A vízlépcsőrendszer célja Hajózás Energiatermelés Árvízmentesítés Egyéb: vízpótlás, ökológiai vízigény biztosítása, területfejlesztés, turizmus, üdülés,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
 január: 3,9 m € értékű bankgaranciát lehívtuk, a Kúria megerősítette  július: birtokbavétel  október: WHB megállapodás Az alvállalkozók.
Advertisements

A régiók kialakításának finanszírozási kérdései Vigvári András
Csongrád megye , a területi tervezés aktualitásai 2014
Készítette: Vajgel Bettina. Történetéről röviden  a rendszerváltás hajnalán az ország szinte egy emberként támadt a nagymarosi vízlépcsőre  százezrek.
Az árvízvédelem korszerűsítésére
A víz mint magyar EU-elnökségi prioritás
„ Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért”
Vízi közlekedés A hajózás jelene és jövője Magyarországon.
A csatorna ügye ma – Víziók és valóság Dr. Kákonyi Árpád www: knp.hu
KAP ALBIZOTTSÁG TÁJÉKOZTATÁS DIT-UMVP MB MÁRCIUS 13-I ÜLÉSÉRE Szilvássy István.
EU alapismeretek E-Learning.
Hajózással kapcsolatos emberi tevékenységek
Egri Líceum, új, „Infotórium” épületrész kivitelezésének organizációja
AZ UNIÓS FEJLESZTÉSEK EX-POST ÉS IDŐKÖZI ÉRTÉKELÉSEI AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ÉS A VISEGRÁDI ORSZÁGOK MEGKÖZELÍTÉSÉBEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSEK EX-POST ÉS IDŐKÖZI.
A Barcsi Általános Iskola Arany János Tagiskolája bemutatkozik
Bős-nagymarosi vízlépcső
Modern Üzleti Tudományok Főiskolája, Tatabánya
dr. Szaló Péter helyettes államtitkár szeptember 24.
Az Ulmi Folyamat és az európai Duna-stratégia
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Szakmai műhelykonferencia Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP RÉTSÁG.
Bős – Nagymaros (GNV) és a vízügyi tervezés
A es NYDOP akcióterv előkészítése. Várható ütemezés  Végleges módszertan: március  Főbb változások, újítási szándékok jelzése, egyeztetése:
Lakossági fórum 46. sz. főút km szelvényben lévő endrődi Hármas – Körös híd átépítési munkái február 19.
ÜDVÖZÖLJÜK a Térségi Konferencia résztvevőit november.
VÍZÉPÍTÉSI ALAPISMERETEK
2004 Az eladósodás éve 2005 A túlélés éve 2004 Az eladósodás éve.
A as Európai Uniós tervezési időszak várható legfontosabb feladatai TÉRSÉGI VÁLLALKOZÓI FÓRUMOK január Szolnok – Jászberény –
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
Néhány ökológiai szempont a tervezett Duna-Tisza csatorna kapcsán (A fő cél a csatorna vagy a vízpótlás?) Dr. Molnár Zsolt és Dr. Biró Marianna botanikus,
3. Térségfejlesztési Konferencia Helyszín: Lábatlan Időpont: november 16.
Duna menti Városok Együttműködési Fóruma Duna térségi programalkotó tanácskozás A Duna Menti Városok együttműködésének aktuális feladatai, javasolt cselekvési.
A BNV helyszínrajza az eredeti elképzelések szerint.
RobotcSAPat 1. Árvíz és védekezés Köszönjük a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak és Kasza Anett sajtószóvivőnek.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
Mezőgazdasági vízszolgáltatási díj elszámolási lehetőségek a gyakorlatban Vízkárelhárítási Országos Konferencia május Miskolctapolca Orbán.
A CIVAQUA program jelentősége, megvalósításának feltételei Nagyerdő Konferencia szeptember 16. Előadó: Orbán Ernő osztályvezető TIKÖVIZIG.
A hágai ítélet végrehajtásával kapcsolatos tárgyalások jelenlegi helyzete Dr. Kovács György, CSc, főtanácsadó, a Bős-Nagymarosi Tárcaközi Bizottság titkára.
Kovács Ákos A megépült Ipoly-hidakhoz vezető utak felújítása,
Dunaújváros, mint interregionális térszervező központ
Kari Tanácsülés Egyetemi Tanácsülés
VíZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI ÉS ÁRVÍZKOCKÁZAT-KEZELÉSI TERVEK összehangolása ORSZÁGOS FÓRUM A VGT2 és AZ ÁKKT1 ÖSSZEHANGOLÁSA Simonffy Zoltán.
Készítette: Horváth Attila
„Vízben utazunk” Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatóság
A VÍZGYŰJTŐ - GAZDÁLKODÁSI TERVEZÉS EREDMÉNYEI, AZ INTÉZKEDÉSEK PROGRAMJA SZAKMAI FÓRUM KEHOP VÍZGAZDÁLKODÁSI PROJEKTJEINEK ÉS A VGT2 VÉGREHAJTÁSÁNAK ÖSSZEHANGOLÁSA.
A duna RÉSZVÍZGYŰJTŐ - GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA SZAKMAI FÓRUM hidromorfológiai problémák megoldása a vgt-BEN, az árvízvédelemmel és a ???
A VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA AZ ÉSZAK-DUNÁNTÚLI VÍZÜGYI IGAZGATÓSÁG MŰKÖDÉSI TERÜLETÉN TERÜLETI FÓRUM VÍZTESTEKRE VONATKOZÓ INTÉZKEDÉSEK.
A TISZA RÉSZVÍZGYŰJTŐ - GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA SZAKMAI FÓRUM A VGT INTEGRÁCIÓS SZEREPÉNEK ÉRVÉNYESÍTÉSE ÁRVÍZVÉDELMI ÉS BELVÍZ-GAZDÁLKODÁSI.
A Nemzetközi Visegrádi Alap o Titkárság (15 fő) o Székhelye:Pozsony, Kráľovské údolie 8, Bratislava, Szlovákia o Munkanyelve:
A Tourism4C project bemutatása Nagy András Ügyvezető igazgató ZMVA Kick-off találkozó Zalaegerszeg, május
Diplomáciai kihívások a V4 észak-déli közlekedési magas szintű munkacsoport felállításában Budapest, május 6. Szabó István L. V4 közlekedési koordinátor.
A PAKSI BŐVÍTÉS LEHETSÉGES HATÁSAI TOLNA MEGYÉRE: KAPCSOLÓDÁSI PONTOK, EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A TELLER-LÉVAI PROJEKTEKHEZ NASZVADI BALÁZS TERÜLETFEJLESZTÉSI OSZTÁLYVEZETŐ.
A Magyar Hidrológiai Társaság Soproni Területi Szervezetének munkája (2007)
Önkormányzati Egészségügyi Holding Zrt. Lehetünk-e ártatlanok ?
Projektfinanszírozás
2017. július 5..
Kiel-2017 !iH Ciao! Grüß dich! Hallo! május 25.
A konvergencia kritériumok teljesülése az euro-zónán kívül
Hajózással kapcsolatos emberi tevékenységek
Vállalkozások – versenyképesség – monopóliumok A magyar valóság
Az önkormányzati működtetés átvételének tapasztalatai
T Á J É K O Z T A T Ó a rekultivációs projekt előrehaladásáról KEOP-7
A TÉR_KÖZ pályázat számokban
Duna Charta konferencia
TÉTLENSÉG, TITKOSSÁG, TÉVUTAK GONDOLATOK A 2010 UTÁN BŐS-POLITIKÁRÓL
FRAGMENTS of NATURE / TERMÉSZETI TÖREDÉKEK
Építés- szerelési biztosítások
Lehetünk-e ártatlanok ?
Új adatvédelmi szabályok – Az EU adatvédelmi rendelete
Nyugodt vizekre úszik a bálna A sikerhez vezető út: január: 3,9 m € értékű bankgaranciát lehívtuk, a Kúria megerősítette július: birtokbavétel.
Előadás másolata:

A vízlépcsőrendszer célja Hajózás Energiatermelés Árvízmentesítés Egyéb: vízpótlás, ökológiai vízigény biztosítása, területfejlesztés, turizmus, üdülés, vízi sport

1942: Mosonyi Emil megkezdi a nagymarosi (visegrádi) vízlépcsőtervének első konkrét meg fogalmazását 1958: Megkezdődik a közös magyar-csehszlovák tervezési munka 1978: Megkezdődnek a kivitelezési munkálatok Bős térségében 1989 október: A magyar országgyűlés határozata a nagymarosi építkezés teljes leállításáról

1990 november: Magyar-osztrák megállapodás a nagymarosi építkezés leállítása miatt fizetendő költségekről (2.65 milliárd schilling+kamatok) 1992 május: A magyar parlament határozatot hoz az államközi szerződés egyoldalú megszűntetéséről 1994: Szlovákia megkezdi a „C” változat végleges kiépítését, Magyarország pedig a nagymarosi munkagödör elbontását…

Nagymarosi erőtelep

Bősi erőtelep

A gátat sokan ellenezték

A Szigetköz helyre állítás után

Források Wikipedia bosnagymaros.hu