Székelyföld- Románia „Háromszéki piros páris, Gond a dombja, ringatás is Borvizekkel, fenyvesekkel, Beszélget a végtelennel.” – Farkas Árpád verse.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Benedek Elek  „a nagy mesemondó”.
Advertisements

Lesz-e valódi kétnyelvűség Erdélyben? Rajtad múlik. Civil Elkötelezettség Mozgalom (CEMO)
SZÉKELY HIMNUSZ. BORONGULJUNK A SZÉKELYFÖLDÖN
Civilek szerepe a környezettudatos társadalomban
Baczkamadarasi-Kis Gergely Református Gimnázium
Erdélyben jártam 1994 A nagyváradi római katolikus bazilika között épült. A legnagyobb barokk stílusban épült templom Romániában. Nagyvárad.
A só, az idő és az ember I. A só a természetben.
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
Egy kis település lehetőségei a környezet- tudatossá válás útján napjainkban Pirtyák Zsolt Lajoskomárom polgármestere.
A magyar biogáz ipar helyzete és lehetőségei
A BORVIZEK ÚTJA. A projekt általános bemutatása •PHARE 2006, Gazdasági és Szociális Kóhézió - Nagy Regionális Infrastruktúra Projektek •KÓD: PHARE RO2006/
Integráció és migráció Vajda Lajos igazgató Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Szövetsége Noszvaj, október 14. Székelyföldi helyzetkép.
Székelyudvarhely civil élete Rövid várostörténet őskor óta lakott római castrum – Só útja első írásos emlék település neve Uduorhel mezővárosi.
Gyöngyös KISKUNMAJSA FEBRUÁR január. Uniós direktíva Az unió átlagára érvényes az úgynevezett 3 x 20-as direktíva, mely szerint 2020-ra :
Egy esély a felzárkózásra: Magyarország mint Európa egyik logisztikai központja Chikán Attila A Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára, a Magyar Logisztikai,
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
február 24. Gyutai Csaba. 2 3 Forrás: Nemzetközi Statisztikai Évkönyv, 2004, KSH, Bp., Ipari és Építőipari Statisztikai Évkönyv, 2005, KSH, Bp.
Sopron Megyei Jogú Város
I. Bemutatkozás Horváth Szabolcs okleveles hidrogeológus mérnök
ERDÉLY Székely himnusz Klikkelj.
Varázslatos Székelyföld Székelyföld Románia közepén fekszik. Három megyéből áll: Marosból, Hargitából és Kovásznából.
A hasznosítást koordináló szervezet által elérhető eredmények a lakossági szelektív gyűjtésben Viszkei György ügyvezető igazgató Budapest, február.
Határon átnyúló együttműködések – a KKV-k hálózatépítésének egy lehetősége Előadó: Firtl Mátyás általános alelnök Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat.
Logisztika és ipari parkok kapcsolata
Új tendenciák és kihívások a vasúti szállítmányozó és logisztikai szolgáltató vállalatok piacán.
Előadó: Rigó Zoltán logisztikai szakértő Záhony Kereskedelem-logisztikai központ SWOT elemzés.
A Regionális Fejlesztési ZRt. szerepe, tevékenysége Záhony és térsége fejlesztésében Dr. Vajdáné dr. Horváth Piroska vezérigazgató.
MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA
Kassa Kárpát-medencei gazdasági fórum Szolnok, május 16.
A fenntartható minőségi turizmus, mint a Centurio program egyik kulcsterülete Hargita megyében Centurio Disszeminációs Szeminárium Szolnok, szeptember.
A Balaton Régió környezeti állapotának értékelése
OM azonosító: Székelyföld június OM azonosító:
Kecskemét május 9 – 10. Ligetvári Ferenc DSc Debreceni Egyetem EGYETEMEK, FŐISKOLÁK KÖRNYEZETVÉDELMI OKTATÓINAK V. ORSZÁGOS TANÁCSKOZÁSA A KÖRNYEZETVÉDELEM.
1 „Fenntartható fejlődés” Új tartalmak közös (informatikai) platformon Kovács Kálmán államtitkár Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Szabadka, 2008.
„ Gyertek, Kattintsuk Haza Együtt Európát!”. “…bár legyen egy kis pont a térképen, vagy egy csepp a tengerben, de mégis a miénk!”  Nagyváradot képviselik.
“ A SÜRGŐSSÉGI HELYZETEK SZOLGÁLTATÓI KÖZPONTJAINAK FELSZERELÉSE A RENDSZER CSELEKVŐKÉPESSÉGÉNEK, VALAMINT EGY MINŐSÉGI ELSŐSEGÉLY ÉS SÜRGŐSSÉGI ORVOSI.
TEHETSÉGPONTOK HÁLÓZATA SZÉKELYFÖLDÖN Székelyföldi Tehetségnap Szeptember 27., Marosvásárhely 1.
Gyöngyös Bad Schönborn 2013 november13. január. Uniós direktíva Az unió átlagára érvényes az úgynevezett 3 x 20-as direktíva, mely szerint 2020-ra : 20.
Tények, számok és folyamatok Hargita megyében , Csíkszereda.
EGYÜTTMŰKÖDÉS A PIACI IGÉNYEK GAZDASÁGOS KIELÉGÍTÉSÉÉRT „IPARI PARK-SZERŰ” ÉLELMISZERTERMELÉSI RENDSZER GAZDASÁGOSAN.
Igényfelkelt ő kampány. Általunk választott termék: GÓBÉ termékek.
SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZÖTT TERVEZETT FEJLESZTÉSEI
TJ Energiapolitika, energiamix. Forrás: KHEM Energiapolitika, energiamix.
A romániai magyar közoktatás kihivásai Erdély 2015 fejlesztési konferencia, Sepsiszentgyörgy Előadó: Keresztély Irma.
Globomax Zrt. külpiacra jutásának lépései: Előadó: Csonka László Globomax Zrt. kereskedelmi vezérigazgató helyettes Mi kell tehát a külpiacok meghódításához?
Tőkés Napenergia hasznosítási körkép ZÖLDEK Klaszter Nemzetközi Konferencia szeptember 12–13., Tatabánya EUSOL.
Az M&E Csoport Tagja MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda MEGAKOM Development Consultants Az M&E Cégcsoport Tagja Stratégiai.
A Kis- és középvállalkozások és az EU – felkészülés a változásokra Gérnyi Gábor főosztályvezető Vállalkozás-fejlesztési és EU Felzárkóztatási Főosztály.
Kaposvár Alapadatok   Lakosság fő  Agglomeráció fő  gazdálkodó szervezet.
60 éves a Magyar Földmérési Térképészeti és Távérzékelési Társaság Fővárosi és Pest Megyei Földmérő Nap – 60 éves az MFTTT Budapest, április 20.
Kassa KÜLGAZDASÁGI KONFERENCIA Miskolc, április 24.
Székelyföld - Románia. ... ez azt jelenti, hogy nagyon sok mindent kell még építeni, tehát ez inkább egy lehetőség mint hátrány.” Diósi László – vezérigazgató.
Turisztikai klaszter Háromszéken (Székelyföldön) Szabó Tibor, elnök Háromszéki Panziók Egyesülete Sepsiszentgyörgy, december 10.
MSZ C Andrássy Gyula Szakközépiskolája 3530 Soltész Nagy Kálmán u. 10. „Határtalanul”! Előkészítő óra.
ERDÉLY.
12 ezer milliárd forintos keret
Magyar-román gazdasági kapcsolatok
Együttműködési lehetőségek
Turizmusfejlesztési és együttműködési tapasztalatok a Debrecen és Hortobágy helyi TDM szervezet elmúlt 4 és fél éve kapcsán Halasi Csaba egyesületi elnök.
románul Odorheiu Secuiesc,
ÜDVÖZÖLJÜK!.
Erdély Ismertető.
Dr.Tar Gyöngyi, megyei tisztifőorvos
Környezetipar, zöld energiák a romániai Partium – Bánát régióban
MET – ERDÉLYI TAGOZAT Alapító tag : 1993 :> 9 Taglétszám.
Országos Tisztifőorvosi Hivatal Csurik Magdolna
Kik dolgoznak a székelyföldi kórházi ellátásban
Varázslatos Székelyföld
Mindennapi energiáink Dr. Gutay Zoltán - ügyvezető
PREMIER MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA
Előadás másolata:

Székelyföld- Románia „Háromszéki piros páris, Gond a dombja, ringatás is Borvizekkel, fenyvesekkel, Beszélget a végtelennel.” – Farkas Árpád verse

Székelyudvarhely

Sepsiszentgyörgy

Székelyföld Magyar jelenlét Lakosság: Hargita megye 85%, Maros megye 39%, Kovászna 75% Vállalatok: Országos jelleggel: OTP, MOL Hargita megyében: Waberers, Richter – Gedeon, Karsai Holding, Debreceni Vízművek, Crown Cool, Beta-Roll, Udvarhelyi Hírlap Lapcsoport, Diego stb. Kovászna megyében: Dunapack-Rambox, Masterplast, Bábolna, RO- ELCO, Mini Pack, Nexxon, Marso Csíkszeredában: Magyarország Főkonzulátusa

Befektetési lehetőségek- Vásárok Befektetési lehetőségek: -Turizmus -Megújuló energia -Hulladék hasznosítás -Helyi, primér alapanyagok feldolgozása Vásárok: Székelyudvarhely, Marosvásárhely, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely Infrastruktúra: -Fejlett közműhálózat, viszonylag jó út- és vasút hálózat -Marosvásárhely: nemzetközi repülőtér, ipari park -Autópályák hiánya

Székelyföld Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Gáll Zoltán