Bábolna, 2015. November 11. Agrár Szakmai Nap. Mit kínál a Szövetkezeti Integráció az agrárvállalkozásoknak? 2 Horváth Angyalka Értékesítési Vezető 2015.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Advertisements

HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai
Banki mikrohitel konstrukciók
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
Strausz Viviána Fiókigazgató UniCredit Bank Hungary Zrt.
2007. április 24. BG Finance Zrt. Meizl József.
Bencze Szilvia pénzügyi referens Vidékfejlesztési Minisztérium
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Támogatott MFB programok.
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. és a JEREMIE Program Garamvölgyi Balázs üzleti vezérigazgató-helyettes Budapest, augusztus 29.
KRISÁN LÁSZLÓ vezérigazgató. A kkv szektor a magyar gazdaság meghatározó eleme foglalkoztatás és jövedelemtermelő képesség szempontjából: • 1,2 millió.
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Beruházások pénzügyi lehetőségei a dél-dunántúli régióban
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai
A vidékfejlesztés hitelforrásai. A Pannon Takarékszövetkezet Univerzális magyar kisbank 26 kirendeltség két megyében és Budapesten – újabb egyesülés előtt.
Sok kicsi sokra megy? A kkv szektor a magyar gazdaság meghatározó eleme foglalkoztatás és jövedelemtermelő képesség szempontjából: 1,2 millió bejegyzett.
Tájékoztató az OTP Bank Partnerei részére
Megfizethető források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
BG Finance Zrt. Moskovits Pál április 24..
A KA-VOSZ Zrt. koordinál a Program lebonyolításában résztvevő szervezetek között, a folyamatot elektronikus adatforgalom segíti A hiteltermékek illetve.
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
Hitelek, akár évi 4,5 %-ért, az Új Széchenyi Hitel Program keretében
Molnár Attila fiókvezető, UniCredit Bank Hungary Zrt.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH 7 regionális céggel biztosítja szolgáltatásait az ország teljes területén 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi.
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Támogatott MFB programok Bendó János RFH Nonprofit Zrt.
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
Hiteles múlt, biztos jelen
A szaktanácsadás támogatása között
A Zempléni Regionális Vállalkozói Központ
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
Köszöntjük vendégeinket!
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
Az 53 éves Kis-Rába menti Takarékszövetkezet Köszönti a Fórum résztvevőit Május 31.
Vállalkozói mikrohitelek
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Támogatott MFB programok Előadó: Bendó János RFH Nonprofit Zrt ÉMO Régióvezető.
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Vidékfejlesztési Program Vidékfejlesztési Program ( )
Az OTP Bank által nyújtott lehetőségek MMK tag vállalkozók számára Budapest, május 26. Mert hiszünk azokban, akik hisznek magukban! Előadó: Fellegi.
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató. A kkv szektor a magyar gazdaság meghatározó eleme foglalkoztatás és jövedelemtermelő képesség szempontjából: 1,2 millió.
Agrárágazati aktualitások. AZ OTP BANK SZEREPE AZ AGÁR- FINANSZÍROZÁSBAN 2.
1 „Munkáltatók a munkavállalókért, a versenyképességért” Kis-, közép- és mikrovállalkozások finanszírozása az Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési Program.
Válságkezelés Fejlesztéssel ! Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Muzamel László szeptember 17.
SZÉCHENYI KÁRTYA PROGRAM ÚJDONSÁGOK ÉS HITELEK UNIÓS PÁLYÁZATOKHOZ SZÉP ZOLTÁN fejlesztési igazgató KAVOSZ Zrt.
KAVOSZ Zrt – az MKIK és VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t Feladatai:  Szakmai irányítás  Több mint 200 regisztráló iroda koordinálása  Ügyfelek.
Az OTP Bank által nyújtott lehetőségek MMK tag vállalkozók számára Budapest, június 16. Mert hiszünk azokban, akik hisznek magukban! Előadó: Dögei.
Kombinált Mikrohitel A Mikrovállalkozások fejlesztéséért.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program.
Dr. Terták Elemér vezérigazgató Budapest, május 12.
Teljeskörű Pénzügyi Szolgáltatások a Pannon Takarék Banknál
Kapacitásbővítő, jelenlegi pályázati lehetőségek
Vállalkozásfinanszírozás Enterprise Europe Network Székesfehérvár
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
Mazsu Gergely ügyvezető igazgató
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
SZÉCHENYI PROGRAMIRODA
Előadás másolata:

Bábolna, November 11. Agrár Szakmai Nap

Mit kínál a Szövetkezeti Integráció az agrárvállalkozásoknak? 2 Horváth Angyalka Értékesítési Vezető november 11.

