Hírportál szerkesztés SZTEhírek – SZTEmagazin – SZTETV – Sajtószoba.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Több oldalas dokumentum készítése Ms Word 2007 szövegszerkesztővel
Advertisements

BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
A prezentáció művészete
Szövegszerkesztés Összefoglalás.
Én így tanítanám a tabulátor használatát
Számítástechnika I. 1.konzultáció
 Hármas tagolás  Menü  Felül (fontos részletek)  Oldalt (Fő tartalom)  Alul (technikai jelleg)  Hasábok  Bal (tartalom.
Az OpenOffice Writer Választott téma Választott téma:Az OpenOffice Writer Név Név:Sipka Gergő Felkészítő tanár Felkészítő tanár:Balla Norbert Csaba Iskola.
Számítógépes ismeretek 5. óra
Bekezdésformázás Név: Szarvas Nóra 8/a Felkészítő tanár: Salamon Róza
PowerPoint 6. Évfolyam Formázások. Mentés A feladatot mentsük el a saját mappánkba „ppt_6_1_SajátNév” néven (ahol a SajátNév a saját nevünk helyesen leírva,
Készítette: Szobonya Ferenc
2. óra. Emlékeztető Hello Világ! Ez Makk Marci honlapja!
Szövegszerkesztés Összefoglalás.
Böngészők Internet Explorer Mozilla Firefox
Szövegszerkesztési szabályok
HTML parancsok használata
Szöveg egységei, gépelés
A szövegszerkesztő jellemzői
1 Tabulátor és használata. 2 A tabulátor olyan eszköz, amellyel egy soron vagy bekezdésen belül a szöveget megadott pozícióba tudjuk igazítani. A szöveget.
A HTML alapjai Havlik Barnabás Készítette:
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) TERVEZŐ PÁLYAMŰ TELEFON KONZULENS.
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) TANTÁRGY TÉMA TERVEZŐ KONZULENS SZEMESZTER.
HTML (Hypertext Mark-Up Language). Jellemzői Szöveges alapú internetes oldalak nyelve A formázási műveleteket is szövegesen írja le Szöveget, képeket,
A szövegszerkesztés alapjai
Bekezdésformázás Fűrész Attila Salamon Róza (felkészítő tanár) 8.A
,,Én így tanítanám az informatikát”
A nyílt és zárt forráskódú szoftverek összehasonlítása
Másolás és áthelyezés. Másolás 1. Kijelölni a mappát amit másolni akarunk (ráklikk) 2. A bal egérgombot folyamatosan lenyomva a „fogd és vidd” módszerrel.
Ergonómiai elvek prezentáció készítésekor
Prezentáció készítés MS PowerPoint segítségével
1 Informatikai Szakképzési Portál Információ-kezelés Képek kezelése.
„e-NIVÓ – együttműködõ NõI VállalkozÓk hálózata a valóságban és virtuálisan” Emlékszel rá?  Hol tárolod kedvenc webhelyeid címét?  Fizikailag hol van.
DOKUMENTUMOK KÉSZÍTÉSE WORD 2007 SZÖVEGSZERKESZTŐVEL II. rész.
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) Ennek megfelelően a sorok elválasztás.
Support.ebsco.com Az EBSCOhost találati lista Oktatóprogram.
Honlap készítés 4. óra.
Egy szövegszerkesztő legegyszerűbb szolgáltatásai
Football Club webes arculata, azaz egy hivatalos klub honlapjának felépítése Készítette: Kiss László Balázs.
A szövegszerkesztés elmélete
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
PowerPoint 7. Évfolyam Formázások. Mentés A feladatot mentsük el a saját mappánkba „7_2_ppt_SajátNév” néven (ahol a SajátNév a saját nevünk helyesen leírva,
Készítette: Turócziné Kiscsatári Nóra
Többoldalas dokumentum készítése
Turócziné Kiscsatári Nóra
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Hosszú dokumentumok kezelése.
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Bekezdések formázása 1..
Készítette: Földi Gergely Felkészítő: Antal Zoltán Szentpéterúri Általános Iskola Szentpéterúr, Kossuth Lajos Utca 13. Kedvenc szerkesztő szoftverem.
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok
SZÖVEGSZERKESZTÉS III. ~ KARAKTERFORMÁZÁS ~
Szövegszerkesztés Összefoglalás.
Dokumentum formázása.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 3.
8. osztály Beszúrás. Töréspont  Kurzor elhelyezése.  Beszúrás menü, töréspont parancs.  Vagy CTRL + ENTER.  Oldaltörés.
SZÖVEGSZERKESZTÉS IV. ~ BEKEZDÉSFORMÁZÁS ~
SZÖVEGSZERKESZTÉS II. SZÖVEGSZERKESZTÉS LÉPÉSEI
Bekezdések formázása 2..
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 2.
Számítógépes programok használata
…az élet forrása! Hévíz.hu hirdetési tarifák 2015 A Hévíz.hu weboldal Hévíz városának turisztikai weboldala, melyen minden Hévízről szóló információ megtalálható.
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) TANTÁRGY TÉMA TERVEZŐ KONZULENS SZEMESZTER.
Informatika Oktató: Katona Péter. Táblázatkezelés (Az Excel táblázatkezelő alapjai)
Szövegszerkesztés összefoglalás.
Total commander.
Formázási műveletek.
Szövegszerkesztés Összefoglalás.
2. Kezdjük az legérdekesebbnél
AVON CAREER SITE FELÉPÍTÉSE
Előadás másolata:

