyarországon. Szakszeminárium
ÖNKOMRÁNYZATI PÉNZÜGYI INNOVÁCIÓK május 30. hétfő U D V A R H E L Y I ü g y v é d e k PPP KONSTRUKCIÓK: A VÁLLALKOZÓI TŐKE, AZ ÖNKORMÁNYZATI.
Somoskői Gábor Froweld kft.
Az üzleti rendszer komplex döntési modelljei (Modellekkel, számítógéppel támogatott üzleti tervezés) II. Hanyecz Lajos.
Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Mintavételes Eljárások.
Utazás Kiállítás 2013 Szállodahatékonyság CSORDÁS IMRE Ügyvezető igazgató Accent Hotel Management Kft.
TÁMOP /09 Az önkéntesség elterjesztése Az elszámolhatóság feltételei.
Decentralizált energiaellátás
KEZDJÜNK HOZZÁ 1.Ismerd meg magad! 2.Ismerd meg a területet! 3.Építs és elemezz 4.Dolgozz tökéletesen 5.Nézz a jövőbe.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Irány a felhő Előnyök, tapasztalatok Sárdy Tibor
Az „Autókereskedelem” jövő képe. Szabó Zoltán © 2013.
Lakatos Gabriella Megérteni vevőik viselkedését gyakran könnyebb, mint megérteni a vállalkozók gondolkodását. Hogy erősítheti vagy ronthatja saját esélyeit.
LEASING HSF közgyűlés Nemes Krisztián HATÉKONYABB FINANSZÍROZÁS KOMBINÁLJA A BIZTONSÁGOS TERVEZÉST A RUGALMASSÁGGAL.
Vállalkozásmenedzsment
Összehasonlító példák
Fejlessze vállalkozását pályázati források segítségével!
Beszerzések hatékonyság növelése
Tisztelt Hallgatók! Az alábbi példamegoldások segítségével felkészülhetnek a vizsgafeladatra, ahol azt kell majd bizonyítaniuk, hogy a vállalati pénzügyek.
Járműfenntartás I. I. előadás
Bérköltség - csökkenés - jogszerűen?
OUTSOURCING Lehetőségek a vállalat építésben
A VÁLLALKOZÁS 7. előadás.
1. Példa: Melyiket választaná, ha r=12%?
ELMŰ Hálózati Kft. ÉMÁSZ Hálózati Kft.
Kocsis Ernő Ügyvezető igazgató Roto Elzett Certa Kft.
Előadás másolata:

FLOTTAKIHELYEZÉS ELŐNYEI Outsourcing a kis- és középvállalkozások gyakorlatában

Nolato Protec Kft. n 3,5-5 milliárd forint éves árbevétel n 220 fő (190 fizikai, 30 szellemi) n Fő tevékenység: műanyag alkatrészek fröccsöntése, szerszámgyártatás n Példák a kiszervezett tevékenységekre: Gépkocsi flotta, bérszámfejtés, épület fenntartási tevékenységek, karbantartás, szerszámgyártás, stb.

Mi a kiszervezés? n Ha saját magunk által is végezhető, az üzleti működéshez szükséges, de általában másodlagos tevékenységet szolgáltatás formájában a versenypiacon szereplő professzionális, független vállalkozástól szerzünk be, és ezáltal saját rezsis tevékenység elszámolása helyett szolgáltatási díjat fizetünk.

Mi nem kiszervezés? n Anyagbeszerzés (nem szolgáltatás) n 100%-os leányvállalatba tevékenység kivitele (egy vevős felállás) n Csoporton belüli tevékenységoptimalizálás (nincs verseny) n Beruházó megbízása (egyedi tevékenység, saját magunk nem is tudnánk ellátni) n Zenekar bérlése a karácsonyi vacsorára (nem kapcsolódik az üzleti tevékenységhez)

Megfontolások n Értek hozzá? n Kockázatos-e? n Milyen költségei vannak? n Van-e piaca? n Rugalmas-e?

Értek hozzá? n Megvan-e a képesítés, vagy van-e olyan alkalmazott, részleg a szervezetemben, aki el tudja látni a feladatot? n Ha van ilyen, vajon egy, a tevékenységet fő tevékenységként űző vállalkozás hozzáértése, rutinja nem lehet-e ennél magasabb? n Pl.: bérszámfejtés

Kockázatos-e? n A tevékenység, amit ellátok, visel-e speciális kockázatokat? n Hogyan tudom ezeket a kockázatokat a legkisebb költséggel kiküszöbölni, vagy csökkenteni? n Pl. tűz és munkavédelem, bérszámfejtés

Költséges-e? n Saját tevékenységeim költségét önköltségszámítással, önkényesen állapítom meg n A melléktevékenységeket gyakran nem is költségeljük, csak igazgatási költségként lenyeljük, optimális üzemméretet nem mérlegeljük n A versenypiacon vajon találok-e jobb ajánlatot? n Pl.: épületfenntartás, gépkocsi flotta

Van-e piaca? n Mennyire általános a tevékenység? n Vannak-e professzionális vállalkozások, akik a tevékenységet főtevékenységként űzik? n Versenyeznek-e ezek a vállalkozások?

Rugalmas-e? n Elég rugalmas-e, ha saját magam végzem? Nem lesz-e rugalmatlan, ha kiadom? n A saját erőforrások korlátozottak, a melléktevékenységek esetén (munkaerő, költség, idő, stb.), míg a szolgáltató a mi igényeinkhez igazodva teljes körű rendelkezésre állást vállal

Példa: gépkocsi flotta üzemeltetés Saját tevékenység  Szétszórt költségek (écs,karbantartás, biztosítás adók, munkaerő, stb.)  Ad-hoc kezelés  Kiesés kockázata  Finanszírozás - beruházás  Adózási hátrány  Pótlás esetlegessége Flottakezelő  Egy számla, kontrollált költség (bérleti díj,)  Professzionális kezelés  A flotta állandóan 100%- ban rendelkezésre áll, nincs szükség saját tartalékra  Finanszírozás - költség  Adózási előny  Pótlás rendszerbe épített A kiszervezett gépkocsi flotta olcsóbb, kockázatmentesebb, professzionálisabban kezelt, mint a saját üzemeltetés

Megéri ez egy kisvállalkozásnak? n Élnek-e az outsourcinggal a kisvállalkozások? IGEN! Pl.: könyvelés, stb. n Miért? Nem értenek hozzá, olcsóbb, biztonságosabb így

Megéri ez egy kisvállalkozásnak? n Igaz-e ez más tevékenységekre is? IGEN! n Miért? Mert egy professzionális vállalkozás mindig élhet a saját vásárlóerejével a piacon (pl. banki finanszírozás, biztosítások, szerviz, vagy maga az eszközbeszerzés a flottakezelésben) és a megfelelő szakembergárdát képes fenntartani az egyes résztevékenységekhez (külön szakember a finanszírozáshoz, üzemeltetéshez, stb,) és a tartalék kapacitás fenntartása jobban szétoszlik, és a rendelkezésre állás ezáltal folyamatos lehet

Köszönöm a figyelmet!