Családoknak szóló, helyi szemléletformáló programok támogatása „Tehetséges vagyok a családom támogat” NTP-CSSZP-M-15-0008 2015.07.01. – 2016.06.30.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Magyar Tehetséggondozó Társaság
Advertisements

A TÁMOP Iskolai tehetséggondozás és a TÁMOP
25 ÉV A TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁBAN MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG KONFERENCIÁJA PÉCS SZEPTEMBER KORMOS DÉNES A NEMZETI TEHETSÉGÜGYI KOORDINÁCIÓS.
Mindenki tehetséges lehet valamiben!
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Utcai és lakótelepi szociális munka
Tehetségnevelés, tehetségpontok és az alapfokú művészetoktatás Művészeti Nevelés – Kultúra – Társadalom; jelen és jövő Budapest, E február 27.
Tehetségpont létrehozása
KAPCSOLÓDÁS A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAMHOZ MEGYEI PROGRAMFEJLESZTÉS HÁLÓZATÉPÍTÉS Kormos Dénes fejlesztő-kutató szakpedagógus.
Alapinformációk az átmenetben nyújtott munkaerőpiaci szolgáltatásról Munkaerőpiaci szolgáltatás az iskola és a munkaerőpiac közötti átmenetben.
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
ESÉLYT AZ ESÉLYTELENEKNEK
Fiatal anyák a gyermekvédelmi szakellátásban
Beszámoló a Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő Tanács évi munkájáról.
SAMUNÉ CSERTÁN VALÉRIA intézményvezető
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja.
Prof. Csermely Péter a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke Esély a tehetségeseknek
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
Mi leszek, ha nagy leszek?
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
Komplexen funkcionáló megyei tehetségpont
1 „Komplexen funkcionáló Zala megyei tehetségeket segítő program” Projektnyitó konferencia szeptember 23. Zala Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete.
Tehetségpontok hálózatának kiépítése
TÁMOP-3.4.4/B-08/1  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében regionális tehetségsegítő hálózat, a tehetségsegítés terén szakmai együttműködési rendszer kialakítása.
 Tehetségsegítő Tanács:  A Tehetségsegítő Tanács helyi vagy térségi kezdeményezésre létrejött szerveződés, amely a tehetségek felkutatását, fejlesztését.
A tehetségfejlesztés mint a stratégia része
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
A Múzeumok és Látogatók Alapítvány felnőttképzési és konferencia programjai Országos Múzeumandragógia Konferencia május Széphalom.
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
„ LÉPTÉK az ÉRTÉK” Művészeti Tehetséggondozó Projekt TÁMOP / Nyitókonferencia és sajtótájékoztató május 6.
TEHETSÉGGONDOZÁS MAGYARORSZÁGON 2010-BEN Nyíregyháza, október 3.
HEF OP / A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK EGYÜTTNEVELÉSE
LÉPÉSRŐL – LÉPÉSRE program
2012. augusztus Nyári Tanártovábbképzés.
EVS Nagyszénáson EVS Nagyszénáson  A „TÁBITHA” Szociális Alapítvány hátrányos helyzetű önkénteseket fogadó szervezet.
Kortárssegítő képzés Lőrincz Norbert, Kovács Anita Kortárssegítő képző
TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt Utak és esélyek az Egyéni Tehetséggondozás területén.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
TEHETSÉGPONTOK HÁLÓZATA SZÉKELYFÖLDÖN Székelyföldi Tehetségnap Szeptember 27., Marosvásárhely 1.
A tehetséggondozás az esélybiztosítás kiemelt területe tehetségazonosítás tehetség-tanácsadás együttműködések mentorálás tehetségfejlesztés hálózati tanulás.
Prof. Csermely Péter a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke Tehetséggondozás és gyermekvédelem
„Együtt a tehetségekért a Barcsi Nevelési és Oktatási Intézményben” TÁMOP-3.4.4/B/08/ Projektindító rendezvény Készítette: Vizváriné.
ILOSVAI SELYMES PÉTER ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI
A Magyar Tehetséggondozó Társaság tehetségfejlesztést segítő tevékenysége a gyakorlati programokban Debrecen, szept Dr. Polonkai Mária a.
A Magyar Tehetséggondozó Társaság 25 éves Jubileumi Konferenciájára
Debreceni Egyetem Gyakorló Óvodája. Tehetségpontunk Humán erőforrás Speciális képesítések Tehetségműhelyeink: -Borsószem bábcsoport -Kismesterségek -Gyermektorna.
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG DEBRECENI JUBILEUMI KONFERENCIÁJA Az MTT-Kelet-magyarországi szekció rendezvényeinek szerepe a Taktaharkányi Apáczai.
A kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók gondozásának pedagógiai szakszolgálati feladata BMPSZ Pécsi Tagintézménye Berta Zita.
ADNI ÉS KAPNI A TEHETSÉGSEGÍTŐ TANÁCSOK MŰKÖDÉSÉNEK TAPASZTALATAI Kormos Dénes Kárpát – medencei Tehetségsegítő Tanácsok Kollégiumának elnöke CSÍKSZEREDA.
Fórum - Tanácsadás Családoknak szóló, helyi, szemléletformáló programok támogatása „Tehetséges vagyok, a családom támogat”
„ÍVELJETEK CSILLAGOK!” ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROJEKT A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI-BAN TÁMOP B
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
CURIE TEHETSÉGPONT. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Tehetségpontok mind Magyarországon, mind a határon túl élő magyarlakta részekre kezdeményezi és támogatja.
Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete Verein für Ungarische Pädagogen und Pädagoginnen in Österreich Kaposvár 2016.
Vakok és Gyengénlátók Közép- Magyarországi Regionális Egyesülete Cím: 1146 Budapest, Hermina út 57. Tel: (1) Web:
A halmozottan hátrányos helyzetű egyetemisták tehetséggondozó programja Bencéné Fekete Andrea Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar.
„Referenciaintézmény kialakítása a II
Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület
Jánoshalmi Hunyadi János Általános Iskola,
Prof. Csermely Péter a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke
AZ OLVASÓSAROK MŰKÖDÉSÉNEK ELŐNYEI
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Szolnoki Tagintézmény
Szociálpedagógia BA szak, Nappali és levelező tagozat
MINŐSÍTETT TEHETSÉGGONDOZÓ MŰHELY PÁLYÁZAT
A Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő 2017-es beszámolója
Előadás másolata:

Családoknak szóló, helyi szemléletformáló programok támogatása „Tehetséges vagyok a családom támogat” NTP-CSSZP-M –

„Tehetséges vagyok a családom támogat” Projektünk célja Projektünk szoros összhangban a Nemzeti Tehetség Program célkitűzéseivel, szeretné a tehetséges gyermekeket és fiatalokat körülvevő támogató környezetet és családokat segíteni, hogy a tehetségek kibontakozhassanak. A családoknak, szülőknek tanácsadással és információkkal segítünk, hogy gyermekük tehetségét felismerjék, az esetleg ebből fakadó problémákkal meg tudjanak birkózni. Projektünk egész Veszprém megyére kiterjed Szeretnénk a társadalomban élők szemléletformálásával elérni, hogy mindenkiben tudatosuljon, a tehetséges fiatalokra építhetjük nemzetünk jövőjét, rájuk szükség van, meg kell őket becsülnünk, segítenünk kell őket

„Tehetséges vagyok a családom támogat” Alkotónap Mesterségek bemutatása, hangszerek készítés, bőrös, keramikus, zenés mesekönyv készítés, körjátékok. A résztvevőknek módjuk van, új érdeklődési területeket felfedezni magukban. Fórum-tanácsadás hátrányos helyzetű családok számára, szociális és gyermekvédelmi támogatások formáiról Muzsika hangja-találkozás a hangszerekkel, családi látogató nap. fiatalok kipróbálhatják a hangszereket, így könnyebbé válik a hangszer, és iskolaválasztás Nyílt nap Tehetségpontok műhelyeit, speciális programjait, módszereit, foglalkozásokat, Kortárs Klub foglalkozások fiatalok számára kortárs találkozó, közös érdeklődésű fiatalok hasznosan töltik szabadidejűket a klubfoglalkozás során, esetleges problémájukat megosztják, megbeszélik látóteret bővítő program laborlátogatást a Pannon Egyetemen: "Vegyész kobold egy napja" és a "Kísérletek nagyon hideg tájakon (folyékony nitrogénnel)" Szülői klub Havonta a tehetséges fiatalok szülei a tehetséggondozásban jártas pedagógusokkal és egymással beszélhetik meg tapasztalataikat, gondjaikat. Pszichológus tanácsadás Tehetséges fiatalok szülei számára, lehetőség nyílik a fiatalok speciális frusztrációjának, konfliktusainak megbeszélésére, megoldás keresésére, szakember segítségével. Utazó tehetséggondozó szakember hálózat működtetése: ismerteti a tehetség pontok szolgáltatásait, az "Arany János" programot

„Tehetséges vagyok a családom támogat” Alkotónap

Muzsika hangja – hangszerlátogató nap Vonós Rézfúvós Fafúvós billentyűs

Kortárs Klub foglalkozások Miben vagyok tehetséges? Hogyan érhetem el az álmaimat? Mik azok a lépések melyeket megteszek az álmaim elérése érdekében?

Szülői klub Farsangi álarcok papírból- A maskarázás története, hagyományai Festőműhely bemutatkozása – Balaton - Fábián László festőművész Néptánc műhely – Táncház szülőkkel Játékos matematika Nagy Felfedezések – Hazai tájak, különleges élmények Bemutatkozik a Tehetségbarátok köre - tehetséges fiatalok bemutatói: néptánc, komolyzene, balett, vers, verseny: matematikai feladványok, tábla játékok

Partnereink voltak Tehetségpontok: Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola Tehetségpont Nap Kör Alapítvány - Vigántpetend Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület Lélektér Alapítvány Balatonalmádi Nagycsaládosok Egyesülete Csoszánszki Gabriella - pszichológus Király Anita - Tehetségsegítő, utazó tehetséggondozó szakember hálózat működtetője

„Ha van valami, ami sokkal ritkább, mint a tehetség, az a tehetség felismerésének képessége. … A kemény munka tehetség nélkül szomorú dolog, de a tehetség kemény munka nélkül igazi tragédia.” Robert Half Köszönöm a figyelmet! június 10.