Hírportál szerkesztés SZTEhírek – SZTEmagazin – SZTETV – Sajtószoba

SZTE Hírek Mindig a hírarchívumba töltünk fel cikket. – Azokat szimbolikus linkekkel vetítjük ki az alábbi helyekre: Kiemelt hírek Legújabb hírek Fókuszban SZTEhírek címoldal (SZTEmagazin)

Hogyan lehet a legegyszerűbben szimlinkelni egy tartalmat? Legegyszerűbb: a gyakran használt menüket be kell tenni kedvencek menübe, és a szimlinkeléskor a lefelé mutató nyíllal ki lehet választani. (Maximum 6-8 kedvenc esetén lehet alkalmazni).

Hogyan lehet a legegyszerűbben szimlinkelni egy tartalmat? Kiemelt hírek SZTEhírek/kiemelt hírek Legújabb hírek SZTEhírek/legújabb híreink Fókuszban SZTEhírek/fókuszban – mindig egy látszik, kivéve ha kell, akkor beállítom. SZTEhírek címlap Fedezd fel SZTEhírek/fedezd fel

Tudományos hírek Amennyiben a hír az SZTE-n lévő tudományos tevékenységet mutatja be, úgy kérem, kerüljön fel az SZTE Tudásportál oldalra is. Szimlinkek: – Hírarchívum: Tudásportál 201x. „aktuális hónap” – Friss hírek: Tudásportál/hírek/friss tartalom – Kiemelt hírek: Tudásportál/hírek/kiemelt hírek

SZTEmagazin Működés: – Mindent az archívumba töltünk és onnan töltjük fel a kezdőlapi részbe. Mindig a legfrissebb tartalom kerül az egyes blokkoknál a képes részbe. Nők a tudományban SZTEchnology Egészségügy Kultúrtündér Mentoraink Színes hírek Mozaik Fókusz

SZTEmagazin SZTEMagazin címlap SZTE magazin címlap Nők a tudományban sztemagazin bal oldal/nők a tudományban SZTEchnology Sztemagazin bal oldal/sztechnology Egészségügy Sztemagazin bal oldal/egészségügy Kultúrtündér SZTEmagazin jobb oldal/kultúrtündér Mentoraink SZTEmagazin jobb oldal/kultúrtündér Mozaik Sztemagazin jobb oldal/mozaik Fókusz sztemagazin jobb oldal/fókusz

SZTEtelevízió Működés: Mindent a hírarchívumba kell tölteni, a kezdőlapon ezek fognak megjelenni, a legfrissebb legfelül. – Az egyes műsorokat be kell tenni az SZTETV alatti saját almappába, kivétel: Szabadegyetem, mert az át van linkelve a SZESZ eredeti oldalára. – Több meg most jelenleg nincs.

Sajtószoba Mindig az archívumba kell feltölteni a tartalmakat, és onnan kell szimlinkelni. – Aktuális hírek: Aktuális események, meghívók Aktuális sajtóközlemények

Mire kell figyelni a hírek feltöltésekor? CTRL + C CTRL + V-vel illesztünk be szöveget, nem jobb egérgomb beillesztéssel Ha kiemelt hír, ne legyen több a bevezető szövege leütött karakternél és ne legyen benne félkövér, vagy dőlt betű használva. A kiemelt kép mérete 1170*430 és teljes méretre kell tenni. A szöveg SOSE sorkizárt. Ez nem kiadvány, ez honlap. A szöveget mindig tagoljuk enterek használatával.

Mire kell figyelni a hírek feltöltésekor? A képeknek ha balra, vagy jobbra vannak rendezve, mindig adjunk margót. A galériának adjunk aláírást. Ha a hír egy eseményre való felhívás, akkor vigyük fel az eseménynaptárba is a hír feltöltése után. Ha a hír eseményfelhívás, akkor ha már elmúlt az esemény, akkor vegyük ki mind a legújabb de leginkább a kiemelt hírek közül. Naponta érdemes rászánni 10 percet. – Ha egyszerre több kiemelt hír kerül fel, nem árt a hírek sorrendjének megváltoztatása. Illetve ha valami fontos, akkor így lehet folytonosan elsőnek láttatni.