Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny __________________________________________________________________________________________________________.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Váczy Zsuzsa közoktatási szakértő, Bp május 13. OPKM.
Advertisements

Tájékoztató a 2012/2013. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: 
Pogány Frigyes Szakközépiskola
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
Könyvtárhasználati verseny
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
2013. november 15. A központi írásbeli felvételi vizsgát szervező középiskolák jegyzékének közzététele.
A Magyar Köztársaság kormánya. A középfokú felvételi változásai Arató Gergely államtitkár prezentációja december 9.
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
Az iskolai könyvtár és a gyermek könyvtár együttműködésének lehetőségei.
Versenyfelhívás! A Városi Könyvtár a Reneszánsz éve és a Népmese napja alkalmából rajzversenyt hirdet az általános iskola 1-2. osztályosai számára. A rajzok.
Tehetséggondozás a könyvtárban Eger, december 10. Hock Zsuzsanna Mérei Pedagógiai Intézet
2011/2012. Iskolatípusok  Gimnázium 5 évfolyamos- nyelvi előkészítő 4 évfolyamos – hagyományos  Szakközépiskola 5 évfolyamos- nyelvi előkészítő 4 évfolyamos.
Az információs és kommunikációs technológiák szerepe a szakképzésben február 22. Dr. Tóth Péter főiskolai docens Fővárosi Pedagógiai.
Szaktanácsadás szerepe az óvodák pedagógiai munkájában
Tájékoztató a 2013/2014. tanévi beiskolázásról. felvételi vizsgákról felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről:
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2010/2011. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Így készítek fel a „Bod-ra”…. A verseny három fordulós: 1. iskolai forduló 1. iskolai forduló 2. megyei/fővárosi forduló 2. megyei/fővárosi forduló 3.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: P ÁLYAVÁLASZTÁS- I SKOLAVÁLASZTÁS Továbbtanulási tájékoztató
Közgazdaság szakmacsoport
ügyvivő szakértő, országos versenyszervező
Pályaválasztás Pályaválasztás
A felvételi eljárás elemei
AZ ÚJ TÍPUSÚ SZAKTANÁCSADÁS Szabó Klára január 28.
Tájékoztató a tanévi beiskolázásról. felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről:  Vagy kizárólag.
Megjegyzések az Országos képesítési keretrendszer első–negyedik szintjének vitaanyagához Horváth Zsuzsanna — Ütőné Visi Judit Oktatáskutató és Fejlesztő.
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
FELVÉTELI, avagy hogyan jelentkezünk középiskolába
DIDAKTIKA: témák, szakirodalmak 2008/2009. TANÉV 1. FÉLÉV.
KOLLÉGIUMI KÖZGYŰLÉS május /2015. TANÉV II. félév értékelése.
FELVÉTELI 2015 Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
Pályaválasztási szülői értekezlet
A mérés, értékelés szerepe, módja, lehetőségei a tehetség felismerés és a tehetséggondozás területén Ráduly Zsolt.
A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete A verseny célja: az informatikában tehetséges diákok számára lehetőséget teremteni.
Az idegen nyelv oktatása a Darusban 1990-ig kötelező az orosz nyelv társadalmi igény:német angol mindennapos német a két tannyelvű oktatás – 2000-ben.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2017/2018-as tanévre szeptember 14. Balázs Lászlóné igazgatóhelyettes.
Heves Megyei Pedagógiai Intézet 3300 Eger, Szvorényi u. 27. Pf.:196, Telefon:36/ , Fax:36/ , Honlap:
1 Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév A tanév rendje és aktuális feladatai Mihálka Nóra vizsgadokumentációs irodavezető.
A verseny helyszíne a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI, Százhalombatta.
Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny __________________________________________________________________________________________________________.
Felvételi a középfokú iskolákba
NPK Ember és természet szakmai tagozat
DARUS a gyermekekért.
2016. november 12..
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Osztatlan tanárképzés kompetenciái
szakmai referens, országos versenyszervező
2016. november 7..

Vásárhelyi Pál kereskedelmi Szakgimnázium
Pályaválasztási szülői értekezlet
A felvételi eljárás elemei
IRÁNY A PÁLYA! november 14. „Az emberi nemnek az a hivatása, hogy munkáljon, alkosson, teremtsen.” Széchenyi István.
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
FELVÉTELI Berzsenyi Dániel Gimnázium 1858
Továbbtanulás 2018/2019 HOGYAN TOVÁBB? Pályaorientációs
a középfokú iskolai felvételi eljárás rendje
Programjaink matematikából a es tanévben
Programjaink matematikából a ös tanévben
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Felvételi a középfokú iskolákban a 2014/2015. tanévben
Középfokú oktatási intézmények
Beiskolázás a „Gundel”-ben
Programjaink fizikából a es tanévben
Pályaválasztási szülői értekezlet
Pályaválasztási szülői értekezlet
Előadás másolata:

Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny __________________________________________________________________________________________________________ Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2015/2016. tanév Tolnai József ügyvivő szakértő, országos versenyszervező január 11.

Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versenyhttp:// __________________________________________________________________________________________________________http:// A verseny meghirdetője Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum (OFI PKM) – az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) támogatásával. A verseny célja A tehetséggondozás, a tanulók információs műveltségének és azon belül is könyvtárhasználati eszköztudásuk, szövegértésük, logikus gondolkodásuk és kreativitásuk fejlesztése. Mindemellett célja az önálló tanuláshoz szükséges kompetenciák fejlesztése, az iskolai tanulási folyamat során részekre bontott ismeretelemeket egységbe foglaló, szintetizáló, az információs műveltséget és a forráshasználati képességeket mozgósító tudás mérése, értékelése. A verseny kategóriái korcsoportok szerint I.kategória: 7-8. évfolyamos tanulók; II. kategória: évfolyamos tanulók A verseny témája „…olyan gyönyörű, olyan tökéletes a népzene.” évvel ezelőtt született Bartók Béla A jelentkezés és a részvétel feltételei A Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny magyar nyelvű egyéni verseny, bármely magyarországi iskola évfolyamos tanterv szerint tanuló diákja nevezhet.

Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versenyhttp:// __________________________________________________________________________________________________________http:// 1. Iskolai forduló A köznevelési intézmények könyvtárosai, könyvtárostanárai, magyartanárai helyi verseny, bármilyen megmérettetés vagy ezek hiányában legalább dokumentálható felkészítés nélkül nem nevezhetnek tanulókat a megyei, illetve fővárosi versenyekre. Időpontját és helyszínét a köznevelési intézmények határozzák meg (időtartam: a kiírás megjelenésétől február 12-ig). Az iskolai versenyre a döntőhöz hasonló komplex (írásbeli és szóbeli) versenyt javaslunk. A megyei/fővárosi versenyre történő nevezés módja és határideje A nevezés jelentkezési lappal és az iskolai felkészítés/verseny beszámolójával történik (letölthető a verseny internetes oldaláról), a honlapon megjelenő megyei, illetve budapesti versenyszervezők felé. A megyei/fővárosi versenyre a nevezés határideje várhatóan: február 12. (péntek)

Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versenyhttp:// __________________________________________________________________________________________________________http:// 2. forduló: megyei/fővárosi forduló időpontja: március 7. (hétfő) helyszínét a megyei/fővárosi szervezők határozzák meg, a tanulók írásban adnak számot a tudásukról (egy központi feladatlapot töltenek ki, a II. kategória emellett egy rövid esszét is ír, adott cím alapján). E fordulóban a tanulók elméleti tudását mérjük fel, ezen a szinten nincs szükség könyvek és internet használatára. 3. forduló: országos forduló időpontja: április (hétfő-kedd) helyszíne: OFI Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum, a tanulók komplex (írásbeli és szóbeli) feladatokat oldanak meg.

Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versenyhttp:// __________________________________________________________________________________________________________http:// Hivatalos Bod Péter Könyvtárhasználati Versenyt Budapesten kerületi szinten nem rendezünk! A köznevelési intézmény dönt a továbbjutókról – maximum 2 fő kategóriánként –, és biztosítja ezzel számukra a megyei/budapesti fordulóba történő nevezés jogát. Az országos döntőbe jutás feltétele az írásbeli versenyen országosan elért kategóriánkénti helyezés. Az eredmények közzétételének módja Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum honlapján ( és a szaksajtóban. Díjazás - A kategóriánkénti első három helyezett kiemelt könyvjutalmat kap. - Valamennyi döntőbe jutott diák és felkészítője oklevelet és könyvjutalmat kap, és részt vehetnek a döntő kétnapos programjain. - Lehetőség van különdíj kiosztására is − a zsűri javaslata alapján.

Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versenyhttp:// __________________________________________________________________________________________________________http:// Jó felkészülést, sikeres versenyzést kívánunk! /