A verseny helyszíne a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI, Százhalombatta.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
HIPOTÉZIS A képzésben és oktatásban megjelent alábbi három fogalom paradigmaváltást okozott:  Flexible Learning  Distance Education  Open Learning Thomas.
Advertisements

NTP-OKA-IV. Együtt a jövődért- Apáczai tehetséggondozás Bocz Róbert Informatika.
ECDL vizsgák lehetőségei az alapoktatásban. Módszerek és taneszközök Módszer: Az az eszközrendszer, mely a kitűzött célok eléréséhez vezet. (Segít a cél.
Informatika tanításom
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
ECDL ELEKTRONIKUS HITELESSÉG, ELEKTRONIKUS ALÁÍRÁS MODUL
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Informatika szakmacsoport
Verseny feladat kiírója: Beiersdorf Kft. Verseny szervezője: OMD Hungary Kft. VIII. Országos Média Diákverseny 2008.
Versenyek diákok számára
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
Szeretettel köszöntjük az iskolánk, és ezen belül az informatika-matematika szakirány után érdeklődő nyolcadikos tanulókat.
Kétszintű érettségi vizsga Magyar nyelv és irodalom Miről? Hogyan? §?! Tájékoztassuk diákjainkat!
Vincze Tibor életrajza
Informatika v á rosi munkak ö z ö ss é gi foglalkoz á sok hatása az iskolában folyó tehetséggondozásra.
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM és SZAKKÖZÉPISKOLA Tovább.
Euroskills - Európa legnagyobb szakmai versenye Enterprise ICT Team 3 fő (korhatár 25 év) Windows specialista Linux specialista Hálózati adminisztráció.
Országos kompetencia mérés A kompetencia mérés:  4., 6. és 8. évfolyamokon mérik a tanulók képességeit ált. iskolában, ill. a 10. évfolyamon középiskolában.
Új skála – új lehetőségek Egy kis ízelítő. Egységes skála (1)
Tantárgyi tanév-előkészítő informatika Szűcs Gergely
Tájékoztató a 2013/2014. tanévi beiskolázásról. felvételi vizsgákról felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről:
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Mottó: Most mutasd meg, hogy traktorral mit tudsz! Szervező: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr- főkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Baleset-
VERES PÉTER GIMNÁZIUM Tanulmányi eredmények 2005.
15. óra A Windows XP alapjai
1 Informatika kimeneti mérés 10.évfolyam
Informatika kimeneti mérés 2008
Informatika bemeneti mérés
Közgazdaság szakmacsoport
Általában a kétszintű informatika érettségiről. Források, ahol utána nézhetünk részletesebben:
V ARJÚ L AJOS R EGIONÁLIS T ERMÉSZETTUDOMÁNYI E MLÉKVERSENY Bevált Jó Gyakorlat.
FIT elemző szoftver: Kinek és miért?
ügyvivő szakértő, országos versenyszervező
Töltsd ki és küldd el! Küldd el! A Bemutatkozó tartalma A jelentkező neve =Kiss Katalin címe=1234 Budapest, Kiskati u. 12. telefonszáma=
European Computer Driving Licence
Ne maradj le!. Láttátok már ezeket a suliban? Mi a különbség a következők között?
Tájékoztató a tanévi beiskolázásról. felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről:  Vagy kizárólag.
Office 2010 oktatása szakközépiskolában Fodor Gábor Antal Békésy György Szakközépiskola.
Ne maradj le!. Láttátok már ezeket a suliban? Mi a különbség a következők között?
Tanfolyami kínálatunkból Számítástechnikai alapismeretek, 20 óra Szövegszerkesztés, 30 óra Táblázatkezelés, 36 óra Prezentációkészítés, 20 óra ECDL, 150.
Tehetséggondozás informatika. Útravaló – Út a tudományhoz Microsoft Certified Professional Hálózatépítés Diák rendszergazda Iskola honlapja Villanynapló.
SZOFTVEREK (programok)
Széchenyi István Általános Iskola Informatikai infrastruktúra bemutatása Tanár: Mohay Péter Cím: 1143 Budapest Telepes u.32.
Üdvözöljük az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány nevében Speciális ECDL tananyag látássérülteknek Szuhaj Mihály Herczeg Lajos INFOALAP 1.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
NJSzT Nemes Tihamér Országos Középiskolai Sámítástechnikai Tanulmányi Verseny.
SNI-s ALKALMAZÓI VERSENY. SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK FŐVÁROSI INFORMATIKA TANULMÁNYI VERSENYE Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete A verseny célja: az informatikában tehetséges diákok számára lehetőséget teremteni.
MOBILROBOT-PROGRAMOZÓ VERSENY. A verseny célja: programozás iránt fokozottan érdeklődő diákok számára, lehetőséget biztosítani arra, hogy tudásukat, kreativitásukat.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2017/2018-as tanévre szeptember 14. Balázs Lászlóné igazgatóhelyettes.
Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Verseny Coménius Logo Imagine PC Logo.
TOVÁBBTANULÁS Határidők Feladatok 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet A 2015/2016. tanév rendjéről 2. sz.melléklet ! A tanulók jelentkezése.
ÁRPÁD SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM, SZÉKESFEHÉRVÁR Tóth Ágnes MÉCS vezető.
Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny __________________________________________________________________________________________________________.
Pedagógiai Könyvtár és Múzeum Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny __________________________________________________________________________________________________________.
Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny
Nemes Tihamér OKATV.
Országos kompetenciamérés 6. évfolyam (2015)
Szakmai versenyek a hálózati informatikában
Mérés – értékelés 2006/2007 Gál Ferenc augusztus 31.
Web oldal lippaiinfo.atw.hu.
Szakiskolai Fejlesztési Program I

