TÁJÉKOZTATÓ AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE KAPCSÁN A CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓRÓL SZEPTEMBER 15. ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR OPERATÍV.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Urbán Ferenc Ábel: A KIR megújítási lehetőségei
Advertisements

Tájékoztató a Kormányzati Ügyféltájékoztató Központról
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
ROP önkormányzati alkalmazás-szolgáltató (ASP) központok -
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Törökbálint város környezeti GIS alkalmazásainak megvalósítása
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
Nemzeti Egységes Kártyarendszer Vetési Iván miniszteri biztos június 2. KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM.
ASP – önkormányzati alkalmazások Európai Uniós forrásból
Közigazgatási technológia
IKTA FORUM Budapest november 28. Fehér Éva Projektvezető I. rész 1 IKTA-2000 Négyrétegű Regionális Információs Rendszer tervezése és fejlesztése.
Az IKTA/ számú pályázat alapján: Ügyfélbarát ügyintézést támogató informatikai rendszer prototípusának kialakítása (Elektronikus Polgármesteri.
ORFK PORTÁL On-line bejelentések rendszere
Vezetői Információs Rendszer Kialakítása a Szegedi Tudományegyetemen Eredmények - Tapasztalatok Vilmányi Márton.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem
Magyar Controlling Egyesület Szombathely, október Keringer Zsolt MCE Konferencia 2008 A controlling gyakorlata ASP alapú közigazgatás lehetőségei.
Elektronikus Közigazgatás Operatív Program ( )
2011. évi CCIX. Tv. Konferencia neve, helye: Budapest, 2012 október 30. GWP-konferencia Vojtilla László elnöki tanácsadó Magyar Energia Hivatal.
Regionális projekt-előkészítési támogatás 2007-ben (PEA4) Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
A könyvtárak fejlesztési lehetőségei a TÁMOP-ban és a TIOP-ban Oktatási és Kulturális Minisztérium Könyvtári Osztály „A könyvtárak fejlesztési lehetőségei.
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
EKOP projektek jelene és jövője
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt összefoglaló EKOP
TÁMOP /09 Az önkéntesség elterjesztése Az elszámolhatóság feltételei.
2014. június 12. Lackó Péter Clarity
SLA (Service Level Aggrement) alapon történő szolgáltatás fejlesztés a Gazdasági Főigazgatóságon
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt Önkormányzatok tájékoztatása Szerződésrendszer Csatlakozási segédletek BM információs nap Dr.
2008. március 12. KÖZÚTI VAGYONGAZDÁLKODÁS Dr. Gáspár László kutató professzor Út- és Hídügyi Tagozat.
Adattár alapú Vezetői Információs Rendszer (AVIR) Fejérvári Bence március 26.
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt
Integrált gazdálkodásirányítási informatikai rendszer fejlesztése és funkcióbővítése Stratégiai eszközrendszerek fejlesztése, működési hatékonyság javítása.
KMOP „ELEKTRONIKUS HELYI KÖZIGAZGATÁSI INFRASTRUKTÚRA FEJLESZTÉSE” TÁRGYÚ FELHÍVÁS KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET: PRO RÉGIÓ ÜGYNÖKSÉG.
Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt Önkormányzatok tájékoztatása ÖNKORMÁNYZATI OKTATÁSOK BM információs nap
Önkormányzati ASP Központ felállítása projekt
Modellprogram a szociális szövetkezetek hálózatosodása érdekében TÁMOP /1.
MAGYAR FALUSZÖVETSÉG ÖNKORMÁNYZATI FÓRUMA ASP ÁPRILIS 26. KRUCSÓ BALÁZS.
Interoperabilitási megoldások az e-közigazgatási keretrendszerben Hirling László
KÖZSÉGEK, KISTELEPÜLÉSEK ÉS KISTÉRSÉGEK ORSZÁGOS ÖNKORMÁNYZATI SZÖVETSÉGE ASP MÁRCIUS 2. KRUCSÓ BALÁZS.
Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvény tervezete
A megyei levéltárak csatlakozása az Elektronikus levéltárhoz Décsey Sándor Főlevéltáros MNL SZKK.
Microsoft alapú VIR megoldás az egyetemeken Lénárt Marcell.
KÖFOP E-ingatlan-nyilvántartás kialakítása (e-ING) Szőnyi Lőrinc.
Vacha Ferenc fejlesztési koordinátor Az elektronikus ügyintézés törvényi háttere és gyakorlata.
Az Államreform Operatív Program évi akcióterve.
Az önkormányzati ASP rendszer jegyzői szemmel Dr. Vincze Ferenc címzetes főjegyző Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Pajna Sándor vezérigazgató eKÖZIG.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
eeszt A csatlakozás feltételei és körülményei
Tájékoztatás az Önkormányzati ASP rendszer bevezetésének gyakorlati tapasztalatairól ÁPRILIS 12. Előadó: Horváth endre.
KÖFOP VEKOP-16 Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez.
Tájékoztatás az ASP rendszerről november 3.
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TERVEI 2008
Kormányzati kép az önkormányzatok helyzetéről
Az ORACLE JDE EnterpriseOne ERP rendszer bevezetésének tapasztalatai
Az Önkormányzati ASP Kaposvár, február 08..
TÁMOP /2-2F FVM Dunántúli Agrár-szakképző Központ
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Balsai Péter / Mithrandir Kft. Goreczky Roland / Rivendel Kft
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
Tájékoztató az Önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséről
Az önkormányzati ASP és az önkormányzatok elektronikus ügyintézési feladatai Pécs, november 23.
ASP 2.0 projekt Kassai László november 30. tanácsadó
ELMŰ Hálózati Kft. ÉMÁSZ Hálózati Kft.
Előadás másolata:

