III. Greennovációs Nagydíj pályázat – 2014 Felelős kertművelés program – miért jó almának lenni Derecskén?

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÖKO-Pack Nonprofit Kft.
Advertisements

A környezetszennyezés forrásai
Kiemelt Ügyek Igazgatósága
A Nemzeti Iskolagyümölcs-program jelentősége – hazai gyakorlatok, értékelés Dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár Budapest,
FENNTARTHATÓ(?) FEJLŐDÉS
Intézkedési terv-javaslat a nemzeti energiahatékonysági célok megvalósítására a Széchenyi terv keretében Dr. Grasselli Gábor Dr. Szendrei János Debreceni.
Élelmiszertermékek környezetterhelésének mérőszáma és annak érzékenysége az életciklus elemeire Environmental impact measurement of food products and its.
Az európai unió környezetvédelme. A tisztább, élhető környezetért Az Európai Unió több évtizedes munka eredményeként rendkívül átfogó környezetvédelmi.
DÉL-MÁTRA Helyi Közösség Stratégiai Vázlat Debrei Attila.
Az EFOP köznevelést érintő beavatkozásai
A Magyar Természetvédők Szövetsége az Éghajlatváltozási Stratégiáról Farkas István, ügyvezető elnök Magyar Természetvédők Szövetsége Föld Barátai Európa.
1872 : 1. nemzeti park megalakítása Yellowstone
Napocska Napköziotthon
A határmenti együttműködés szerepe a két megye élelmiszeriparának fejlődésében Dr. Máthé Endre.
Beszállítói és integrátori képzés, képesség, készségfejlesztő konferencia Dr. Garamhegyi Ábel Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatokért felelős szakállamtitkár.
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
A sokezer éves birodalom kihívásai az új évezredben Kína népességének jövője a növekedés és a környezeti tudatosság tükrében május 11.
A víz globális környezeti problémái
A fenntarthatóság felé való átmenet helyi kérdései (Eger példája)
Új törekvések a logisztikaiközreműködésben
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Agrár-környezetvédelmi Modul Vízgazdálkodási ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Környezeti elemek védelme III. Vízvédelem
Környezeti elemek védelme III. Vízvédelem
A regionális politika és az agrárpolitika kapcsolata
A Georgikon Kar kutatási lehetőségei Keszthely, március 30.
Mikro és kisvállalkozások szerepe a rövid ellátási láncban Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály.
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
Janik Dóra és Vámos Csenge
ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSI TERV DR. NÉMETH IMRE AUGUSZTUS 7.
Az élelmiszerkutatás fő irányai: Jövőkép 2020-ig
Oktatás kiemelkedő fontossága
A mezőgazdaság és az élelmiszeripar kapcsolata a fenntartható fejlődés érdekében Kaposvár 2009 április 28. Sándor István Földművelésügyi és Vidékfejlesztési.
AquaTerr Kft. Készítette: Tóth Péter. Profil: Az AquaTerr Kft. elsődleges célja olyan terráriumok és akváriumok készítése, amely mind működésbélileg,
A jövő válsága a vízhiány Készítette: Lőrincz Bea – 10.A.
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
EUKÓNA 2008/ /c szakiskolai osztály. FENNTARTHATÓ FOGYASZTÁS Egészséges életmód Egyéni szükségletek Megváltozott vásárlói szokások A mai gazdasági.
A SAV-BÁZIS EGYENSÚLY.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepe a vidékfejlesztésben
Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program
1. BEVEZETÉS. EMBER,ENERGIA, KÖRNYEZET
Lehatárolási irányok: Árvízvédelem Vízgazdálkodás Természetvédelem, Natura 2000 Energiahatékonyság növelése Megújuló energiaforrások alkalmazása Hulladékkezelés.
A MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG IX. VÁNDORGYŰLÉSE A vizek szerepe a területi fejlődésben A Duna és a Tisza térségeinek fejlődési problémái és fejlesztési.
Endogén területfejlődésCélmeghatározás: A TERÜLETFEJLESZTÉS CÉLJA 1 Mandulavirágzási Tudományos Napok – a Fenntarthatóság Európája március 4-5. STRATÉGIAI.
1© Dennis Meadows, 2005 Rendszerszemlélet a felsőoktatásban Élő egyetem - konferencia Budapest, 2005 Április 21. Dennis Meadows
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Vendéglátás formái.
Fenntarthatóság, környezettudatosság
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
KAP I. támogatások Madarász István osztályvezető Agrárközgazdasági Főosztály Budapest, május 14.
KAP reform, az agrártámogatások új rendszere. Vidékfejlesztési Támogatások.
Rajta! Távolinak tűnik, hát nem indulunk el, Nehéznek látszik, hát nem emeljük fel, Lehetetlennek látjuk, nem próbáljuk meg. Talán éppen ezért veszünk.
ÖSSZEFOGÁSMEGYE A Békés Megyei Önkormányzat szerepe a gazdaságfejlesztésben, válságkezelésben BÉKÉS MEGYE, MINT HATÁRMENTI TÉRSÉG FEJLESZTÉSE Magyar-román.
TÁMOP B TELEP-PROGRAMOK ELNÉPTELENEDŐ FALVAK LANGERNÉ VICTOR KATALIN.
Felkészülni! Vigyázz! Kész? T akarék Agrár Központ Fórián Zoltán vezető agrárszakértő szeptember 1.
1 III. GREENNOVÁCIÓS NAGYDÍJ PÁLYÁZAT Nevezés kategóriája: Greennovatív gyártó, termelő Pályázati anyag címe: Biomassza kazánokkal a fenntartható termelésért.
„Út a munkához” program egyéni és társadalmi hatásai Tapasztalatok Sarkad városában.
Biyovis Üzleti Modell. Biyovis Üzleti modell A Biyovis Üzleti modell Ft-os befektetéssel indul, viszont semmilyen rizikóval nem jár! Csatlakozási.
Innováció, vagyis kitörés a Minden- napokból.
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
A kápia paprika lehetőségei az export piacokon
A gyakorlati képzés szemléleti hátterének és kereteinek meghatározása
Vállalati felelősségvállalás
Vízlábnyom Tantárgy: Környezetgazdaságtan Előadó: Horváth Bálint
A gazdasági termelés általános jellemzői
GLOBÁLIS CÉLOK A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSÉRT Global Goals.
„Út a munkához” program egyéni és társadalmi hatásai
Életjelenségek, életfeltételek. Életfeltételek:  Fény  Víz  Levegő  Táplálék  Megfelelő hőmérséklet.
A mezőgazdasági termelés
Előadás másolata:

III. Greennovációs Nagydíj pályázat – 2014 Felelős kertművelés program – miért jó almának lenni Derecskén?

Mezőgazdaság hatékonyan és felelősen Előrejelzések szerint 20 év távlatában a globális élelmiszer igény hozzávetőlegesen 50%-kal nagyobb lesz. A túlnépesedés miatt megnövekvő élelmiszerigény biztosítása együtt jár a táplálkozási szokások megváltoztatatásával A teljes emberi vízfogyasztás 70%-át a mezőgazdasági szektor adja, míg a közvetlen lakossági felhasználás összesen 10% Egyetlen ember napi táplálékának előállításához legalább 2 ezer liter víz szükséges A mezőgazdaság szerepe a fenntartható fejlődésben hatalmas, mivel nem csak egészséges élelmiszert kell megfelelő mennyiségben biztosítania, de mindezt fenntartható módon kell elérnie.

Mezőgazdaság hatékonyan és felelősen 1990-ben indult Derecskei Vállalkozás Ma már 110 hektáron gazdálkodunk A gyümölcsösben 50 főnek biztosít állandó munkahelyet, idénymunkák szezonálisan fő számára jelentenek munkalehetőséget a térségben. Fontos számunkra, hogy minden munkatársunk megértse ezt a szemléletet és ezek alapján végezze mindennapi munkáját is, ezért feléjük is aktívan kommunikáljuk a felelős kertművelés elveit. „Családi vállalkozásként magunk előtt látjuk a gyümölcsöst több generáció távolságban is, ezért törekszünk a leginkább fenntartható és felelős kertművelési gyakorlatok alkalmazására. A gyümölcsös számunkra élettér, ahol a termelés mellett a természetes élővilág megőrzésére is törekszünk.” (Szabó Imre, Derecskei Gyümölcsös alapító)

Innovatív intézkedések

Termékeink

Agrár- környezeti nevelés

Gyümölcsös Kalandok

Csak alma?