Országos Fémipari Ipartestület 2016. évi programja, aktuális kérdések munka- szakma- mesterség összefogás- együttműködés- hálózatosodás Előadó: Szűcs György,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
Advertisements

Enterprise Europe Network Vékásyné Gál Zsuzsanna regionális vezető.
Állami (minisztériumi) feladatok beszállítói területen
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
VI. Köztudatos vállalati magatartás A vállalatok társadalmi felelősségvállalása Szlávik János az MTA doktora tanszékvezető, egyetemi tanár Budapesti.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
1. Előzmények -Munkavállalói és Munkáltatói érdekképviseleti szervezetek együttműködése -Meglévő MSZOSZ jogsegély szolgálat és a Partnerek helyszíneinek,
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
A kereskedelmi és iparkamarák gazdaságszervező szerepének változása Pekó László.
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
A bolognai folyamat – Párizs: Sorbonne-i Nyilatkozat Franciaország, Egyesült Királyság, Olaszország, Németország  hallgatói és oktatói mobilitás.
MIBEN ERŐS ÉS MIBEN GYENGE AZ MRTT Elnöki beszámoló a évi közgyűlésen Magyar Regionális Tudományi Társaság.
A Georgikon Kar kutatási lehetőségei Keszthely, március 30.
Széchenyi István Egyetem, Győr
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
1 szociális párbeszléd magyarországon © kurtán sándor 2010 érdekérvényesítés és érdekegyeztetés az eu-ban
Munkaesély Szövetség. Székhely: Budapest Alapítás éve: 2008 Tagok: foglalkozási rehabilitációs célú munkaerő-piaci szolgáltatók Fő tevékenység: tagok.
kiemelt projekt bemutatkozása
Határon átnyúló együttműködések – a KKV-k hálózatépítésének egy lehetősége Előadó: Firtl Mátyás általános alelnök Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat.
Europe Direct Hálózat Magyarország Vedd ki a részed! március 18. Vizsnyiczai Márta Békés Megyei EIP.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Innováció ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban SET GIFT.
Társadalmi Felelősségvállalás Napja szeptember 24.
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
Foglalkoztatáspolitika az Európai Unióban
Az élelmiszeripari versenyképesség és innováció egyes kérdései
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
9 tézis a jövő településfejlesztéséhez Kistérségek fejlettségi rangsora.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Balatonszemes Az Európai Unió szintű szociális párbeszédben való részvétel tapasztalatai.
A határ menti együttműködések lehetőségei és korlátai Rechnitzer János, egyetemi tanár MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézete, Széchenyi Egyetem.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepe a vidékfejlesztésben
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szerepe és feladatai a vállalkozások külpiacra jutásának segítésében, különös tekintettel a vegyeskamarai hálózatra.
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
ÖSSZEFOGÁSMEGYE A Békés Megyei Önkormányzat szerepe a gazdaságfejlesztésben, válságkezelésben BÉKÉS MEGYE, MINT HATÁRMENTI TÉRSÉG FEJLESZTÉSE Magyar-román.
Milyen Kamarát akarunk? A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legyen a gazdaságszervezés és irányítás valamennyi szintjének (kistérségi,
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen főosztályvezető-helyettes Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
KKV-k külpiacra lépése és finanszírozási lehetőségeik *** A HITA szerepe a kereskedelemfejlesztésben Miskolc, november 13.
Miskolc-Lillafüred, január 30. Bihall Tamás.
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara stratégiai jelentőségű programja a közötti időszakra Miskolc, november 29. Bihall.
Az EU Duna Régió Stratégia elfogadása, hazai és európai uniós prioritásai Nádasi György Külügyminisztérium Győr, október 11.
CSMKIK Ipari Tagozat évi stratégiája Január.
Kárpát Régió Üzleti Hálózat Dr. Billo Kármen osztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
Regionális Vállalkozásfejlesztés Dr. Billo Kármen osztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály.
Gazellák Magyarországon A KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALATOK SZEREPE A FOGLALKOZTATÁSBAN Műhelykonferencia.
2014 május 6., Miskolc. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar vállalkozások.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
A magyar KKV-k regionális versenyképessége A KKV-k segítése – támogatás, avagy befektetés? Miklóssy Ferenc elnök Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában Pirisi Károly főigazgató Foglalkoztatási és Szociális Hivatal.
Őszi Attila főigazgató. ELŐZMÉNYEK A szakképzés kezdetei városunkban  Dunaújváros – új, tervezett, város  A szakképzés kezdete 1953 Technikum/(1969)Főiskola.
EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ
Együttműködési lehetőségek
Szombathelyi Szolgáltatási pályaorientációs feladatai
HKIK XXIX. Küldöttgyűlés Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Miskolc, október 21. dr.Szilágyiné Baán Anna titkár
A svéd munkaügyi megállapodás
A Székesfehérvári Foglalkoztatási StrAtégia Javasolt célrendszere
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Előadás másolata:

Országos Fémipari Ipartestület évi programja, aktuális kérdések munka- szakma- mesterség összefogás- együttműködés- hálózatosodás Előadó: Szűcs György, elnök - OFICegléd, február 5.