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÖNKORMÁNYZATI ASP ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE KAPCSÁN A CSATLAKOZTATÁSI KONSTRUKCIÓRÓL SZEPTEMBER 15. ELŐADÓ: DR. SZEPESI GÁBOR OPERATÍV PROJEKTVEZETŐ

KÖFOP Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0.) Önkormányzati ASP 1.0 Az Önkormányzati ASP központok megvalósításának előkészítése 2008-ra nyúlik vissza, a „térségi közigazgatási és közszolgáltatási informatikai rendszerek továbbfejlesztésére” irányuló ROP pályázati kiírásokig, melynek során minden régióban egy alkalmazás-szolgáltató (ASP) központ létesítését célozták meg. A projekt előkészítését a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) 2011-ben megkezdte, és egy részletes megvalósíthatósági tanulmányt készített az önkormányzati alkalmazás-szolgáltató ASP központ modell kialakítására.

KÖFOP Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0.) A projekt általános célja az önkormányzati informatikai rendszerek korszerűsítése, az önkormányzatok belső működésének támogatása, egységes elektronikus ügyintézési szolgáltatások nyújtása az állampolgárok és a vállalkozások részére. A központosítottan megvalósuló informatikai rendszer korszerű és fajlagosan jóval olcsóbb működést tesz lehetővé.

KÖFOP Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0.) A modell előnyei A felhasználók az interneten keresztül érik el a távoli szervertermekben futó alkalmazásokat A felhasználók egységes szolgáltatásként érik el a szoftvereket helyi karbantartást nem igényelnek, így lokális költségek, havidíjak nem jelentkeznek az ASP ún. keretrendszerre építve egy egységes informatikai környezetet használó, modulárisan felépülő szolgáltatás halmaz

KÖFOP Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0.) A szakrendszerek számára egységes felületet és hozzáférést, az egységes felhasználó-, és jogosultságkezelést, valamint a rendszerszintű menedzsment (üzleti) funkciók elérését biztosítja. Keretrendszer A e-közigazgatáshoz kapcsolódóan az ASP rendszerben olyan integrált szakrendszerek kerültek bevezetésre, amelyek hatékonyan segítik az önkormányzatok illetve a felettes szervek napi munkáját. Szakrendszerek Az önkormányzati gazdálkodás felső kormányzati szintű ellenőrzési és monitoring tevékenységének támogatása Önkormányzatok adatszolgáltatási és beszámolási kötelezettségeinek egyszerűsítése és egységes, központi alapra helyezése Vezetői információk és operatív döntéstámogatás az önkormányzatok számára Adattárház Az önkormányzati ASP rendszer napi adminisztratív, ügyfélszolgálati és működtetési feladatait segítő alkalmazások. Támogató rendszerek Az önkormányzati ASP rendszer elemei

KÖFOP Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0.) A Keretrendszer biztosítja az ASP rendszer felhasználóinak azonosítását, a szakrendszerek integrációját, valamint a rendszer használata kapcsán a vezetők részére igény szerinti kimutatások készítését. 1. Keretrendszer

KÖFOP Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0.) 2. Adó szakrendszer Az egységes és jogszabályoknak megfelelő működés Az adatok minősége megfelel a Nemzetgazdasági Minisztérium által megfogalmazott elvárásoknak Központi adatbázis kezelés, jegybanki alapkamat betöltés, és adómérték maximum beállítás.

KÖFOP Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0.) 3. Gaz dálkodási szakrendszer Saját beruházás nélkül korszerű, a jogszabályoknak megfelelő program alkalmazása, amelyből a programkövetés nem terheli a felhasználókat A szakrendszerek integrációja megszünteti az ügyviteli és az adminisztrációs párhuzamosságokat

KÖFOP Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0.) Az ASP 2.0 projekt célja, elvárt eredmények Az ASP 2.0 projekt célja a mindenkori jogszabályok szerint működtetett önkormányzati ASP szolgáltatásrendszer országos kiterjesztése, kiegészítve a szolgáltatások továbbfejlesztésével és egy adattárház megvalósításával, illetve az üzemeltetési, támogatási feladatokat ellátó ASP Központ bővítésével, továbbfejlesztésével.

KÖFOP Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0.) Csatlakozási feladatrendszer bemutatása Az önkormányzatoknak számos feladatot kell végrehajtaniuk a sikeres csatlakozás érdekében. Ezek a következők.

KÖFOP Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0.) Csatlakozó önkormányzatok szakmai tevékenységei Az ASP 2.0 projekt keretében a csatlakozó önkormányzatoknak a következő szakmai tevékenységeket szükséges ellátniuk.

KÖFOP Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0.) 1. Eszközök (szoftverrel együtt) beszerzése Az ASP Korm. rendeletben foglalt minimum kritériumokat teljesítő eszközök és szoftverek beszerzése (pl. Laptop, Monitor, Kártyaolvasó, Nyomtató stb.). Az ASP szolgáltatásokhoz kapcsolódó minden munkaállomáshoz kötelező 1 db, az elektronikus személyi igazolvány olvasására alkalmas kártyaolvasó beszerzése is.

KÖFOP Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0.) 2. Működésfejlesztés és szabályozási keretek kialakítása Az önkormányzatoknak az ASP szolgáltatásokhoz való csatlakozási folyamat során felül kell vizsgálni belső folyamataikat és el kell végezniük a szükséges folyamatszervezési és szabályozási feladatokat. Ilyen a jogszabály által kötelezően előírt IT biztonsági szabályzatnak és az Iratkezelési szabályzatnak az ASP működési rendjéhez való igazítása.

KÖFOP Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0.) 3. Elektronikus ügyintézés feltételeinek kialakítása Csatlakozás az ASP elektronikus ügyintézési szolgáltatás rendszeréhez és ennek segítségével elektronikus ügyintézési szolgáltatás nyújtása a vállalkozások felé. Belső ügyintézési folyamatok kialakítása, belső szabályzások megalkotása, önkormányzati rendeletek elkészítése, ügyintézők felkészítése.

KÖFOP Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0.) 4. Önkormányzati szakrendszerek adatminőségének javítása, migrációja A migrációt központilag meghatározott módszertan alapján, központi támogatás segítségével kell elvégezni, amelyet a migráció folyamatában egy beépített ellenőrző rendszer is segít. Az önkormányzatoknak az adattisztítás, a rendszer testreszabásának és paraméterezésének meghatározása, az adatmigráció kötelezően elvégzendő tevékenység.

KÖFOP Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0.) 5. Oktatásokon történő részvételhez kapcsolódó utazás A Kincsár által szervezett oktatásokon való részvételhez szükséges utazások költsége (kivéve a helyi közlekedés költségei) a pályázatban meghatározottak szerint számolhatók el.

KÖFOP Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0.) 6. Tesztelés, élesítés Az ASP szolgáltatásokhoz történő csatlakozás során az önkormányzatoknak belső erőforrásaik felhasználásával tesztelniük, ellenőrizniük kell a számukra kialakításra kerülő szolgáltatásokat, működésük megfelelőségét.

Köszönöm a figyelmet!