K&H Bank költséghatékony pénzügyi megoldások vállalkozóknak 2010. október 20.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
Advertisements

Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
2007. április 24. BG Finance Zrt. Meizl József.
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Környezetipari Export Klaszter pályázat 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. és a JEREMIE Program Garamvölgyi Balázs üzleti vezérigazgató-helyettes Budapest, augusztus 29.
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
A hitelgarancia szerepe a vállalkozások forrásbevonásában Király Zsolt marketing igazgató Hitelgarancia Zrt február 2.
Hogyan támogatják a bankok a kkv-k beruházási elképzeléseit? Budapest, november 30. dr. Tamás Gábor.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés garanciája.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
Hitelgarancia Zrt.. A Hitelgarancia Rt ben alakult meg non-profit szervezetként. A kormányzat, 25 bank, 40 takarékszövetkezet és 11 egyéb szervezet,
Tájékoztató az OTP Bank Partnerei részére
Megfizethető források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
BG Finance Zrt. Moskovits Pál április 24..
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
Hitelek, akár évi 4,5 %-ért, az Új Széchenyi Hitel Program keretében
A kisvállalkozások finanszírozása és az OTP Széchenyi 50 Program Mikro- és Kisvállalati Igazgatóság.
MNB Növekedési Hitelprogram Sebők Orsolya Főszerkesztő
Kinek jut az MNB Növekedési Hitelprogramból? Sebők Orsolya Főszerkesztő
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Veszprém,
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
MagNet Magyar Közösségi Bank Kedvező finanszírozások a fenntarthatóbb jövőért Piac & Profit Klub Pénz de honnan konferencia május 29. Dakó Andrea.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Bátora László vezérigazgató-helyettes Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, szeptember 17.
1. Példa: Melyiket választaná, ha r=12%? A) F 3 = 7000$ B)
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
KKV-szektor likviditása, finanszírozása banki szemszögből
TÁMOP /09 Az önkéntesség elterjesztése Az elszámolhatóság feltételei.
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Veszprém november 10.. A vállalkozásfejlesztés Célunk: elsősorban a megyében működő vállalkozások tevékenységének szellemi és pénzügyi segítése.
Vállalkozói mikrohitelek
Fetter István Kereskedelemfinanszírozás és EU Szolgáltatások vezető CIB Bank Zrt. EU támogatások finanszírozása és ezen túlmutató pénzügyi szolgáltatások.
MiFiN Mikrofinanszírozó Zrt. hitelezési termékei
III. További finanszírozási alternatívák
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
Pénzügyi megoldások a válság kezelésére III. (hitelkonstrukciók, finanszírozási lehetőségek) Széchenyi Kártya, Tőke Unió Program, Pályázati lehetőségek.
SZÉCHENYI KÁRTYA PROGRAM ÚJDONSÁGOK ÉS HITELEK UNIÓS PÁLYÁZATOKHOZ SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató KAVOSZ Zrt.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
Az OTP Bank által nyújtott lehetőségek MMK tag vállalkozók számára Budapest, június 16. Mert hiszünk azokban, akik hisznek magukban! Előadó: Dögei.
Összehasonlító példák ‏ 2015/2016 II. Dr Lakatos Mária: ADÓZÁS I.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
2010-es komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára Kincses Róbert ügyvezető.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Dr. Terták Elemér vezérigazgató Budapest, május 12.
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
Kapacitásbővítő, jelenlegi pályázati lehetőségek
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
Összehasonlító példák
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
1. Példa: Melyiket választaná, ha r=12%?
Előadás másolata:

K&H Bank költséghatékony pénzügyi megoldások vállalkozóknak október 20.

2 amiről szólni szeretnénk még mindig a válságról… közös kiútkeresés költségcsökkentési lehetőségek finanszírozási megoldások

3 a vállalkozások több mint fele észlelte a bevételeinek visszaesését [57%], ügyfelei költéseinek csökkenését [53%]. Ezzel együtt közel ugyanennyien említették az ügyfelek számának csökkenését is a bevételek visszaesése mellett a költségek növekedése is jelentős szerepet játszott a cégeknek mindössze 1%-ára igaz, hogy nem észlelete a válság semmilyen kedvezőtlen hatását. BellResearch kutatás: A mikrovállalkozások és kkv-k pénzügyi igényei | Az alábbiak közül érzékelték-e bármelyik hatását a jelenlegi gazdasági válságnak? Bázis: összes vállalkozás [n=1 039] hogyan érintette a válság a vállalkozókat?

4 válságkezelés, megoldások a vállalkozások fele [50%] a működési költségek csökkentésében, kétötöde [39%] a beruházások és nagy összegű kiadások elhalasztásában látja a válság kezelésének módját. Minden negyedik cég [23%] felhasználja a megtakarításait, befektetéseit, minden ötödik [20%] magántőke bevonásával próbálja meg enyhíteni a kedvezőtlen hatásokat. a mikro/KKV szektor 15%-a helyezett kilátásba létszámleépítést, minden tizedik vállalkozás visszafogja a termelését, szűkíti a szolgáltatásainak választékát. állami segítséget a cégeknek csupán 7%-a tervez igénybe venni, 3%-uk pedig semmilyen intézkedés bevezetését nem tervezi. A jelenlegi gazdasági válság hatásának enyhítésére milyen megoldásokat alkalmaznak, melyeken gondolkoznak? Bázis: összes vállalkozás [n=1 039] BellResearch kutatás: A mikrovállalkozások és kkv-k pénzügyi igényei |

5 a KKV vezetők árbevétellel kapcsolatos várakozásai ismét pozitívabb képet mutatnak, átlagosan 6,2%-os árbevétel növekedést várnak az elkövetkező 1 évben legnagyobb arányban a 0-6 % között növekvő nominális bevétel-növekedéssel számolók vannak a legpesszimistább álláspontot a kereskedelem szektorban képviselik a többség (69%) továbbra is profit növekedést prognosztizál, átlagosan 2,9%-os növekedéssel nyereségcsökkenésre már egyik szektorban sem számítanak árbevételi és eredményvárakozások hullámonként n= 700 Gfk kutatás: KKV Bizalmi index | 2010.március

6 mit tehetünk? közös kiútkeresés költségcsökkentés óvatosabb gazdálkodás kinnlevőségek kézbentartása adminisztráció redukálása beszállítók versenyeztetése fix költségek felülvizsgálata (rezsiköltségek) … banki költségek felülvizsgálata bérköltségek optimalizálása (béren felüli juttatások adómegtakarítással) K&H csoport kedvezmények kiaknázása (pl. vállalkozói biztosítások éves díjából 5% díjkedvezmény csoportos beszedés esetén) céges üzembe tartású autó helyett flotta szolgáltatás (már 2-3 autó esetén is) pályázati források (hazai, EU források) finanszírozási lehetőségek refinanszírozott hitelek, Új Magyarország programok saját banki termékek biztosítéki oldal erősítése intézményi garanciák (Új Magyarország Hitelgarancia, Garantiqa Hitelgarancia Zrt.) K&H tervezés felesleges kockázatok kerülése optimális méretgazdaságosság átgondolt beruházás, tevékenység bővítés …

7 mekkora összeget fizet ki az Önök vállalkozása havonta bankköltségként? Bázis: összes vállalkozás [n=1 039] a vizsgált társas vállalkozások becslésünk szerint hozzávetőlegesen és átlagosan 19 ezer forintot fordítottak a banki költségekre a magasabb árbevétellel rendelkező cégek az átlagosnál magasabb bankköltséget fizetnek BellResearch kutatás: A mikrovállalkozások és kkv-k pénzügyi igényei | banki költségek, törlesztőrészletek mekkora összeget fizet ki az Önök vállalkozása havonta felvett hitelek után törlesztő részletként? az átlagos törlesztőrészlet 490 ezer forint kiadást jelent havonta, a kisebb, 0-20 millió Ft árbevétellel rendelkező szegmens esetében mindössze 103 ezer forint a törlesztés

8 költségcsökkentés, bankszámlák induló vállalkozásoknak, alacsony havi díj fejlődő vállalkozásoknak jelentős forgalmat bonyolító vállalkozásoknak a számlacsomagok havi díja sokkal kedvezőbb, mint ha külön- külön igényelné az egyes szolgáltatásokat a K&H dinamikus számlacsomagot választva havi megtakarítása legalább Ft* lehet, a kedvezményes elektronikus megbízások díjaival, tovább csökkentheti költségeit elektronikus csatornákon a nap 24 órájában bármikor gyorsan és biztonságosan hozzáférhet vállalkozása számlájához a számlacsomaghoz kockázati életbiztosítást kérhet, mely mindössze havi 400 Ft-ért az Öné lehet és akár 2 személyt bebiztosíthat * normál pénzforgalmi bankszámla mellé, teljes áron igénybe vett szolgáltatások esetén START DINAMIKUS AKTÍV

9 béremelés helyett…magasabb nettó juttatás a munkavállalóknak K&H Munkavállalói Juttatáscsomag (MJCS) a K&H munkavállalói juttatáscsomag elemei csoportos átutalási szolgáltatásunkkal házipénztár működtetése nélkül, egyszerűen, költséghatékonyan, aznapi jóváírással intézhető a munkavállalói bérek kifizetése díjmentes lakossági bankszámla, ingyenes kapcsolódó életbiztosítások és bankkártya a munkavállalók részére dolgozói tájékoztató, tanácsadással egybekötött számlanyitás a munkáltató telephelyén, díjmentes szakmai tanácsadás komplex lakossági pénzügyi szolgáltatások, kedvező kondíciók (hitelek, befektetések, biztosítások) K&H Medicina Egészségpénztári szolgáltatások K&H Önkéntes Nyugdíjpénztári szolgáltatások

10 MJCS termékekkel több nettó juttatás adható a munkavállalók részére, erősítve a lojalitást is K&H Munkavállalói Juttatáscsomag (MJCS) miért előnyös ez a megoldás az Önök számára?

11 teljes körű flottakezelés és finanszírozás karbantartás, javítás gumiabroncscsere és tárolás biztosítás menedzsment Flotta Assistance Szolgáltatás üzemanyagkártya menedzsment csereautó biztosítása pre-delivery car bérautó szolgáltatás GPS járművédelem és flottakövetés gépjármű dekoráció hozom – Viszem szolgálat egyedi rendszámtábla riporting consulting és flotta optimalizálás gondolta volna, hogy ezzel is pénzt takaríthat meg? most bebizonyítjuk! a finanszírozáson túl, teljes körű Flotta kezelési szolgáltatást is biztosítunk személy- és 3,5t össztömegű kishaszon gépjárművek forint alapú finanszírozás (fix és változó kamatozású) futamidő 12 – 72 hónapig visszbérlet konstrukció K&H Lízing telefon: (+36 1)

12 Flottapark üzemletetés pénzügyi előnyei Teljes körű autópark kezelés Saját tulajdon + saját üzemeltetés BeruházásNettó értékenBruttó értéken Adózás utáni költségek a futamidő alatt Ft (bruttó) Ft (bruttó) Költségek havi szintre vetítve Ft (bruttó) Ft (bruttó) Km költség45 Ft (bruttó)52 Ft (bruttó) Gépjármű típus: Ford Focus 1.6 TDCi Fresh 110 LE Futamidő: 36 hónap Futásteljesítmény: km költségmegtakarítás a futamidő alatt: Ft mérlegen kívüli tétel => kedvezőbb pénzügyi mutatók =>könnyebb hitelhez jutás bérleti díj költségként elszámolható =>kevesebb adófizetés A gépkocsi ÁFÁ-t nem kell finanszíroznia =>nettó kalkulációs alap nincs újraértékesítési kockázat a futamidő végén jelentős kedvezmények a gépkocsi beszerzésekor/ üzemeltetése során, üzemanyag vásárláskor, biztosítási díjakban, gumiköltségekben nézzünk egy konkrét példát!

13 pályázati források K&H Pályázati tanácsadás igazgatóság térítésmentesen felkutatjuk a vállalkozásra és projektre szabott forráslehetőségeket díjmentesen elvégezzük a projekt előzetes pályázatképességi vizsgálatát összeállítjuk a pályázatokat és elkészítjük a benyújtáshoz szükséges további szakértői dokumentációkat (megvalósíthatósági tanulmány, költség-haszon elemzés, üzleti és pénzügyi terv) folyamatos kapcsolatot tartunk a pályázati közreműködő szervezetekkel és irányító hatóságokkal elvégezzük Ön helyett a támogatás lehívásához szükséges pályázati projektmenedzsment feladatokat mit vállalunk? az elmúlt 2 évben több mint 5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás elnyerésében segítettük ügyfeleinket elbírált pályázataink sikerességi rátája 90% feletti hasznos információkat nyújtunk az alábbi formákban: „K&H támogatási értesítő” ingyenes havi, elektronikus hírlevél pályázati hírek pályázati tippek hogyan kapcsolódhat be az információs körforgásba? regisztráljon az címen a cég nevének, adószámának, valamint fejlesztési elképzelésének megadásával vagy hívja kollégáinkat a vagy a es telefonszámon miért minket válasszon?

14 beruházási hajlandóság és célok hullámonként n= 700 a vállalatok 62%-a tervez valamilyen beruházást, ami 10 százalékpontos csökkenés az előző negyedév adataihoz képest a legnagyobb arányban továbbra is informatikai fejlesztésekre készülnek a KKV-k (34%), ezt követi a gépekbe (24%) és a gépjárművekbe (20%) történő beruházás az új vállalat alapításának szándéka a középvállalatok esetében a legnagyobb

15 Új Magyarország Kishitelek forgóeszköz hitelberuházási hitel Mikro- és kisvállalkozásoknak: 10 M Eur (kb M Ft) nettó árbevétel alatt, és max. 49 fő alkalmazott Maximum hitelösszeg: 50 M Ft, csekély összegű, de minimis támogatás tevékenység bővítéshez szükséges forgóeszköz és/vagy szolgáltatás beszerzés gép, berendezés, egyéb tárgyi eszközök, immateriális javak beszerzése meglévő bérelt javak, bérelt infrastruktúra bővítés, fejlesztés kizárt hitelcélok: visszaigényelhető ÁFA finanszírozás üzletrész vásárlás fennálló hitel kiváltás beruházási hitel esetén: szokásos működési költség finanszírozás exporttal kapcsolatos tevékenység finanszírozás import áruk helyett hazai beszerzést előnyben részesítő beruházás kereskedelmi fuvarozás terén működő vállalkozás esetén: teherszállító jármű vásárlás forgóeszközhitel és beruházási hitel együttes igénybevétele esetén a kettő összege max. 50 millió HUF lehet, a forgóeszközhitel aránya a 30 %-ot nem haladhatja meg.

16 K&H Lánchíd folyószámlahitel vállalkozásoknak kiknek ajánljuk: elsősorban olyan belföldi jogi személyek, jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók vehetik igénybe, akik nem állnak csőd-, felszámolási, végelszámolási vagy végrehajtási eljárás alatt, illetve nincs ejárt köztartozásuk. a K&H Lánchíd folyószámlahitel előnyei: rugalmas, kedvező kondíciójú hitelkeret, akár a nettó árbevétel 25%-ig terjedő keretösszeggel a vállalkozói bankszámla egyenlege negatív lehet a keret összegéig lehívása és visszafizetése automatikus, bármikor, szabadon igénybe vehető a keretszerződés megkötése után, a felhasználáshoz nem szükséges külön dokumentáció tranzakcióit és hitelkerete pillanatnyi kihasználtságát a K&H vállalkozói mobilinfo szolgáltatással, illetve a K&H vállalkozói e-bankkal folyamatosan nyomon követheti a keretösszeg nem csupán 1 millió forintonként emelkedhet, hanem tetszőlegesen a keretösszeg végső határa 25 millió forint tárgyi fedezet nélkül is A hitelhez alapesetben a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása kapcsolódik. A Garantiqa hitelgarancia Zrt. éves díj ellenében helytáll a hitelkeretből eredő tőke- és kamattartozások 80%-áért. Magasabb keretösszeg esetén sem kötelező az ingatlanfedezet. A Garantiqa kezességvállalásának további feltételei vannak.

17 Köszönöm a figyelmet!