SZÉCHENYI KÁRTYA PROGRAM ÚJDONSÁGOK ÉS HITELEK UNIÓS PÁLYÁZATOKHOZ SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató KAVOSZ Zrt.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hitellehetőségek kis- és középvállalkozások számára február.
Advertisements

HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Banki mikrohitel konstrukciók
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
V.: Gazdaságélénkítési eszközök az MKB Bank finanszírozási gyakorlatában.
JEREMIE Program Magyarországon
1 P RINCZ A TTILA H ÁLÓZATI KOORDINÁCIÓ VEZETŐ. • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése,
2007. április 24. BG Finance Zrt. Meizl József.
Bencze Szilvia pénzügyi referens Vidékfejlesztési Minisztérium
KRISÁN LÁSZLÓ vezérigazgató. A kkv szektor a magyar gazdaság meghatározó eleme foglalkoztatás és jövedelemtermelő képesség szempontjából: • 1,2 millió.
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
V.: Újra előtérben a fejlesztési lehetőségek.
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Beruházások pénzügyi lehetőségei a dél-dunántúli régióban
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai
A vidékfejlesztés hitelforrásai. A Pannon Takarékszövetkezet Univerzális magyar kisbank 26 kirendeltség két megyében és Budapesten – újabb egyesülés előtt.
Sok kicsi sokra megy? A kkv szektor a magyar gazdaság meghatározó eleme foglalkoztatás és jövedelemtermelő képesség szempontjából: 1,2 millió bejegyzett.
Hitelgarancia Zrt.. A Hitelgarancia Rt ben alakult meg non-profit szervezetként. A kormányzat, 25 bank, 40 takarékszövetkezet és 11 egyéb szervezet,
Megfizethető források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
BG Finance Zrt. Moskovits Pál április 24..
A KA-VOSZ Zrt. koordinál a Program lebonyolításában résztvevő szervezetek között, a folyamatot elektronikus adatforgalom segíti A hiteltermékek illetve.
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
Hitelek, akár évi 4,5 %-ért, az Új Széchenyi Hitel Program keretében
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH 7 regionális céggel biztosítja szolgáltatásait az ország teljes területén 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi.
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Új Széchenyi Hitel és Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel Zalán Helga ügyvezető igazgató MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Budapest, február.
JEREMIE Programok módosulásai
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „A siker kulcsa: a KAMARA” Vállalkozói Fórum április 29.
Hiteles múlt, biztos jelen
A Zempléni Regionális Vállalkozói Központ
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
III. További finanszírozási alternatívák
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Bábolna, November 11. Agrár Szakmai Nap. Mit kínál a Szövetkezeti Integráció az agrárvállalkozásoknak? 2 Horváth Angyalka Értékesítési Vezető 2015.
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató. A kkv szektor a magyar gazdaság meghatározó eleme foglalkoztatás és jövedelemtermelő képesség szempontjából: 1,2 millió.
Agrárágazati aktualitások. AZ OTP BANK SZEREPE AZ AGÁR- FINANSZÍROZÁSBAN 2.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
Dr. Terták Elemér vezérigazgató Budapest, május 12.
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
TÁMOP pályázati lehetőségek a szak-és a felnőttképzés területén - 2
Vállalkozásfinanszírozás Enterprise Europe Network Székesfehérvár
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
GINOP-8. hitelintézeti szemmel, valamint az egyéb vállalkozásfejlesztési források Osztrogonácz Gábor ügyvezető igazgató Szigetvári Takarék.
Mazsu Gergely ügyvezető igazgató
Vállalkozásfinanszírozás Enterprise Europe Network Székesfehérvár
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
Előadás másolata:

SZÉCHENYI KÁRTYA PROGRAM ÚJDONSÁGOK ÉS HITELEK UNIÓS PÁLYÁZATOKHOZ SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató KAVOSZ Zrt.

