A négy évszak Nevem: Balog Dóra Helga Felkészítő tanárom: Kertész Éva Zsuzsanna Iskolám: Hallássérültek Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
by Louis Armstrong and Kenny G from the album Classics in the Key of G ENJOY Hagyd, kérlek, hadd fusson le a fájl magától. A zene a következő képnél kezdődik.
Advertisements

Nemesvitai Karácsony „Igazi Karácsonyi csodára várva”
Témahét a 3. b osztályban október
tél-mozaik köszönt ránk.
A tizenkét hónap Versek szép képekkel F.Laci Automatikus dia váltás.
Barátaimnak Szeretettel
Ünnepek.
A négy évszak Horváth Betti Felkészítő tanár: Nevem: Hetrovicz Máté
A négy évszak Kriston Henriett Felkészítő tanár: Mécsei Dániel
Szentlőrinci Kistérségi Bölcsőde és
Siófok, ahol a FESTŐ műterme áll. Első tájképe is itt készült,
Hol van az a Nyár ? Ruttkai Éva, Latinovits Zoltán.
Évszakok váltakozása a Feneketlen-tó környékén Képeskönyv A terepséta előkészítéseképpen 2012-ben készült fotóiból válogatta Vásárhelyi Tamás.
A Föld keringése a Nap körül. Az évszakok váltakozása.
Szabó Lőrinc.
A sarkvidéki fagyos területek élővilága
Miért váltakoznak az évszakok?
A tundrától a trópusokig
Kellemes Karácsonyi ünnepeket!!
Tavasz.
Kinyílott az aranyeső, Én voltam ma
Ütemhangsúlyos verselés. Vitézek, mi leheta 6 ez széles föld feletta 6 szebb dolog az végeknél?b 7 Holott kikeletkorc 6 az sok szép madár szól,c 6 kivel.
dalát csöndjét, És lásd a világod
KELL OTT FENN EGY ORSZÁG...
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Mesés Mesék Élvezd a mesék csodálatos világát!
Négy évszak Nagy Ferenc 7.b Felkészítő tanár:Salamon Róza
Készítette: Nagy Zsanett
A NÉGY ÉVSZAK Kiss Anett 6.a Felkészítő tanár: Salamon Róza Dr. Török Béla Általános Iskola 1142 Budapest,Rákospatak utca. 101.
A négy évszak Készitette: Csiki Árpád Tanár: Iftenie Márta Ágnes Iskola:“Constantin Brâncuşi” Technologia Liceum Marosvásárhely, Victor Babes utca 11.
Napra Valentin.
Miért váltakoznak az évszakok?
Miért változnak az évszakok?
Istentõl el nem állok, Õ sem áll tõlem el; Szüntelen vele járok, átfogom hitemmel. Gondot visel reám, és este úgy, mint reggel Õ áld meg segítséggel, kegyelmes,
Minden ünnep legszebb fénye, Szép Karácsony eljött végre!
Készítette: Mgr. Szarka Zsuzsanna
Szent Koronát Szolgálók Szövetsége Szent Korona alapú jogrendszer „Állami jelképekről és ünnepekről” szóló, 3. főtörvény.
Tél AA téli fenyves AA tél szépségében HH ófelhőben JJ égvarázs FF elhők szárnyán jár a szél CC sillogó pelyhek HH avas úton HH ófehér.
Környezetismeret 2. osztály
( pl. a 4 évszak időjárása minden évben hasonlóan alakul)
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
ÉLET A TUNDRÁN.
Szubtrópusok: kemény- és babérlombú erdők
1.János 2:17 „ A világ pedig elmúlik, és annak kívánsága is de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.”
Füves puszták.
Név: Feszt Bernadett Téma: A négy évszak
Szent Miklós a hulló hóban puttonyával körbejár
Ünnepek © Németh György.
Kellemes ünnepeket!!! Boldog karácsonyt Először klikkelj a csillagra hogy ragyogjon.
Lelki felkészülés karácsonyra, Jézus születésének ünnepére.
A tanév rendje 2014/2015-ös tanév
Állandóan fagyos éghajlat Jegesmedve, borjúfóka, pingvinek
A tanév rendje 2015/2016-os tanév.
Zsoltárok 104:24 „ Mily számtalanok a te m ű veid, Uram! Mindazokat bölcsen alkottad meg, és betelt a föld a te gazdagságoddal.”
Napközis beszámoló 2009/2010 II. félév.
Négy évszak Nevem: Perényi Brigitta Felkészítő tanár neve: Kertész Éva Zsuzsanna Iskola neve: Hallássérültek Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája,Egységes.
Szabó Lőrinc Nyitnikék Fülemüle szerenád Automatikus.
A füves puszták élővilága
Hideg mérsékelt öv Tajga éghajlat.
DARUS a gyermekekért.
Január, Február, Március
Készítette: Falusi Renátó
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
Ki tudjuk-e mutatni a globális felmelegedést Karcagon?
DARUS a gyermekekért.
9. SZERBIA ÉGHAJLATA.
Intézményi szülői munkaközösségi ülés
Barátaimnak Szeretettel
3. A FÖLD ALAKJA ÉS MOZGÁSAI.
a hét verse Babits Mihály: Mint különös hírmondó... éltető éva 
Előadás másolata:

A négy évszak Nevem: Balog Dóra Helga Felkészítő tanárom: Kertész Éva Zsuzsanna Iskolám: Hallássérültek Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye és Kollégiuma Címe: 1147 Budapest, Cinkotai u

Évszakok Csillagászati és meteorológiai megfigyelés alapján évente ismétlődő hosszabb egyforma tulajdonsággal rendelkező időjárás szakaszokat évszakoknak nevezzük.

Négy évszak Tél Tavasz Nyár Ősz

Tél Jellemzői Hideg van Hőmérséklet: 0-tól -20-ig A lombhullató növények elveszítik levelüket Madarak melegebb éghajlatra költöznek, emlősök téli álmot alszanak Ünnepek: Mikulás (december 6.), Szent Este (december 24.) Karácsony (december ) Szilveszter (január 31.) Farsang (január 6-tól következő keddig)

Tavasz Jellemzői Kellemes enyhén meleg idő Hőmérséklet: +1-tól +20-ig A növények rügyeznek és virágoznak A madarak visszatérnek Ünnepek: Nemzeti ünnep (március 15.) Húsvét (időpontja évente változik, vasárnap és utána lévő hétfőre esik) Munka ünnepe (május 1.) Pünkösd (húsvét utáni 7. vasárnapon és utána lévő hétfőre esik)

Nyár Jellemzői: Meleg és forró idő Hőmérséklet: +25-tól +40-ig A növények általában kiszáradnak öntözés nélkül Madarak költenek Ünnepek: Állami ünnep (augusztus 20. Államalapítás ünnepe)

Ősz Jellemzői: Enyhén hideg vagy meleg idő Hőmérséklet: -5-tól +15-ig Lehullnak a levelek a fákról, növények lombja színes lesz A madarak elköltöznek melegebb éghajlatra Ünnepek: Szüreti bál (szeptember) Nemzeti ünnep (október 23)

Évszakok hónapjai TélTavaszNyárŐsz DecemberMárciusJúniusSzeptember JanuárÁprilisJúliusOktóber FebruárMájusAugusztusNovember 3 hónap

Dénes György: Kiscsibe Csupasz még a kiscsibe, alig van rajta pihe. Most bújt ki csak a tojásból, körültekint, ámul-bámul, nyújtogatja a nyakát, tetszik neki a világ. Pitypiritty, pitypiritty, éhes is már egy kicsit. Felcsippent egy kis magot, s el is ejti, ejnye hopp! Jaj, de sok mag elgurul, amíg enni megtanul.

1. Melyik évszakhoz és ünnephez kapcsolódik a vers? Tavasz és húsvét Tél és karácsony Ősz és szüreti bál Nyár és államalapítás

Gazdag Erzsi: Hóember Udvarunkon, ablak alatt Álldogál egy fura alak Hóból van a keze, lába, Fehér hóból a ruhája, Hóból annak mindene, Szénből csupán a szeme. Vesszőseprő hóna alatt, Feje búbján köcsögkalap.

2. Melyik évszakhoz és ünnephez kapcsolódik a vers? Tavasz és húsvét Tél és karácsony Ősz és szüreti bál Nyár és államalapítás

Andók Veronika: Vakáció Láttam a napot, súgta a szélnek: Várnak a tavak, csónakok, stégek. És tényleg a táblán virul egy szó, Csupaszin betűkkel: VAKÁCIÓ! Két hónap napfény vár ránk a nyárban, Kószálunk vígan viruló tájban, Hűsítő tavakra, strandokra járunk, Nincs is ilyenkor boldogabb nálunk. Tekergünk sokat, nem riaszt felhő, Csalogat mező, hívogat erdő. Aranykalász közt pipacsok égnek, Kék búzavirág suttog a szélnek. Távol a gyorsvonat füttye után Kaláccsal, cukorral nagymama vár. Játszani, nyaralni, élni de jó! Szeretünk, szeretünk, VAKÁCIÓ!

3. Melyik évszakhoz és szünethez kapcsolódik a vers? Tavasz és tavaszi szünet Tél és téli szünet Ősz és őszi szünet Nyár és nyári szünet

Gesztenye Gusztika Gesztenye Gusztika zöldfaágon lakott, Nem volt ködmönkéje, nem viselt kalapot. Addig izgett-mozgott, míg kirepedt a bőre, leesett a földre. Hej, de fényes legényke lett belőle.

4. Melyik évszakhoz kapcsolódik a vers? Tavasz Tél Ősz Nyár

Szuper vagy a válasz bomba jó!  1. kérdés 2. kérdés 3. kérdés 4. kérdés

Válasz nagyon rossz! 1 1. kérdés 2. kérdés 3. kérdés 4. kérdés

Inspiráló oldalak eret/ember-a-termeszetben-1-osztaly/evszakok-valtozasaval- kapcsolatos-tesztek/evszakok-jellemzoi eret/ember-a-termeszetben-1-osztaly/evszakok-valtozasaval- kapcsolatos-tesztek/evszakok-jellemzoi

Versek az alábbi weboldalakról valók: Dénes György: Kiscsibe - versek-gyerekeknekhttp://galganildi.hupont.hu/7/mondokak- versek-gyerekeknek Gazdag Erzsi: Hóember - versek/4816-teli-gyerekversekhttp://sulihalo.hu/pedagogus/alkalmi- versek/4816-teli-gyerekversek Andók Veronika: Vakáció Gesztenye Gusztika-

Köszönöm szépen a figyelmet!