Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Haderő és mozgósítás 4. Rész. A haderő felépítése Milíciák Nem a „KAT” szám befolyásolja. Sorkatonák A „KAT” szám 1/3. Tartalékos A „KAT” szám 2/3. „KAT”

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Haderő és mozgósítás 4. Rész. A haderő felépítése Milíciák Nem a „KAT” szám befolyásolja. Sorkatonák A „KAT” szám 1/3. Tartalékos A „KAT” szám 2/3. „KAT”"— Előadás másolata:

1 Haderő és mozgósítás 4. Rész

2 A haderő felépítése Milíciák Nem a „KAT” szám befolyásolja. Sorkatonák A „KAT” szám 1/3. Tartalékos A „KAT” szám 2/3. „KAT” A Haderő - A Haderő milíciákból és katonákból áll. - A milíciák a városokhoz tartoznak, míg a katonák számát az úgynevezett „KAT” szám határozza meg. - A katonák a laktanyákban és a térképen helyezkednek el. - A milíciák aktiválásukig nem jelennek meg.

3 A „KAT” szám Minden játékos által irányított hatalom rendelkezik „KAT” számmal. A „KAT” szám mutatja meg egy hatalom hivatalos katonáinak számát. Sorkatonák A „KAT” szám 1/3-a, a térkép különböző pontjain helyezkedek el. Sorkatonák A „KAT” szám 1/3-a, a térkép különböző pontjain helyezkedek el. Tartalékosok A „KAT” szám 2/3-a, a különböző laktanyákban helyezkedek el. Tartalékosok A „KAT” szám 2/3-a, a különböző laktanyákban helyezkedek el. A „KAT” számot a birtokolt városok, fejlesztések, államforma és véletlenszerű események is befolyásolják. „KAT” szám növekedése esetén az új katonák mindegyike laktanyába kerül. Abba a laktanyába, ahol a növekedés történt, vagy, ha nincs ilyen, akkor a főváros laktanyájába. „KAT” szám csökkenése esetén a limitet túllépő katonák nem kerülnek le automatikusan a térképről vagy laktanyából, de haláluk esetén a „KAT” szám csak az új limitig tölthető. A limitet meghaladó katonákért 3x-os eltartást kell fizetni.

4 Sorkatonák elhelyezkedése a térképen 3 2 Mezőn Városban Nem fizetünk utánuk utánpótlást -Sorkatonák a térképen két fajta területen helyezkedhetnek el: Városban vagy Mezőn. -Tartózkodhatnak tranzit mezőben is. Mező A mező egy terület városokon kívüli része. Egy területnek csak egy mezője lehet. Tranzit mező A tranzit mező két régió közötti egységmozgatásra szolgál. A cél állomás mindig az adott régió laktanyája lesz. Város A városokból egy területen több is található. Minden típusú városba helyezhető egység.

5 A tartalékosok 1 3 5 2 2 8 552 Laktanyák -Minden régióhoz tartozik 1 laktanya. - A tartalékosok alapesetben a laktanyában tartózkodnak. - A tartalékosok száma a „KAT” szám 2/3. - Tartalékosokat gazdasági pontért cserébe lehet mozgósítani. - Amennyiben a „KAT” szám 1/3- nál több katona van a térképen a különbözetért körönkénti eltartást kell fizetni. Laktanya Egy adott régió laktanyájában, akkor tarthatunk katonát, ha van a régióban általunk birtokolt város, vagy tartózkodik hajónk a régió bármelyik területével határos tengeren.

6 A milíciák A milíciák nem tartoznak a „KAT” szám alá. 1 Aktiválásuk - Csak modern városban aktiválhatók. - Modern városonként 1 milícia. - Haláluk vagy deaktiválásuk után az adott város 10 évig nem állíthat új milíciát. - Minden milícia aktiválása 1 Forradalmi pontba kerül. - 1 körben csak 1 területen, de annak bármennyi városában aktiválhatjuk a milíciákat. Eltartásuk darabonként 3 GAZD/kör Modern városonként 1 aktív milícia Az aktivált milíciák nem hagyhatják el azt a területet, ahová tartoznak.

7 A Tranzit mezők A tranzit mezők a régiók közti mozgást segítik. Indulás laktanya térkép Tranzit 1 kör 2 kör Érkezés laktanya - Ugyanarra a színtérre a tranzit 1 kör. - Másik színtérre a tranzit 2 kör. - Ugyanarra a színtérre a tranzit 1 kör. - Másik színtérre a tranzit 2 kör. A tranzit ingyenes

8 Mozgósítás Minden esetben „GAZD”-ba kerül Mozgósítás „GAZD” levonása Térképre helyezés -Mozgósítani csak laktanyából lehet. - A laktanyából csak a saját régiójába lehet mozgósítani. - Egy körben korlátlan mennyiségű katona mozgósítható. - A mozgósítás 1 lépésnek számít. Célterület Minden olyan város, amelyet mi birtoklunk vagy minden olyan terület mező része, ahol van városunk. Célterület Minden olyan város, amelyet mi birtoklunk vagy minden olyan terület mező része, ahol van városunk. Célterület Amennyiben a városunk ellenséges megszállás alatt áll, úgy oda nem mozgósíthatunk. Amikor egy területen az összes városunk megszállás alatt áll, akkor a mezőre sem mozgósíthatunk. Célterület Amennyiben a városunk ellenséges megszállás alatt áll, úgy oda nem mozgósíthatunk. Amikor egy területen az összes városunk megszállás alatt áll, akkor a mezőre sem mozgósíthatunk. 1 1 OK 1 1

9 Mozgósítás flotta segítségével 1 Flotta -A mozgósítás alapvető szabályai ugyanazok. - A tengeri területtel, melyen a hajónk tartózkodik, határos területekre vagy kikötővárosokba mozgósíthatunk. - Nem kell saját város. 5 5 A mozgósítás 2 lépésnek számít.


Letölteni ppt "Haderő és mozgósítás 4. Rész. A haderő felépítése Milíciák Nem a „KAT” szám befolyásolja. Sorkatonák A „KAT” szám 1/3. Tartalékos A „KAT” szám 2/3. „KAT”"

Hasonló előadás


Google Hirdetések