1. „Úton az elektronikus levéltár felé” konferencia Informatikai iratkezelő rendszerek minősítése, tanúsítása, az iratkezelő szoftverek jogszabályi.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
MAGYAR SZABVÁNYÜGYI TESTÜLET
Advertisements

Az elektronikus közigazgatási rendszerek biztonsága
Az információbiztonság
1 Felszámolók Országos Egyesülete Balatonalmádi Szeptember 6.
Jogszabályváltozások, amelyek mindenkit érintenek: Építési termékek
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
Az adminisztratív adatbázisok állományainak hozzáférhetősége.
Iratkezelés ellenőrzése, az ellenőrzés részletes feladatai
Varga László netTeam – Magyarország Kft. Budapest, november 23. Az elektronikus ügyintézés jogszabályi háttere és gyakorlata.
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
1/11 Dr. Kincses Gyula – Dr. Surján György ESKI Dr. Racskó Péter EüM Informatikai minimum-feltételek és akkreditáció.
Click to edit Master title style „Egy hajóban evezünk…” avagy informatika mint a szükséges lapát November 21. „Egy hajóban evezünk…” egészségügyi.
MTA Statisztikai és Jövőkutatási Tudományos Bizottsága
Készítette: Hegyesi- Németh Márta MPI Győr, április 29.
Az anyagvizsgálatokat végzőkkel szemben támasztott követelmények nyomástartó berendezések gyártása és üzemeltetése során Dr. Somogyi Sándor Anyagvizsgálat.
Az anyagvizsgálatokat végzőkkel szemben támasztott követelmények nyomástartó berendezések gyártása és üzemeltetése során Dr. Somogyi Sándor Anyagvizsgálat.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Tisztelettel köszöntöm a konferencia résztvevőit! Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi Bányakapitányság Nagy Endre bányafelügyeleti főmérnök Pécsi.
BGOK Konferencia Egy jogszabály születése –A „képzési rendelet” Rácz Gábor dr. Osztályvezető Vasútszabályozási Osztály.
E-ÖNKORMÁNYZAT Forráskeresés és átalakulás közben BACK OFFICE Jogosultság-kezelési előírások, és ezek megvalósítása egy elektronikus ügyiratkezelő rendszerben.
ELevéltár architektúra. Előzmények Informatikai koncepció (Terv) Szakmai követelmények OAIS megfelelőség Költséghatékonyság Jogszabályi megfelelőség Nemzetközi.
Szerviz modul Ismertető. Cégismertető Magyarország vezető kárrendezési rendszerének szállítója Tíz éves szakmai tapasztalat Partnerei kapcsolatban állunk.
Dokumentumkezelés.
KÖZHASZNÚ SZERVEZETEK. irányadó jogszabályok: az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról.
MATRIX Vizsgáló, Ellenőrző és Tanúsító Kft. Szádeczky Tamás e-közszolgáltatások tesztelési módszertana Törvényesség, szabványosság, biztonság.
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Megújuló működési nyilvántartás
Az adatvédelem szabályozása
Mit láthatunk a honlapon? Az előző ISO 9001 szabvány szerint kiadott tanúsítványok (várhatóan) az új ISO 9001 szabvány kiadását követő 24 hónapig.
Önkormányzati ASP Központ felállítása projekt
A BEJELENTŐ-VÉDELEM HELYE ÉS SZEREPE AZ OMBUDSMANI TEVÉKENYSÉGBEN
Kovács Beatrix Közérdekű adatok az egészségügy területén közfeladatot ellátó szervek honlapjain A könyvtárak szerepe az elektronikus információszabadságról.
Stipkovits István ISZ auditor SGS Hungária Kft.
„Információvédelem menedzselése VIII. Szakmai Fórum Budapest, november 19. Aktualitások az információvédelemben Tarján Gábor ügyvezető igazgató.
avagy a zártság dilemmái
Minta IRATOK Az írásbeli kommunikáció eszközei az iratok.
A fogyasztó és a vállalkozás fogalma, gyakorlati kérdések az Fgytv. végrehajtása során Országos szakmai konferencia Budapest, Dr. Eitmann.
Módosult a közfeladatot ellátó szervek iratkezeléséről szóló kormányrendelet (335/2005.) Dr. Hollósi Gábor Ph.D. Magyar Országos Levéltár Kormányzati Gyűjtőterületi.
Szakál Ferenc Pál. 20/2012 (VIII.31.) EMMI rendelet.
Informatikai terméktanúsítás - a minőségi szoftver Az Informatikai Terméktanúsító Szervezet szerepe a HTE jövőképében Nagy Péter április 25.
Irat- és Dokumentumkezelési Szakmai Szövetség Fodor Zoltán elnök Hagyományos iratkezelés az elektronikus dokumentumok világában 2009.
BERENCSI Vezetési Tanácsadó és Szolgáltató Iroda – avagy, a Rendszer- és Terméktanúsítás kapcsolata BERENCSI BENCE ügyvezető, tanácsadó TERMÉK-
Egy termék tanúsítása — tapasztalatok és következtetések Vágujhelyi Ferenc.
Szeged M. J. Város Polgármesteri Hivatal Nyílt forráskódú megoldások a közigazgatásban Szabad Szoftver Konferencia Szeged, Szegfű László szegfu.laszlo.
Vacha Ferenc fejlesztési koordinátor Az elektronikus ügyintézés törvényi háttere és gyakorlata.
Füzessy Tamás üzletág igazgató A FreeSoft a megújult elektronikus ügyintézésért.
Tanúsítási tapasztalatok és változások Stipkovits István információbiztonsági auditor SGS Hungária Kft., 1124 Budapest, Sirály u. 4.
E-IRATKEZELÉS A LEVÉLTÁRI TÖRVÉNY MÓDOSULÁSÁNAK TÜKRÉBEN.
A közfeladatot ellátó szervek egységes iratkezelését szabályozó törvény aktualitásai és a megvalósítás lehetőségei május.
1 Közigazgatási Szervek Egységes Iratkezelésének Szabályozása Beszámoló a KEIR projekt eredményeiről Előadó: Kakuk Ilona KEIR projektmenedzser November.
Füzessy Tamás üzletág igazgató A MOREQ és a KEIR összehasonlítása.
Az önkormányzati ASP rendszer jegyzői szemmel Dr. Vincze Ferenc címzetes főjegyző Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Pajna Sándor vezérigazgató eKÖZIG.
Elektronikus iratkezelés és megőrzés: az ügyvédi kar tapasztalatai Hagyományos iratkezelés az elektronikus dokumentumok világában szeptember 30.
A civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezeteket érintő anyagi és eljárási szabályok évi változásainak áttekintése.
Úton az elektronikus levéltár felé
Következtetések a fővárosi elektronikus adatvagyon felmérés alapján
Akkreditált IT terméktanúsítás - a NAT szerepe a tanúsításban
Dokumentumkezelő rendszer bevezetésének tapasztalatai
Objektumorientált fejlesztés – szoftverobjektumok fizikai megjelenése
Informatikai rendszerek lassulása - a tervszerű archiválás hiánya?
Az önkormányzati ASP és az önkormányzatok elektronikus ügyintézési feladatai Pécs, november 23.
Őszintén a dokumentumkezelésről
Horváth Sándor Építésfelügyeleti szakmai nap július 5.
Az I-DOK rendszer és ami mögötte van
Hosszútávfutás az irattárakban
Horváth Cz. János Személyes adatok kezelése az intézményben
TŰZÁLLÓ KÁBELRENDSZEREK TANÚSÍTÁSA
Megfelelőség értékelés a jogi szabályozása, terméktanúsítás kijelölés alapján HTE Informatikai terméktanúsítási szakosztály - DMS Labor április 25.
A civil szféra szerepe a közigazgatás jövőjében
Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület, elnök
Előadás másolata:

1. „Úton az elektronikus levéltár felé” konferencia Informatikai iratkezelő rendszerek minősítése, tanúsítása, az iratkezelő szoftverek jogszabályi megfelelőségi tanúsítása a közfeladatot ellátó szerveknél Dr.Haraszti Miklós HTE Dokumentum-technológiai Szakosztály

Alapvető kérdések 2. „Úton az elektronikus levéltár felé” konferencia Miért szükséges tanúsítani az iratkezelési szoftvereket?

Alapvető kérdések 3. „Úton az elektronikus levéltár felé” konferencia Lehet-e magát a terméket tanúsítani, vagy minden esetben a működő változatot kell majd helyben vizsgálni?

Alapvető kérdések 4. „Úton az elektronikus levéltár felé” konferencia A 24/2006 BM rendelet hatálya miért nem terjed ki a szoftvert előállító szervezetre is?

Alapvető kérdések 5. „Úton az elektronikus levéltár felé” konferencia Meddig lesz érvényes a tanusítás?

Alapvető kérdések 6. „Úton az elektronikus levéltár felé” konferencia A dokumentumkezelő/ügykövető rendszerek is kezelnek iratot, de többet tudnak egy iktató/nyilvántartó programnál. Ezek tanúsítását hogyan kell végezni?

Alapvető kérdések 7. „Úton az elektronikus levéltár felé” konferencia Sok helyszín, sok egyedi eltérés. Hogyan lehet csoportosítással optimalizláni a tanúsítás költségét?

Alapvető kérdések 8. „Úton az elektronikus levéltár felé” konferencia A levéltári tv. további módosítása hogyan fogja érinteni a már tanúsított szerveket? Mi lesz azokkal, akik nem tanúsíttatják az ISZ-t határidőre?

Alapvető kérdések 9. „Úton az elektronikus levéltár felé” konferencia Milyen szerep hárul az IT cégekre a tanúsítás során? Milyen időtávban valósul meg egy- egy tanúsítás? Hogyan értelmezhető egy szoftver esetében a "jogszabályi megfelelőség"?

Alapvető kérdések 10. „Úton az elektronikus levéltár felé” konferencia Az iktatás iratkezelési művelet. Minden iktatást végző programot tanúsíttatni kell?

Alapvető kérdések 11. „Úton az elektronikus levéltár felé” konferencia Mi a teendője a szerv vezetőjének, amennyiben a tanúsító szervezet nem adja ki a tanúsítványt a használatban lévő iratkezelési szoftverre?

Alapvető kérdések 12. „Úton az elektronikus levéltár felé” konferencia Kiadható-e olyan tanúsítvány, amely felszólítja a szerv vezetőjét bizonyos változtatásokra, akár még határidővel is, és emellett tanúsítottnak állítja be a használt szoftvert?

13. „Úton az elektronikus levéltár felé” konferencia Köszönöm a figyelmet! Dr.Haraszti Miklós