Felkészítés szakmai vizsgára, informatika területre modulhoz II/14. évfolyam Szóbeli feladatsor témaköreinek áttekintése, tipikus feladatok megoldásának.
SZOFTVEREK (programok)
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Felvételi a középfokú iskolákban a 2014/2015. tanévben
Programjaink fizikából a es tanévben
Szótárfejlesztés közösen
Előadás másolata:

A verseny helyszíne a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és AMI, Százhalombatta

A verseny célja:  az informatikában tehetséges diákok számára lehetőséget teremteni az országos szintű megmérettetésre  az informatika-alkalmazói ismeretek elsajátításának egységes versenykeretek közötti mérése  A verseny kategóriái korcsoportok szerint: › 5. évfolyam › 6. évfolyam › 7. évfolyam › 8. évfolyam

A verseny fő témái az 5-6. évfolyamos kategóriában versenyzőknek: (90 perc) › Operációs rendszer › Grafika › Szövegszerkesztés A verseny fő témái a 7-8. évfolyamos kategóriában versenyzőknek: (120 perc) › Grafika › Szövegszerkesztés › Táblázatkezelés › Prezentációkészítés › Internet-használat

Ezen belül a feladatok felépítése: › Reprodukciós, vagy irányított feladatok, meghatározott szempontok szerint › Feladatlapok kitöltése › Önálló keresőmunka eredményeként komplex feladat › Egyéni kreativitást igénylő feladatok A versenyfeladatok az alábbi programokkal biztosan megoldhatók: › Windows operációs rendszer › Microsoft Office programcsomag (Word, Excel, PowerPoint) › Paint › Internet Explorer

Első, iskolai forduló:  Az iskolai fordulót az iskolák bonyolítják le. A feladatokat és a javítási útmutatókat a kiíró biztosítja.  Legalább 50 %-ot elért tanulók dolgozatait elküldi a kiírónak.  A kiíró értesíti a továbbjutókat. Második, regionális forduló:  A továbbjutott tanulókat a kiíró hívja be az általa régióként megbízott központokba.  A regionális felelős a tanulók dolgozatait elküldi a kiírónak. A dolgozatok javítását a kiíró által megbízott országos versenybizottság végzi.  A továbbjutási ponthatár megállapítása és az érintett dolgozatok javítását követően a kiíró értesíti a továbbjutókat.

Harmadik forduló, országos döntő:  A regionális versenyeken elért eredmények alapján a bejutott versenyzők részére országos döntőt szerveznek.  A feladatokat a versenybizottság értékeli, megállapítja és kihirdeti a verseny kategóriánkénti végeredményét. Díjazás:  A döntő valamennyi résztvevője oklevelet kap, és kategóriánként az első 6 helyezett tárgyjutalomban részesül. A 7. és 8. évfolyamos versenyzők közül a legtöbb pontszámot elért versenyző viselheti az „Informatikus Diák” címet.