„ÚT A JÖVŐBE” Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tájékoztatás a szakmai programok megvalósításáról június 26. BARTÓK TAMÁSNÉ.
Advertisements

KÖZÖSSÉGI HÁZ KISVASZAR 2012.
MÉREI FERENC FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁSI TANÁCSADÓ INTÉZET 1088 BUDAPEST, VAS U TEL.: Április 29.Németh Margit A
„Érdekérvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű - és.
SZÜLŐK SZEREPE A TUDATOS PÁLYAORIENTÁCIÓBAN
Mit mond a pályatanácsadás a családnak/ról?”
A szociálpedagógus segítségnyújtásának formái a Kollégiumban
Az iskolai szociálismunka
TÁMOP Nagyrendezvény. Az ifjúságsegít ő esetmenedzser létrejötte – case Manager.
PALLÓ zárókonferencia BMK, január 30. A közművelődési intézmények szerepe és lehetőségei a felnőttképzésben Felnőttképzési információs és segítő.
„SZAKMÁK VONZÁSÁBAN” – A szakképzés jelene és jövője Szakmai konferencia május 10.
S IROKI R OMA - M AGYAR E GYESÜLET. A Z EGYESÜLETRŐL ban alakult - Székhelye: a Közösségi Ház és Információs Központ (volt Tűzoltó szertár) Szervezeti.
Pályaorientációs és álláskeresési tanácsadói szolgáltatások
KOMPLEX TANÁCSADÓI RENDSZER
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
„SZAKMÁVAL AZ ÉLHATŐBB JÖVŐÉRT”
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
Családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
TOVÁBBTANULÁS 2012 Felvételi eljárás a középfokú intézményekbe a es tanévre.
Fiatal anyák a gyermekvédelmi szakellátásban
Az osztály és az iskolapszichológus együttműködési lehetőségei Iskolapszichológusok Módszertani Bázisa Budapest, november 27.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
A munka világával kapcsolatos tudás
Készítette: Bónisné Fürjesi Magdolna
Pályaorientáció ÁMK Báta Hunyadi János Általános Iskola
NYITÓRENDEZVÉNY TÁMOP A „Lépéshátrány nélkül”- hasznosítható végzettség megszerzésének támogatása.
A szociálpedagógus feladatai a Deák Ferenc Középiskolai Kollégiumban
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Széchenyi István Egyetem, Győr
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
A társadalmi kohézió erősítése bűnmegelőzési és reintegrációs programokkal TÁMOP kiemelt projekt.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
Pályaorientációs program SNI tanulók számára Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Pécs.
"Legyen az esély egyenlő ..."
Szociálpolitikai keretek
Brazzorottó Jenőné elnök-igazgató
Pályaorientáció Bikal, február 11. Bácskay András Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai Bt.
A kistérségi szereplők funkciója a pályaorientációban
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
TÁMOP / jelű Együtt, hogy jobb legyen című projekt Kettős mentorálás Készítette: Bagi Lászlóné február 24. Hódmezővásárhely.
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt Utak és esélyek az Egyéni Tehetséggondozás területén.
A „NYÍLÓ ABLAKOK” című projekt bemutatása KOVÁCS ÁRPÁDNÉ
KONSZENZUS BUDAPEST KONSZENZUS BUDAPEST „ BÉKE AZ AKÁCFÁK ALATT” Mediáció a közösségi és távoltartási konfliktusok kezelésében EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNER: NÓGRÁD.
„ÚT A JÖVŐBE” „EGY HULLÁMHOSSZON” Projektzáró rendezvény.
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ , 0012.
Helyi jó gyakorlatok Fejér megyében.  Fejér Megyei Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium és Gyermekotthon (Velence)  Kossuth Zsuzsanna.
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének.
Az Új Széchenyi Terv - keretében kiírt TÁMOP -_3.3.10/A-12 kódszámú, A hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének elősegítése a Lévay József református.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
„Út a Jövőbe” projekt III. sz. Szakmai egység, Előszállás.
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ A romák munkaerő-piaci reintegrációjának elősegítése, -A TÁMOP B-1-11/1kiemelt projektre épül,
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.
A pályaorientációs konzultáció. A pályaorientáció fogalma: A pályaorientáció egy olyan folyamat, amely az igénybevevő egyéni igényeinek figyelembevételével.
Pályaválasztási tájékoztató szeptember. Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság képviselete Kapcsolattartás a kis- és középvállalkozások.
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
„Referenciaintézmény kialakítása a II
Motiváció és ellenőrzés az informatika órákon
„Lépj feljebb. Tanulj tovább. Segítünk
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
Előadás másolata:

„ÚT A JÖVŐBE” Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára

MOTTÓ: „Az emberek ritkán érnek el sikereket abban, amit nem szívesen csinálnak.” (Johann Wolfgang von Goethe)

A PROGRAM CÉLJA  A gyermekek képességeivel, érdeklődésével adekvát pályaválasztási döntés előkészítése – elősegítése, annak érdekében, hogy sikeres pályára állításuk és majdani eredményes társadalmi integrációjuk megvalósulhasson.  Reális önértékelés kialakításának elősegítése.  Motivációjuk javítása, aktivitásuk fokozása.  Új ismeretek megszerzése egyes szakmákról, képző intézményekről és munkahelyekről.

 Kommunikációs és konfliktuskezelő képességük javítása.  Személyes élmények, benyomások szerzése munkahelyekről.  Középfokú közoktatási intézmények elvárásainak megismerése, személyes találkozás diákokkal  Helyes viselkedés, fellépés megtanulása egyes szituációkban

A PROGRAM CÉLCSOPORTJA 3 x 12 fő év közötti gyermekvédelmi gondoskodásban részesülő gyermek a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat lakásotthoni ellátottjai közül 12 fő Előszállás 12 fő Mezőfalva 12 fő Sárbogárd

A PROGRAM TEMATIKÁJA: Önismeret16 óra / csoport Kommunikációs tréning8 óra / csoport Konfliktus kezelő tréning8 óra / csoport Pályaismeret20 óra / csoport Pályaválasztási és továbbtanulási ismeretek 12 óra / csoport Pályaorientáció és munkába állás lehetőségei 10 óra / csoport Pályaválasztási döntés6 óra / csoport

A MEGVALÓSÍTÁS ESZKÖZEI ÉS TEVÉKENYSÉGI FORMÁI 1. Széleskörű szakmai összefogás – Szakmai szervek, intézmények szakembereinek a bevonásával:  Terv:  Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara  Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja  Árpád TISZK  Megvalósult:  Közoktatási intézmények  Munkahelyek 2. Kérdőíves felmérés, elemzés, értékelés 3. Szituációs játékok, csoportos foglalkozások, tréningek 4. Tanulmányi kirándulások, munkahely és intézménylátogatások, találkozók. Közvetlen élményszerzés, tapasztalás

A GYERMEKEK VISSZAJELZÉSE A PROGRAMRÓL: „ Nagyon jó volt ez a projekt, sok új dolgot tanultunk. Jó volt megtapasztalni, hogy milyen nehéz is egy adott szakmában dolgozni. Nagyon sok érdekes dolgot láttunk a kirándulásokon.” „ Nagyon tetszett a kommunikációs és konfliktuskezelő tréning, megtanulhattunk önéletrajzot írni és azt is, hogy egy vitás szituációban miként kell helyesen viselkedni és mit tegyünk, hogy ne alakuljon ki veszekedés.” „ Jó volt a tábor, jól éreztem magam Egerben, Poroszlón, Mezőkövesden. A sok színes program mellett volt idő a strandolásra is.”

A PROGRAM SZAKEMBER CSAPATA:  Szakmai vezető:  Deresné Tanárki Mária  Csoportvezetők (pedagógus és szociális szakemberek):  Terpóné Molnár Éva (Előszállás)  Pintérné Varga Rózsa (Mezőfalva)  Deák Beáta (Sárbogárd)  Szociálpedagógus:  Nagy Kristóf, Varga Péter

A PROGRAM SZAKEMBER CSAPATA: 5. Pszichológusok:  Farkas István  Virág László  Virág Lászlóné 6. A program pénzügyi felelőse:  Kovács Józsefné – mérlegképes könyvelő 7. A program koordinátora:  Varga Péter

A PROGRAM TÁMOGATÓJA: A program megvalósulását a nemzetközi GlobalGiving program tette lehetővé az Alcoa Alapítvány és Sas Erika támogatásával. A program tulajdonosa a Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítvány. A program angol nyelvű kapcsolattartója: Kovács Krisztina.

KÖSZÖNJÜK A SEGÍTŐ TÁMOGATÁSUKAT ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSÜKET!

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Székesfehérvár, február 29.