Országos Fémipari Ipartestület programjának főbb pontjai OFI által képviselt szakmák (TEÁOR szám szerint) Szakképzési és foglalkoztatási program Gazdaságszervezési program Szervezetfejlesztési és érdekképviseleti program

OFI által képviselt szakmák Melegalakítás Forgácsoló szakmák Fémszerkezetek Szerszámkészítés Géplakatos Mezőgazdasági gépgyártók Műanyag feldolgozás Hőkezelés, galvanizálás

Szakképzési és foglalkoztatási program kiemelt pontjai Munkaügyi és Foglalkoztatási Hivatalok Megyei Oktatási és Fejlesztési Bizottságok Nemzetközi Szakmunkás Bizonyítvány Nemzetközi tapasztalatok átvétele – svájci, német duális Pályaválasztási tanácsadás Pályaorientációs tevékenység Munkaügyi tanácsadás

Szakképzési és foglalkoztatási program kiemelt pontjai IPOSZ Szakmai Útlevél

Gazdaságszervezési program főbb pontjai Újszerű gazdasági szervezet létrehozásának ösztönzése Kapcsolatfelvétel a Kárpát- medence gazdasági térben működő vállalkozókkal Együttműködés érdekképviseletekkel Egyetemi Kutató Intézetekkel szabadalmak Az OFI tagok egymás közötti üzleti kapcsolatának elősegítése, üzletember találkozók szervezése

Szervezetfejlesztési és érdekképviseleti program főbb pontjai OFI tagjai közötti gazdasági együttműködés szervezett elősegítése, megyei és ágazati szinten Figyelő, elemző szakmai munka – Árképzés, bér- és közterhei Környezetvédelem, fenntarthatóság Alternatív, megújuló energia Minőségbiztosítás Megyei fórumok. Kiállításokon, vásárokon való részvétel Fémipari Ágazati Párbeszéd Bizottság

OFI fő feladata 2020-ig I. A fémipari üzemek tulajdonosainak, menedzsereinek segítése Folyamatos „párbeszéd a fémiparért” – a fémiparosokkal Elsőrendű cél a biztonságos- kiszámítható gazdasági- társadalmi környezet as évek eleje: közfelfogás – Széchenyi István: „csak abban az országban mennek jól a dolgok…” – Wekerle Sándor: „minden megszűnő kisipari üzem szálfa a magyar gazdaság erdejében.” – „vas és acél országa”, a KKV-k a vállalkozók országa – Egyik elhatározásnál sem volt beleszólásunk a részletek kialakulásában

OFI fő feladata 2020-ig II. Társadalomformálás - aki kimarad, az lemarad – Értékteremtő fizikai munka elismertetése minden formájában Versenyképességünk legkevésbé megfogható feltétele Fémipari KKV-ma is- a területfejlesztés, népességmegtartás fő letéteményese – Szakmák fenntartása- „elsőrendű közjó” Intézmények első számú szponzorai, mecénásai vagyunk Ki beszél erről? Helyette a multinacionális cégek: társadalmi felelősség vállalásáról szólnak a tudósítások

OFI fő feladata 2020-ig III. Aki a múltját nem ismeri, a jelenét nem becsüli- jövőjét nem érdemli Cégtulajdonosok Méretek Kihívás Piaci verseny Szereplők Stratégia 2010-től minimálbér- átlagbér- szociálpolitika- versenyképesség fontos tényező – Minőség-ár- határidő: technika- technológia- szakmunka- keretfeltétel

OFI fő feladata 2020-ig IV. Feladatok századi válasz Egyedül senki sem tud megbirkózni vele Kell a párbeszéd Szakágunk nagyon sokrétű- sokszereplős Fogjunk össze: megyénként, régiónként, országszerte Ez a tudás-erő a szervezetek programjában benne van

éven túlmutató 2020-ig tartó terveink Önálló szakmai lap Taglétszám további növelése Üzleti klubnap Fémipari adatbázis létrehozása Konferencia- vásár Kereskedőházak – „Ipari Udvarok” Európai Fémipari Unió

éven túlmutató 2020-ig tartó terveink Tulajdonosi, menedzseri generációváltás Kisüzemi szakmunkásképzés Beszerző, értékesítő, termelő szervezet létrehozása, működtetése Beszállítóvá válást segítő képzések

Az OFI várja soraiba a hazai fémiparosokat Rendelkezzünk személyi-, társadalmi-, gazdasági- kapcsolatrendszerrel Van feladatunk és programunk, van célunk! „Ipartól virul a haza”- ez volt a régiek jelszava, „ipar nélkül félkarú óriás a nemzet”- vallották „Összefogva erős a sokaság”- volt erre a vállalkozások válasza Ma is korszerű feladat! Országos Fémipari Ipartestület 2510 Dorog, Orgona u