Növekvő portfólió – ügyfélszám Stratégiai ágazat Agrárközpont, Agrárbank Szakmai tudás, hozzáállás Folyamatos termékfejlesztés Agrár rendezvények Stratégiai együttműködések (pl. Nemzeti Agrárkamara, Terméktanácsok) Agrárium – Szövetkezeti Integráció

Központi, egységes termékek az agrárium számára (Közvetlen támogatások előfinanszírozása, Gazdahitel-Gazdakártya, Agrár Széchenyi Kártya, Takarék Gazda Számlacsomag) Központi, egységes egyéb termékek (Takarék Hitel, Takarék Hitel +) Közvetített termékek (MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020, FHB Lízing) Takarékszövetkezetek saját termékei Termékpaletta 4

Finanszírozás 5

Közvetlen agrártámogatások előfinanszírozása 6 Előfinanszírozható a közvetlen támogatások teljes köre: egységes területalapú támogatás, zöldítés komponens, termeléshez kötött támogatások, átmeneti nemzeti támogatások, fiatal termelők támogatása az előfinanszírozás igénylése már a tárgyévi támogatási kérelem Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) történő benyújtása előtt megtörténhet nem szükséges tárgyi fedezet nyújtása minimális dokumentációs igény a visszafizetés elsődleges forrása a kifizető szerv által utalt támogatás összege

Finanszírozási összeg: a várható támogatás %-a, de kiegészítő fedezettel akár 100 % is Törlesztés a támogatási összegek beérkezésével történik Amennyiben Ön rendelkezik Takarék Gazdahitel – Gazdakártya Plusz termékkel, és a területalapú támogatást a Szövetkezeti Hitelintézet előlegezi meg Önnek, úgy a Takarék Gazdahitel - Gazdakártya Plusz kezelési költségét elengedjük! Közvetlen agrártámogatások előfinanszírozása 7

agrárágazatban tevékenykedő, valamint a vidékfejlesztéshez kapcsolódó tevékenységet végző Ügyfelek likviditási gondjainak megoldására, forgóeszközeik és beruházásaik finanszírozására futamidő függvényében éven belüli, illetve éven túli folyószámla típusú forgóeszköz finanszírozást, valamint rövid megtérülési idejű beruházás finanszírozást biztosító konstrukció keretösszege forinttól forintig terjedhet futamidő minimum 91 nap maximum 3 év Maximum 15 millió Ft hitelösszeg esetén könnyített fedezetű hitelként is igényelhető, azaz az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezességvállalása esetén ingatlan fedezetre nincs szükség. Takarék Gazdahitel-Gazdakártya 8

KEDVEZŐ KAMATOZÁSI FELTÉTELEK: 1 havi BUBOR + 4,5% kamatfelár/év kezelési költség: 0,8%/év Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai 1% kamatkedvezményben részesülnek, így a kamat 1 havi BUBOR + 3,5 % / év Amennyiben a területalapú támogatás előfinanszírozását is a Szövetkezeti Hitelintézetnél veszi igénybe, a kezelési költség teljes egészében elengedésre kerül! Takarék Gazdahitel-Gazdakártya 9

Átmeneti likviditási gondokkal küszködő mezőgazdasági termék előállításával, feldolgozásával és forgalmazásával, valamint erdőgazdálkodással, vadgazdálkodással és halgazdálkodással kapcsolatos tevékenységet végző KKV-k Kedvező kondíciók akár ingatlanfedezet nélkül, gyors és egyszerűsített a hitelbírálat, az ország több mint 300 pontján igényelhető, használható átutalás révén, illetve a MasterCard üzleti bankkártyával készpénzfelvételre, bankkártyás vásárlásra. szabadon felhasználhatja vállalkozása működéséhez szükséges kiadások fedezésére rugalmasan hozzáfér az összeghez, hiszen bármikor igénybe vehető bankkártyás fizetéssel, utalással, ATM-ekből készpénz felvétellel Agrár Széchenyi Kártya 10

Kölcsön összege: Ft vagy annak egész számú többszöröse, maximum 50 millió Ft. Futamidő: 1-3 év Bruttó kamat: 1 havi BUBOR + 4 % Kamattámogatás: 4 % Kezelési költség: 0,8 % Fedezet: 15 millió Ft-ig tárgyi fedezet nélkül, 15 MFt felett ingatlan vagy ingóság bevonása szükséges. A díjakat, költségeket, jutalékokat és kamatot a Szövetkezeti Hitelintézet Hirdetménye tartalmazza. Agrár Széchenyi Kártya 11

MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 Állattenyésztéshez és növénytermesztéshez kapcsolódó éven túli lejáratú forgóeszköz hitel, illetve az tenyészállat vásárlás hitelcél esetében beruházási hitel. Forrást kínál a mezőgazdasági termelés versenyképességének javításához, jó minőségű termékek előállításához. A hitel összege nem lehet kevesebb, mint 1 millió forint és nem haladhatja meg a mezőgazdasági termelők és halgazdálkodók esetében az 50 millió forintot, termeltetők esetében az 500 millió forintot. Futamidő: legalább 2 év, legfeljebb 6 év.

Mezőgazdasági termékek elsődleges előállításával foglalkozó, az állattenyésztési, kertészeti és a növénytermesztési ágazatban tevékenykedő termelők, illetve baromfi, nyúl-, szarvasmarha- és sertéstenyésztéssel foglalkozó termeltetők vehetik igénybe. Államilag támogatott, akár 60%-os kamattámogatással, már évi nettó 2,2%-os kamattal is felvehető. Forintban igényelhető, nincs árfolyamkockázata, de a kamatozás a kiszámíthatóbb európai uniós pénzpiaci kamatlábhoz igazodik. Igényelhetik a kiemelt állattenyésztési ágazatban tevékenykedő termeltetők is, valamint igényelhető tenyészállat vásárlására is. Mezőgazdasági őstermelő és családi gazdálkodó is felveheti. Kezdő vállalkozások is finanszírozhatók. MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020

Számlavezetés 14

Takarék Gazda Számlacsomag Kiknek ajánljuk? A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai részére ajánlott termék. Milyen kedvezményeket biztosít? augusztus 1-jét követő nyitás esetén június 30-ig biztosított kedvezmények -Számlanyitási díj: 0 Ft -Havi számlavezetési díj: 0 Ft -Havi zárlati költség: 0 Ft -Készpénz befizetés: 0 Ft -MasterCard Electronic Business bankkártya első éves díja: 0 Ft -InternetBanking havi díj: 0 Ft 15 Mi az igénybevétel feltétele? Agrárkamarai kártya vagy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által kiállított tagsági igazolás.

Takarék Gazda Számlacsomag Kapcsolódó elektronikus szolgáltatások: –Bankkártya szolgáltatás – Internetbank szolgáltatás – SMS szolgáltatás Teljes körű számlavezetés: – átutalások indítása és jóváírása, – pénztári tranzakciók – betételhelyezés, Kapcsolódó szolgáltatások:

Termőföld értékesítési kölcsön mintaszabályzat Vidékfejlesztési Pályázatok előfinanszírozásához termékek (egyszerűsített eljárás alá eső jogcímekre, mint pl. AKG és beruházási pályázatokhoz is) Input anyag finanszírozó kölcsön termelők és kereskedők részére Várható új termékek

Kérdések esetén állunk szíves rendelkezésükre! Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a jelen tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A Bank és a szövetkezeti hitelintézetek a hitelbírálat jogát fenntartják. A vonatkozó kondíciók, díjak és egyéb feltételek megtalálhatók a szolgáltatást nyújtó Hitelintézet mindenkor hatályos vonatkozó Hirdetményeiben, az Általános Szerződési Szabályban és az Üzletszabályzatában.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!