Elemei: 1.Széchenyi Kártya Folyószámlahitel 2.Széchenyi Forgóeszköz Hitel 3.Széchenyi Beruházási Hitel 4.Agrár Széchenyi Kártya 5.Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel 6.Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel Résztvevő hitelintézetek: 2002.OTP Bank, Erste bank, MKB 2004.Takarékszövetkezeti hálózat, SBERBANK 2011.Gránitbank, UniCredit, Budapest Bank 2012.Raiffeisen Bank Széchenyi Kártya Program

Nagy tervekhez nagy pénz! A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel maximálisan igényelhető hitelösszege már Ft ! Az Agrár Széchenyi Kártya maximálisan igényelhető hitelösszege már Ft ! Széchenyi Kártya Program - megduplázott hitelkeret -

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Működő mikro-, kis- és középvállalkozások részére kialakított, kedvezményes kamatozású, állami kamat- és kezességi díj-támogatásban részesített hitelkonstrukció, amely a legkedvezőbb lehetőség az átmeneti pénzügyi gondok megoldására. Hitelösszeg: 0,5-50 M forint Futamidő: 1+1 év Kamattámogatás: 1% Nettó kamat: 4,35%* Garanciadíj támogatás: 0,7% *1havi BUBOR = 1,35% esetén

Agrár Széchenyi Kártya Az agráriumban működő gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, egyéni cégek valamint családi gazdálkodók, őstermelők ill. erdőbirtokossági társulatok részére kialakított, kedvezményes feltételrendszerű, állami kamat- és kezességi díjtámogatásban részesített hitelkonstrukció. Hitelösszeg: 0,5-50 M forint Futamidő: 1, 2 vagy 3 év Kamattámogatás: 4% Nettó kamat: 1,35%* AVHGA díj támogatás: 0,75% *1havi BUBOR = 1,35% esetén

Széchenyi Forgóeszközhitel Hosszabb, akár 36 hónapos futamideje miatt kifejezetten forgóeszközök (alapanyagok, árukészletek) finanszírozására alkalmas, amellyel vállalkozása egy egyszerűen elérhető és rugalmasan használható, államilag támogatott hitelhez juthat. Hitelösszeg: M forint Futamidő: hónap Kamattámogatás: 2 % Nettó kamat: 4,35%* Garanciadíj támogatás: 0,75% *1havi BUBOR = 1,35% esetén

Széchenyi Beruházási Hitel Maximum 50 millió Ft összegben, akár 10 éves futamidőre is igényelhető, államilag támogatott, a vállalkozás beruházásai, fejlesztései megvalósítását segítő hitel, mely hosszú távon szolgálja vállalkozása működését, versenyképességét, törlesztésével pedig alkalmazkodik a beruházás megtérüléséhez. Hitelösszeg: M forint Futamidő: hónap Kamattámogatás: 5 % (3 évig) Nettó kamat: 0,85 %* Garanciadíj támogatás: 0,65% (3 évig) *1havi BUBOR = 1,35% esetén

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe? A SZÖK / SZTM hitelhez nyújtott kamat- és kezesi díjtámogatás, valamint a garantőr kezességvállalásával nyújtott támogatás csekély összegű támogatásnak minősül. Már a pályázat benyújtásakor a kért VNT összegének, ill. a projekt forrásösszetételének meghatározásakor tudni kell, hogy a vállalkozás az önerő biztosításához vagy a VNT megelőlegezéshez kíván-e valamilyen hitelt felvenni. Amennyiben igen, akkor a pályázati kiírás által megengedett maximális támogatásintenzitási korlátba nemcsak a VNT összegének, hanem a támogatott hitel (SZÖK / SZTM) támogatástartalmának is bele kell férnie. SZÖK és SZTM hitelek - gyakorlati információk - Forrásösszetétel meghatározása

Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel Az Önerő Kiegészítő Hitel lehetőséget ad rá, hogy azok a vállalkozások, akik a szükséges önerő hiányában nem tudnak részt venni EU-s pályázatokon vagy nyertes projektjüket nem tudják megvalósítani az időközben keletkezett likviditási problémájuk miatt, mégis élhessenek a pályázatok adta lehetőségekkel. Hitelösszeg: 0,5-50 M forint Futamidő: hónap Kamattámogatás: 5% (3 évig) Nettó kamat: 0,85%* Garanciadíj támogatás: 0,65% (3 évig) *1havi BUBOR = 1,35% esetén Automatikusan igényelhető a pályázatokhoz!

