Az e-Bank az e-Számla és az e-Elszámolóház, mint komplex megoldás Budapest, 2010. február 23.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Elektronikus Ügyfélkapu – kapcsolat az ügyfél és a közigazgatás között
Advertisements

Elektronikus ügyintézés
A Számlaközpont Zrt. saját fejlesztése, mely az NFÜ által finanszírozott K+F (GOP 1.1.1) pályázat segítségével valósul meg. A projekt fő célkitűzése,
Vásárló: Ingyenes tagság Meghívhat további felhasználókat, építhet hálózatot, de jutalékra nem jogosult Általános vásárló: Saját felhasználásra.
Az Új Széchenyi Terv Infopontok feladatai A pályázatkezelés menete – Pénzügyek.
A futárszolgálat és a webáruház hatékony együttműködési lehetőségei.
Tájékoztató a Kormányzati Ügyféltájékoztató Központról
I NFORMÁCIÓS T ÁRSADALOM T ECHNOLÓGIÁI PÓLUS Dr Magyar Gábor BME
Nemzetközi pénzügyi ügyletek
Elektronikus számlabemutatási és fizetési szolgáltatások Tapasztó Balázs, alprojektvezető, T-Systems VI. E-Banking / M-Banking konferencia
Tectia MobileID Express – Kétfaktoros erős autentikáció – 5 percen belül üzemkészen! január 16.
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
Czeglédi László Integrált tartalomszolgáltatás megújult környezetben
Törökbálint város környezeti GIS alkalmazásainak megvalósítása
Dr. Hermann Csaba, Töreki Andrea, Dr. Dávid Gyula
First Line e-Számlacentrum Integráció Vállalatirányítási rendszerekkel
Bemutató Számviteli rendszer. Személyesen Postai úton Vállalat vagy vállalkozás Könyvelőcég vagy könyvelő Ez a megoldás kiszámíthatatlan nem biztos hogy.
Elektronikus vezetési karton
Az e-kereskedelem (e-business)
Elektronikus dokumentumok
E-beszerzés Bravo csoport.
INFORMATIKA E-management E-business E-gyártás. Információ alapú gazdálkodás E-management E-business E-gyártás – E-minőségirányítás.
A LÁTHATATLAN PÉNZ TITKAI
Működőképes Elektronikus Ügyintézési Modellek e-Szignó Üzleti Megoldások Barsi András Attila Microsec Kft november 12.
Szántó Tamás elnökhelyettes PMISZK
Vásárló: Ingyenes tagság Meghívhat további felhasználókat, építhet hálózatot, de jutalékra nem jogosult Általános vásárló: Saját felhasználásra.
INNOINFO, A VÁLLALKOZÓI KÖZÖSSÉGI PORTÁL. Miben segíthet az Innoinfo projekt?  kkv-k marketing tevékenységének beindításában  márka/cég ismertségének.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Gárdonyi Géza Bt. 1 A KVVM erőfeszítései a geotermikus energia mezőgazdasági hasznosításának támogatása érdekében Lakatosné Dr.
Mekkora problémát okoz Önöknek kivárni a halasztott fizetésű vevők teljesítését? Mennyivel javulna a likviditásuk, hogyha halasztott fizetés helyett a.
Dokumentumkezelő rendszer javaslat PTR zRt. részére
Kelemen Katalin (MNB) Konkoly Péter (Montana)
Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala
Be SMART – az új generáció vállalkozásai Budapest, november 20. Szalai Piroska.
Interoperabilitási megoldások az e-közigazgatási keretrendszerben Hirling László
E-számlázás gyakorlata és ellenőrzése Czöndör Szabolcs Ellenőrzést Támogató Főosztály főosztályvezető.
Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvény tervezete
Bagi Zoltán Quadro Byte Zrt. Uniós elvárások teljesítése a gyógyszertárakban.
Több millió számla egy szatyorban avagy papír és elektronikus forma egy kézben Puskás Zsolt Péter informatikai igazgató Drescher Magyarországi Kft
Elektronikus számlázás a Közigazgatásban Dr. Thodory Zsolt Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium e-Közigazgatásért Felelős Helyettes Államtitkárság.
A Magyar Telekom csoport e-számla megoldásai „Elektronikus számlázás – MOST!” konferencia március 7.
Jene Károly Dolphin Kft.  Hogyan kerültünk közel az elektronikus számlázáshoz?  e-Számla megoldásaink  PKI megoldásunk  EDI megoldásunk  PKI bevezetés.
Felkészülés az elektronikus fizetési meghagyás (e-FMH) eljárásra informatikai szempontból május 19. Felkészülés az elektronikus fizetési meghagyás.
Rövid áttekintés a MOK/HEFOP kártyák használhatóságáról Készítette: Nádor Szabolcs,
Bemutatkozunk Több évtizedes szakmai tapasztalat IBSystem - VIR fejlesztések VIR bevezetési projektek Egyedi webes és mobil fejlesztések Szolgáltatások.
Elektronikus számlázás jogi szabályozása, kontírozás dr. Kovács Ferenc APEH Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási főosztály osztályvezető.
KÖFOP E-ingatlan-nyilvántartás kialakítása (e-ING) Szőnyi Lőrinc.
1 Székhely: 1135 Jász u Tel: , Tel/fax: MediSmart elektronikus számlázó rendszer A kártyás.
BEVEZETŐ „Évente 243 milliárd euró elpazarlását és 15 millió fa kivágását lehetne megelőzni azzal, ha az unióban általánossá válna az.
E-számla befogadás kulcskérdései - a közeljövő gyakorlata avagy Elektronikus Számlakibocsátók Egyesületének (ESZE) szerepe az elektronikus számlázási folyamatok.
 Alapítva: 1999  Létszám: 15  Forgalom 2007: 150 MFt  Profil:  Elektronikus számlarendszerek  Egészségpénztári.
0 0 Faktoring egyszerűen Csinos Tibor értékesítési igazgató GF Faktor Zrt. HSF április 07.
FELHŐ ALAPÚ INFORMATIKAI RENDSZEREK VS. LEXIKÁLIS ISMERETEK Networkshop 2016 Konferencia Debrecen Antal Péter, Eszterházy Károly Főiskola,
Közérthetően az elektronikus számlázásról dr. Pócza András főreferens Miniszterelnöki Hivatal, Infokommunikációs Főosztály Infokommunikációs Államtitkárság.
Elektronikus Számlakibocsátók Egyesület Elektronikus számlázás – 2015 Mi történjen 2008 és 2015 között? Barsi András, Mitnyik Béla.
Copyright © Billbarter Hungaria Zrt. Megoldás a lánc és körbetartozás problémáira, forrásnyújtása vállalkozásoknak, üzleti kockázataik csökkentésére!
Cégbemutató, Memoriter ismertető
Gyors, egyszerű, NAV-álló számlázás
„Nem a papírra van szükség, hanem a rajta lévő információra!”
Elektronikus dokumentumkezelés
RFID és Telemedicina Dr. Ficzere Andrea RFSUGMED.
Ezek a stratégia elemek sorban
Elektronikus számlázás - technológiai tapasztalatok
Magyar információbiztonsági szabványok V.
SZÁMVITEL.
Elektronikus ügyintézés
Minden az azonnali fizetési rendszerről
HITELESSÉG KÉRDÉSE eIDAS A GYAKORLATBAN – MI VÁLTOZOTT JANUÁR 1. UTÁN.
Elektronikus számlázás Kiút a paradicsomból
Előadás másolata:

Az e-Bank az e-Számla és az e-Elszámolóház, mint komplex megoldás Budapest, február 23.

A teljesítés és ellenértéke (a mai gyakorlat alapján) 2 A számlakezelés és az ellenérték realizálása időben és ráfordításokban kiszámíthatatlan, nehezen ellenőrizhető

A teljesítés és ellenértéke több vállalkozás között 3 A számlakezelés és az ellenérték realizálása a hagyományos modell alapján bonyolult és követhetetlen

Az Elszámolóház felépítése 4 A jogszabályi háttér és a mai technológia lehetővé teszi a papír alapú rendszereknél biztonságosabb és hatékonyabb működést  Egységes Infrastruktúra  Minősített személyi és időbeni hitelesség  Informatikai és jogi biztonság  Titkosított felhasználói és szolgáltatói kapcsolódások

Az Elszámolóház működése 5 Az Elszámolóház a felhasználók számára ütemezhető és tervezhető számlázási szolgáltatást biztosít  Vállalkozás 2. számlát állít ki az Elszámolóház megbízásával Vállalkozás 1. részére,  az Elszámolóház feldolgozza és előállítja a jogszabályoknak és számlabefogadói előírásoknak megfelelő e-számlát,  Vállalkozás 1. befogadja az e-számlát,  Vállalkozás 1. megbízza bankját a Vállalkozó 2. bankja felé a számla teljesítésre,  a Vállalkozók bankjai elektronikus tájékoztatást küldenek a tranzakciók eredményéről Elszámolóház részére is.

Az E-Bank és az Elszámolóház 6 Az e-bankszámlaszámok öngerjesztő módon elterjednek, a rendszerben önkéntes alapon kialakulhat a Clearing funkció  Vállalkozás 1. e-számlát állít ki az e-Bankban (e-Post szolgáltatásával), amellyel egy időben, Vállalkozás 1. és Vállalkozás 2. részére automatikusan e-bankszámlaszám nyílik amennyiben még nincs nekik,  Vállalkozás 2. befogadja az e- számlát és elfogadja, e-csekket ír alá és utalja a teljesítés összegét e-bankszámlaszámáról - amennyiben azon nincs fedezet saját Bankjából - Vállalkozás 1. e-bankszámlaszámára,  Az e-banszámla:  bármilyen médián biztonságosan elérhető,  bármikor feltölthetők,  gyorsítja az üzleti folyamatokat,  elősegíti az online vásárlás elterjedését.

A körbetartozások kiegyenlítése 7 Az Elszámolóház biztonságot nyújt a beruházóknak  A Vállalkozók önkéntes módon csatlakozhatnak a körbetartozások kiegyenlítése szolgáltatáselemhez,  a Vállalkozók meghatalmazzák az Elszámolóházat a számlatartalmak feldolgozására és bizalmas felhasználásra  az Elszámolóház feldolgozza, elemzi a számla követeléseket és tartozásokat,  az Elszámlóház megoldási, beavatkozási javaslatot dolgoz ki (clearing) a körbetartozások mértékének csökkentésére,  a javaslatot a kör résztvevőinek hitelesített módon jóvá kell hagyni.