MINISZTERI FÓRUM EGÉSZSÉGÜGY 5 DIMENZIÓBAN. 1. Kérdés Milyen trendek uralják a fejlett világ egészségügyi rendszereit 2016-ban? Milyen sürgős intézkedések,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A sport mint stratégiai ágazat az állami szerepvállalás tükrében
Advertisements

Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
© Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. Önkéntes oktatói tapasztalatok.
Önkéntesség Miért is jó a Nyíregyházi Főiskola diákjaként önkéntes munkát vállalni és miért különösen jó ez egy Tanodában? Készítette: Hajdu Zsolt és Dudás.
AZ AUTIZMUSSAL ÉLŐ GYERMEKEK FEJLESZTÉSÉNEK ALAPELVEI Őszi Tamásné Autizmus Alapítvány.
AZ EURÓPAI KIVÁLÓSÁG MODELL ÉS SZEREPE AZ EU CSATLAKOZÁSBAN STRATOSZ KIADVÁNY 2003.
Hogyan és miért vállalkozzunk?
Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia. Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Széleskörű társadalmi képviselet (pártok, szakszervezetek, kamarák,
Tapasztalatok bemutatása a hátrányos helyzetű kistérségek szociális ellátó- rendszerének fejlesztése és a közszolgáltatások kistérségi integrációja területén.
Tabletták helyett egészségnyereség Együttműködésre épülő új modellek „Egészségközpontú egészségügy” Szakmai konferencia Jakab Zoltán.
Az európai unió környezetvédelme. A tisztább, élhető környezetért Az Európai Unió több évtizedes munka eredményeként rendkívül átfogó környezetvédelmi.
A gazdasági fejlettség mutatói
E-SKILLS (DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS) AZ ÉRDEKKÉPVISELETI MUNKÁBAN A STRATOSZ SZÁMÁRA KIDOLGOZOTT VÁLTOZAT Készült a MAT támogatásával, az FSZH közreműködésével.
A paraszolvencia egészségpolitikai jelentősége és a megszüntetésére tett kísérletek értékelése január 25.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
NÉPESEDÉSI ÉS URBANIZÁCIÓS VÁLSÁG
III. A logisztika jövője
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
Tudásközösség – a hagyományőrzés legősibb és legkorszerűbb formája
Várnai Péter: Hit – hivatás - hűség április
Az SNI tanulók státuszhelyzete a jogszabályváltozások tükrében
Konzervatív alternatíva Avagy: A normális megoldás Dr Pusztai Erzsébet MDF.
Peremhelyzetű és kirekesztett csoportokkal végzett szociális és közösségi munka Kunbábony, Civil Kollégium Képzési Központ április május.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató
Controlling feladata A controlling időbeli dimenziói: 1. Stratégiai
„Híd a jövőbe” Utak és lehetőségek a szociális ellátásban a valódi értékek mentén Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete XII. Nemzetközi.
Egészségfejlesztés és helyi ifjúsági munka. a) Az állítás helyes b) Az állítás helytelen c) Az állítás csak részben helyes d) Az állítás nem vonatkozik.
Üdvözöljük konferenciánkon!
év szerencsétlenség vagy sikertelenség ?
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
A mezőgazdaság és az élelmiszeripar kapcsolata a fenntartható fejlődés érdekében Kaposvár 2009 április 28. Sándor István Földművelésügyi és Vidékfejlesztési.
Készítette:Makra Betti Dátum:
Családi csoport konferencia. a kliens egy ösztönző és őt bevonó hozzáállásból profitál a legtöbbet minden ember felelős a cselekedeteiért, és tiszteletben.
Az igazgatás és az ápolás-szakfelügyelet kapcsolata
Üdvözölöm a Herbalife-nál! „Ha megálmodta, meg is tudja valósítani!” Walt Disney.
A lisszaboni stratégia és a magyar foglalkoztatáspolitika Kordás László április 29. Balatongyörök.
Az utazásszervezés kihívásai TO stratégia / 1 Milyen TO vállalati stratégia tesz ma versenyképessé? 1.NAPRAKÉSZ A világ kihívásainak megfelelő!
Magyarország logisztikai lehetőségei Dél-Oroszországban Dr. Egri Imre – Dr. Duleba Szabolcs – Dr. Kádár András április 28. Nyíregyháza.
„Globális biztonsági kihívások – közép-európai szerepvállalások” Nemzetközi társadalomtudományi konferencia Pécs, Európa Ház/International House – 2006.
Az innováció, mint a versenyképes gazdasági növekedés alapja
A sürgősségi osztály indításával és működtetésével nyert tapasztalataink. CSMEK Hódmezővásárhely - Makó Dr. Lóczi Gerda.
Az új nemzetközi megállapodás létrehozása EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Éghajlatváltozás.
AZ ÁPOLÁS ÉS AZ ÁPOLÓ.
Találkozások az Angelikában - ahol az ötlet megszületett.
11. Előadás Az emberi erőforrások fejlesztése. Az emberi erőforrások fejlesztése 1.Az alkalmazottak fejlesztése (development ) 2.Továbbképzés, betanítás.
De mi volt a baj a minimumfeltételekkel? A betegsúlyosság oldaláról közelítsünk…
A szociális munka fő fejlődési irányai Az EU stratégia és Magyarország stratégiájának hatása a szociális munka gyakorlatára.
Hibák és tévedések a forrásteremtésben A szűkösség anatómiája A Magyar Kórházszövetség XVII. Kongresszusa Debrecen Dr. Szepesi András.
Emberi erőforrás tudatos fejlesztése
SZAKMAI GYAKORLAT BERLIN 2015.JÚLIUS 1-AUGUSZTUS 2.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
2005. VERSENYKÉPES CÉGMÉRET Előadó: Karsai Béla Július 1. BÉT.
Ellátás-szervezési kérdések, korszerű ellátási formák, a szenvedélybetegségek megelőzésében és ellátásában Dr.Kassai-Farkas Ákos.
Felkészülni! Vigyázz! Kész? T akarék Agrár Központ Fórián Zoltán vezető agrárszakértő szeptember 1.
TÁMOP A-12/ „ÖSSZEFOGÁS A KADARKÚTI-NAGYBAJOMI KISTÉRSÉG GYEREKEINEK JÖVŐJÉÉRT” CÍMŰ PROJEKT KADARKÚTI-NAGYBAJOMI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI.
Üdvözöljük!. Napirend és tárgyalandó témakörök Cégtörténet és a cég jövője Ki kicsoda Cégen belüli szabályok Előnyök Teljesítménykimutatások Egyéb források.
Cégnév és embléma.  Cégtörténet és vállalati vízió  Ki kicsoda  Cégen belüli szabályok  Juttatások  Teljesítményfelmérések  Egyéb források  Szükséges.
Munkaerőpiaci-szolgáltatásokat végző szervezetek lehetőségei
Migráció, bérek és a humán erőforrás helyzete az egészségügyben. DR
Környezet és egészség.
LEADER, Identitás, Sport
Mezőgazdasági termékek élelmiszerbiztonsága
Az együttműködés további lehetőségei a Magyar Addiktológiai Társasággal Dr. Felvinczi Katalin.
A curriculumelmélet műfaji fejlődése
A Magyar Szocialista Párt választási programja:
40. GLOBALIZÁCIÓ ÉS GLOBÁLIS FOLYAMATOK.
Kötelező szakmacsoportos továbbképzés
Bibliográfiai Szekció
A politika feladatai a kutatásban, a fejlesztésben és az innovációban
Urbánné Malomsoki Mónika
Előadás másolata:

MINISZTERI FÓRUM EGÉSZSÉGÜGY 5 DIMENZIÓBAN

1. Kérdés Milyen trendek uralják a fejlett világ egészségügyi rendszereit 2016-ban? Milyen sürgős intézkedések, esetleg kitörési lehetőségek kellenének a magyar egészségügyi ellátórendszer felzárkóztatásához? (versenyképes tudás- termék- szolgáltatás export)

2. Kérdés Hogyan lehetne megszüntetni a magán- és a köz kaotikus összefonódását a hazai egészségügyi ellátórendszerben?

3. Kérdés Humán erőforráshiány, versenyképes képzőintézetekkel. Mit lehet tenni a hazai egészségügyi szakemberek megtartása érdekében?

4. Kérdés Robbanásszerű tudományos-, technikai fejlődés az egészségügyi ellátásban, exponenciális áremelkedéssel, és elégtelen közfinanszírozással. Milyen hazai egészségügyi ellátó rendszert lehet vizionálni 2025-re ?

Prófécia? Dr. Levendel László, Magyar Nemzet Amennyire emlékezem, eddig minden egészségügyi miniszter megbukott. Ez érthető, mert nehezebb egy rossz szisztémát átalakítani, mint a vezető személyét felelőssé tenni. Az új miniszter kijelölésekor mintha mindig megtalálták volna a soron következő bűnbakot. Jó volna, ha ez a fátum megtörne, és a jövőben nem a miniszterek változnának, hanem az egészségügy.