A konstrukcióban adható: minimális hitelösszeg 500 ezer forint, maximális hitelösszeg 50 millió forint, 100 ezer forintonként emelkedő összegű lehet. A hitel kizárólag forintban adható. A Széchenyi Támogatást Megelőlegező és Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitelek összege együttesen nem haladhatja meg az 50 millió forintot. Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel

A hiteligénylőnek a beruházás tervezett (bruttó vagy nettó, attól függően, hogy a pályázatnál és a finanszírozásnál bruttó, vagy nettó költségek vehetőek figyelembe) költsége legalább 20%-nak megfelelő – minden hiteltől, lízingtől mentes - saját forrással kell rendelkeznie, valamint - előbbit beszámítva - rendelkeznie kell az adott pályázati kiírásban előírt mértékű saját forrással is. Támogatott hitelek (így pl. a SZKP termékei) nem képezhetik részét a saját forrásnak (csak az önrész saját forráson felüli részének). A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel nem lehet az önrész (saját forráson felüli) része sem. Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel

Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel A Támogatást Megelőlegező Hitel az elnyert uniós forrásokhoz való gyorsabb hozzájutást segíti elő azok megelőlegezése révén. A hitel csak a már elnyert támogatásokhoz kapcsolódóan igényelhető. Hitelösszeg: 0,5-50 M forint Futamidő: hónap Kamattámogatás: 5% (3 évig) Nettó kamat: 0,35%* Garanciadíj támogatás: 0,65% (3 évig) *1havi BUBOR = 1,35% esetén Automatikusan igényelhető a pályázatokhoz!

A konstrukcióban adható: minimális hitelösszeg 500 ezer forint, maximális hitelösszeg 50 millió forint, 100 ezer forintonként emelkedő összegű lehet. A Széchenyi Támogatást Megelőlegező és Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitelek összege együttesen nem haladhatja meg az 50 millió forintot. A hitel kizárólag forintban adható. A projektnek meg kell felelnie a pályázati kiírásban szereplő minimum saját forrás előírásainak, de a hitelnek önálló saját forrás előírása nincs. Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel

Csekély összegű támogatás jogosultságának feltételei többek között: Adott, ill. megelőző két évben a vállalkozás (ill. „egy és ugyanazon vállalkozásai” által bármely forrásból, csekély összegű támogatási jogcímen odaítélt támogatás támogatástartalma - az új támogatási igényeket is figyelembe véve - együttesen nem haladhatja meg a eurót, a közúti kereskedelmi árufuvarozást ellenszolgáltatás fejében végző „egy és ugyanazon vállalkozások” esetén a eurót. Nem áll csőd-, felszámolás, végelszámolás alatt. Nincs lejárt köztartozás (kivéve NAV átütemezés). Megfelel a rendezett munkaügyi kapcsolatok jogszabályi követelményének. Átlátható szervezetnek minősül. Csekély összegű támogatás

Igénybevétel feltételei KKV kritériumoknak való megfelelés (pl.: max. 249 fő foglalkoztatott). 2 lezárt éves gazdálkodási múlt. A hiteligénylő nem lehet tartósan veszteséges. Társas vállalkozás esetén az előző lezárt évi beszámoló szerinti saját tőkének el kell érnie a jegyzett tőke felét. Nincs lejárt hiteltartozása a hiteligénylő vállalkozásnak. A kezes illetve az igénylő magánszemély nem szerepel a KHR-ban aktív késedelmes tartozással. Nincs folyamatban a Vállalkozás ellen végrehajtási eljárás. 6 hónapon belül nem volt 50 %-nál nagyobb tulajdonosváltás.

KAVOSZ Zrt BUDAPEST, VÁCI ÚT 1-3. WESTEND IRODAHÁZ „A” TORONY KÉK SZÁM: