Gazdasági Évnyitó 2010 Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Fenntartható növekedés és monetáris politika Magyar Üzleti Fórum 2014 Budapest, december 11. Dr. Balog Ádám, MNB alelnök 1.
Advertisements

„Létrehozzuk a magyar vállalkozások bankját.” Gyurcsány Ferenc, január 30.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
Gazdasági kihívás 2010 Miklóssy Ferenc elnök Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozói együttműködési kultúra.
GKI Zrt., Gazdasági folyamatok, 2008 Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt április 2.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
Az államháztartási hiány és az államadósság 7. gyakorlat
Készítette: Dian Nóra Pénzügy és számvitel szak
1 „ Gazdasági kihívások 2009-ben ” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Dunagáz szakmai napok, Dobogókő Április 15.
Gazdasági várakozások, a kis- és közepes vállalkozások helyzete Makó Ágnes – Tóth István János MKIK GVI Korrekt Partner Védjegy második ünnepélyes díjátadása.
- a textilipar lehetőségei dr. Csuhaj V. Imre Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, elnök Textilipari Műszaki és Tudodmányos Egyesület május.
Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál igénybe vehető szolgáltatások Lászlóné Tanács Edina szolgáltatási igazgató november 15.
Az elveszett termelés az építőipar gondjairól. Forrás: eurostat.
Javaslat Borsod-Abaúj-Zemplén megye középtávú gazdaságfejlesztési stratégiája kialakítására (tervezet)
„G A Z D A S Á G P O L I T I K A” SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR ELŐADÁS SOROZAT 10 x 10 makrogazdasági trendek Szeged, február.
1 A magyar gazdaság helyzete, perspektívái 2008 tavaszán Dr. Papanek Gábor Előadás Egerben május 7.-én.
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
1 Magyarország 2020 perspektívájában Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt november 29.
GKI Zrt., Öngólok után – kell egy gazdaságpolitika Szeged, október 1. Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt.
Szeged, Magán „vétkek” – köz terhek HUF kamat > devizakamat Euro kamat Kamat tőkeáramlás – fizetési mérleg Növekedés ( adósságszolgálat ) Foglalkoztatás.
A külföldi működő tőke szerepe a magyar gazdaságban avagy Mit adtak nekünk a Rómaiak? Havas István Amerikai Kereskedelmi Kamara, elnök Közgazdász Vándorgyűlés.
Kis és középvállalkozások helyzete és kilátásai Békéscsaba, május 16. Varga Gyula vezető-főtanácsos Nemzetgazdasági Minisztérium.
TRANZITOLÓGIA IV. ELŐADÁS
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
GKI Zrt., A válság: veszély és esély Balatonfüred, október 8. EGVE Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Benke Ákos vezérigazgató, Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, 2008.április 23. Az Új Magyarország.
A TELEPÜLÉS-SZOLGÁLTATÁSI EGYESÜLET ÉRTEKEZLETE A PÉNZÜGYI VÁLSÁG LEHETSÉGES HATÁSA A MUNKA VILÁGÁRA, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A TELEPÜLÉSÜZEMELTETÉSRE. Balatonvilágos,
Új Magyarország Mikrohitel Program Dr
A gazdaság és szakképzés összefüggése. 1. Kialakult hosszabb távra a termelési és termékszerkezet Húzóágazat a feldolgozóipar Húzóágazat a feldolgozóipar.
Gazdasági és foglalkoztatási folyamatok Magyarországon
A KKV-k számára elérhető támogatások. ÚSZT célok megjelenése a pályázati felhívásokban ÚSZT kitörési pontok Kkv-k fejlesztése Foglalkozta-tási hatás.
Foglalkoztatáspolitika és makrogazdasági stabilitás Herczeg Attila Gazdaságpolitikai főosztály Pénzügyminisztérium szeptember 8.
Függő játszmák Kovács Vince alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
Gazdasági és foglalkoztatási folyamatok Magyarországon.
Merre tovább, magyar gazdaság? június 20. Miklóssy Ferenc Elnök Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
„BÍZUNK MAGYARORSZÁGBAN” Garamhegyi Ábel Államtitkár Gazdasági és Közlekedési Minisztérium.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény FÉMES NAPOK Fejér megye szakképzési helyzete, különös tekintettel a fémipari szakképzésre Dávid Lajos - Fejér.
Válságkezelő és Gazdaságélénkítő Csomag – A vállalkozások támogatása – REGIONÁLIS GAZDASÁGI ÉVNYITÓ és a NYUGAT-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MINŐSÉGI DÍJ ÁTADÁSA.
A Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány vállalkozásokat támogató programjai október 1.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara stratégiai jelentőségű programja a közötti időszakra Miskolc, november 29. Bihall.
Tájékoztató a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése i ülésére a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tevékenységéről.
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI PICHLER BALÁZS FŐOSZTÁLYVEZETŐ.
Erős gazdaság – erős kamara Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
A magyar KKV-k helyzete Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
A Széchenyi kártya jelentősége a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vállalkozások életében Miskolc, május 9. Bihall Tamás elnök.
A magyar KKV-k regionális versenyképessége A KKV-k segítése – támogatás, avagy befektetés? Miklóssy Ferenc elnök Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Függő játszmák Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Az euró bevezetésének lehetőségei Magyarországon Tabák Péter Gazdaságpolitikai főosztály Pénzügyminisztérium Budapest, május 23.
GKI Zrt., Növekedés, beruházás, foglalkoztatás Munkaügyek Világa Klub Győr, szeptember 29. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt.
A vendéglátóipari képzésről 2010.
Közbeszerzési Hatóság
Magyar versenyképesség 2017
Első vállalati tapasztalatok az EU felvétel után
Vállalkozások – versenyképesség – monopóliumok A magyar valóság
Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Európai Uniós ismeretek
A foglalkoztatáspolitika jövője az Európai Unióban
Előadó: dr. Bugya László
Korai iskolaelhagyás és társadalmi következményei
Mit vár a gazdaság az új kormánytól? Amit a régitől…
Foglalkoztatás, szakképzés, jó gyakorlatok
Patikamérlegen a magyar gazdaság
Magyar gazdaságpolitika a rendszerváltás után 2. A 2010 utáni korszak
Fordulatok után / fordulatok előtt
Költségvetés – vállalkozói hatások
Előadás másolata:

Gazdasági Évnyitó 2010 Dr. Parragh László elnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Egy főre jutó GDP, vásárlóerő-paritás alapján az EU-27 százalékában 2006-ban és 2008-ban

Dr. Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara3 Egy főre jutó GDP vásárlóerő-paritáson (EU 27 átlaga = 100) (Forrás: KSH)

Konvergencia helyett divergencia – Miért alakult így? A „konvergencia”- program A „konvergencia”- program Kizárólag egyensúlyra való törekvés, figyelmen kívül hagyva a növekedési szempontokat Kizárólag egyensúlyra való törekvés, figyelmen kívül hagyva a növekedési szempontokat Kizárólag fiskális szemléletű probléma-megközelítés Kizárólag fiskális szemléletű probléma-megközelítés Rövid távú gondolkodás, jobbára PR kormányzás Rövid távú gondolkodás, jobbára PR kormányzás Átgondolt gazdaságpolitika hiánya Átgondolt gazdaságpolitika hiánya A gazdaságpolitikai eszközök összehangolatlansága A gazdaságpolitikai eszközök összehangolatlansága A szakmai szempontok kiszorítása a döntéshozatalból A szakmai szempontok kiszorítása a döntéshozatalból Érdemi párbeszéd hiánya Érdemi párbeszéd hiánya Egymás ellen ható célok és programok meghatározása Egymás ellen ható célok és programok meghatározása Európai Uniós források hibás felhasználása Európai Uniós források hibás felhasználása Strukturális reformok, átalakítások elmaradása Strukturális reformok, átalakítások elmaradása Dr. Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara4

Dr. Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara5

Dr. Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara6

A válságkezelő pálya fő veszélye: Ugyanazt a hibát követjük el, mint a konvergencia- programkor, holott most rosszabb állapotú a gazdaság, mint 2006-ban Ugyanazt a hibát követjük el, mint a konvergencia- programkor, holott most rosszabb állapotú a gazdaság, mint 2006-ban Egyoldalú egyensúlyi törekvés Egyoldalú egyensúlyi törekvés Fiskális szemléletű probléma megközelítés Fiskális szemléletű probléma megközelítés A válságot tekintjük a bajok forrásának A válságot tekintjük a bajok forrásának A megnyert időt nem használjuk fel a rendszerek, a struktúrák átalakítására A megnyert időt nem használjuk fel a rendszerek, a struktúrák átalakítására Feléljük, „elégetjük” erőforrásainkat, tartalékainkat Feléljük, „elégetjük” erőforrásainkat, tartalékainkat A mostani pálya nem fenntartható! A mostani pálya nem fenntartható! Dr. Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara7

További tévútjaink: Ultra-liberális, a nemzeti érdekeket figyelmen kívül hagyó gazdaságpolitika Ultra-liberális, a nemzeti érdekeket figyelmen kívül hagyó gazdaságpolitika Hibás privatizációs filozófia – állami monopóliumokból magánmonopóliumok teremtése Hibás privatizációs filozófia – állami monopóliumokból magánmonopóliumok teremtése Lecsúszás az Euróról Lecsúszás az Euróról Rossz hatásfokú Uniós pénzfelhasználás Rossz hatásfokú Uniós pénzfelhasználás Hibás médiapolitika Hibás médiapolitika Mennyiségű szemléletű felsőoktatás Mennyiségű szemléletű felsőoktatás Lepusztított szakképzés Lepusztított szakképzés Dr. Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara8

GDP / GNI Dr. Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara9

Dr. Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara10

Dr. Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara11

Dr. Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara12

Dr. Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara13

Dr. Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara14

Dr. Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara15

A szakiskolában való végzést követő 9 hónapban a szakmájukban elhelyezkedő tanulók aránya

A szakképzés iskolai és munkaerő-piaci modellje Munkára szocializálás a gazdálkodónál évi Magyarország 60 nap Németország 150 nap Szakiskolában oktatás-nevelés évi Németország 60 nap, Anglia 70 nap Magyarország 150 nap

Vállalati gyakorlati képzés óraszám arányának alakulása Németországon és Magyarországon géplakatos kőműves ács,állványozó óraszám

A foglalkoztatási szint lehetőségei: A 18 / 19 éves korosztály létszáma ~ 125 ezer fő A 18 / 19 éves korosztály létszáma ~ 125 ezer fő 60 % érettségit szerez > 75 ezer fő 60 % érettségit szerez > 75 ezer fő 20 % szakiskolát végez > 25 ezer fő 20 % szakiskolát végez > 25 ezer fő 20 % nem szerez végzettséget > 25 ezer fő 20 % nem szerez végzettséget > 25 ezer fő A végzettséget nem szerzettek közül 15 ezer fő beemelhető lenne a szakképzésbe A végzettséget nem szerzettek közül 15 ezer fő beemelhető lenne a szakképzésbe S az érettségizettek közül? S az érettségizettek közül? A 35 év alatti segélyezettek közül A 35 év alatti segélyezettek közül 7 ezer nem végezte el az általános iskolát sem 7 ezer nem végezte el az általános iskolát sem 28 ezer általános iskolát végzett 28 ezer általános iskolát végzett A munkanélküliek 50 %-a semmilyen szakképesítéssel nem rendelkezik A munkanélküliek 50 %-a semmilyen szakképesítéssel nem rendelkezik Dr. Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara19

Dr. Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara21

Dr. Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara22

A cégek adminisztrációs terhei EU 25 átlag a GDP %-ában 3,5 % EU 25 átlag a GDP %-ában 3,5 % Magyarországon: 6,7 % Magyarországon: 6,7 % EU célkitűzés 2012-ig 25 %-kal csökkenteni a vállalkozások adminisztrációs terheit > ennek érdekében Magyarországon évente 100 Milliárddal kellene csökkenteni az adminisztrációs terheket EU célkitűzés 2012-ig 25 %-kal csökkenteni a vállalkozások adminisztrációs terheit > ennek érdekében Magyarországon évente 100 Milliárddal kellene csökkenteni az adminisztrációs terheket Kormányzati törekvés a bürokrácia csökkentésére > valójában nő! Kormányzati törekvés a bürokrácia csökkentésére > valójában nő! „Az íróasztal mindig talál magának munkát ” „Az íróasztal mindig talál magának munkát ” + a hatósági ellenőrzési gyakorlatának anomáliái + a hatósági ellenőrzési gyakorlatának anomáliái Dr. Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara23

Korrupció – a Transparency International szerint Közvetlenül nem mérhető, csak becsülni lehet Közvetlenül nem mérhető, csak becsülni lehet A 180 országot tartalmazó listán Magyarország a 39. helyről a 47.-re csúszott A 180 országot tartalmazó listán Magyarország a 39. helyről a 47.-re csúszott Összehasonlításul: Összehasonlításul: Románia: 70. Románia: 70. Ausztria: 12. Ausztria: 12. Az állami megbízásoknál 10 – 20 % a korrupciós díj Az állami megbízásoknál 10 – 20 % a korrupciós díj A közbeszerzések becsült összege 2008-ban 1600 milliárd forint – (ez nem megegyező az állami megbízásokkal) A közbeszerzések becsült összege 2008-ban 1600 milliárd forint – (ez nem megegyező az állami megbízásokkal) Dr. Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara24

Túl a mélyponton? Munkanélküliség: 10,5 % Ipari termelés visszaesése (2009. Január – December): - 17,7 % > decemberben + 1% Ipari export alakulása (2009. January – december): - 18,7% > decemberben +1% Építőipar visszaesése (2009. Január – December) : - 4,3 % > Decemberben – 6,2 % ! > De: szerződésállomány + 23,5 % Turizmus: - 8,4 % 9/25/2016 Dr. Parragh László, President, Hungarian Chamber of Commerce end Industry25

Dr. Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara26

KKV-kat támogató hitelprogramok: UMFT 53 szerződött ügynökön keresztül UMFT 53 szerződött ügynökön keresztül 2007-ben 395 vállalkozás hitelezése 2007-ben 395 vállalkozás hitelezése 2008-ban 261 vállalkozás hitelezése 2008-ban 261 vállalkozás hitelezése Mikrohitel és Mikrohitel Plusz programok 3 év alatt együttesen 2 Milliárd forint hitelkihelyezés 381 vállalkozásnak Mikrohitel és Mikrohitel Plusz programok 3 év alatt együttesen 2 Milliárd forint hitelkihelyezés 381 vállalkozásnak 2009-ben 9 Milliárd forint Mikrohitel kihelyezés 1490 vállalkozásnak 2009-ben 9 Milliárd forint Mikrohitel kihelyezés 1490 vállalkozásnak JEREMIE forrás 190 Milliárd forint > kihelyezve 7 Milliárd JEREMIE forrás 190 Milliárd forint > kihelyezve 7 Milliárd Összesen közel száz „közreműködő szervezet” Összesen közel száz „közreműködő szervezet” JEREMIE kockázati tőkealapok megjelenése JEREMIE kockázati tőkealapok megjelenése Dr. Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara27

Dr. Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara28

Igényelt Széchenyi Kártya: db Átadott Széchenyi Kártya: db Kihelyezett hitelkeret:712 Mrd Ft Éves hitelkihelyezés:130 Mrd Ft Éves szintű Széchenyi Kártya kihelyezés: mikro-, kis-és középvállalkozás Széchenyi Kártya - A név hitelez

Együttműködési lehetőségek: Széchenyi kártya, kkv finanszírozás Széchenyi kártya, kkv finanszírozás Kamat- és garanciatámogatás továbbfejlesztése Kamat- és garanciatámogatás továbbfejlesztése Beruházási hitel és más konstrukciók kialakítása Beruházási hitel és más konstrukciók kialakítása Szakképzés > duális képzés Szakképzés > duális képzés Kereskedelemfejlesztés átszervezése Kereskedelemfejlesztés átszervezése Bürokrácia leépítése Bürokrácia leépítése Adórendszer átalakítása Adórendszer átalakítása Munkahelyteremtés, foglalkoztatás Munkahelyteremtés, foglalkoztatás EU források átcsoportosítása gazdaságélénkítésre EU források átcsoportosítása gazdaságélénkítésre Növekedés és egyensúly segítése Növekedés és egyensúly segítése Dr. Parragh László, elnök, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara30