Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Civil szervezetek az európai biztonságért 2008. november – 2011. április koncepció, programvezető: Dr. Deák Péter.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Civil szervezetek az európai biztonságért 2008. november – 2011. április koncepció, programvezető: Dr. Deák Péter."— Előadás másolata:

1 Civil szervezetek az európai biztonságért 2008. november – 2011. április koncepció, programvezető: Dr. Deák Péter

2 I. ütem: 2008. november – 2009. június I. ütem: 2008. november – 2009. június A programszakasz célja teljesült: 1.Biztonságpolitikai prognózis – tézisek a MK külpolitikai irányainak kidolgozásához. Ehhez kapcsolódóan a civil szféra és állam együttműködési lehetőségeinek és irányainak felvázolása témavezető: Miletics Péter 2.Tematikus civil térkép kidolgozása – a biztonság ágazatban működő szervezetek adattára témavezető: Balogh Béla

3 Feladatok Biztonságpolitikai prognózis téma csoport  Biztonságpolitikai prognózis 2015-ig - résztanulmányok kidolgozása megtörtént  A résztanulmányok átadása a civil térkép témacsoportnak megtörtént Tematikus civil térkép téma csoport  A biztonság és a biztonságpolitika területén működő hazai és európai civil szervezetek felkérése  24 szervezet képviseltette magát és adatokat, információt adott a programhoz.

4 II. ütem: 2009. szeptember – 2010. április II. ütem: 2009. szeptember – 2010. április A programszakasz célja teljesült: 1.Biztonságpolitikai prognózis – tézisek a MK külpolitikai irányainak kidolgozásához A tanulmánykötet összeállítása és megjelentetése témavezető: Mezei Tibor 2.A Tematikus civil térkép megjelentetése témavezető: Balogh Béla

5 A programszakasz célja: Civil szervezetek a biztonságért az Európai Unióban nemzetközi konferencia III. ütem 2010. szeptember – 2011. április

6 „Civil szervezetek a biztonságért. A legjelentősebb civil szervezetek helyzete és szerepe az Európai Unió államaiban” „Civil szervezetek a biztonságért. A legjelentősebb civil szervezetek helyzete és szerepe az Európai Unió államaiban” Konferencia célja:  Az állam és a civil szervezetek együttműködésének és perspektívájának megtárgyalása, a civil együttműködés módszereinek elterjesztése.  Civil szervezetek álláspontjának megismertetése a biztonság elméleti és operatív kérdéseiről az Európai Unióban  Zárónyilatkozat beterjesztése és elfogadása Elterjesztő: konferencia magyar vezetője  Kiadvány összeállítása és megjelentetése „Az európai biztonságért dolgozó civil szervezetek jelen helyzete és feladatai 2015-ig. Konferencia címe:

7 Az ökológia és természetvédelem terén észlelhető kedvezőtlen hatások elleni civil fellépés szélesítése, illetve kiemelten a Duna-stratégia környezetvédelmi kérdéseinek közös fejlesztését szolgáló komplex feladatrendszer támogatása. Levegő Munkacsoport igazgatója, Amatőr Meteorológusok Szövetségének elnöke, Fókusz Öko Központ elnöke (Románia), Magyar Vöröskereszt elnöke A romák helyzete az EU tagországaiban, a roma migráció mint biztonsági kérdés, a civil szervezetek szerepe és lehetőségei a társadalmi migráció elősegítésében. Roma Polgárjogi Alapítvány elnökeKözös Úton a Roma Kultúrával SR elnöke (Szlovákia), Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Egyesület főtitkára Civil szervezetek a nyugat –balkáni civil társadalom támogatásáért, az európai gondolat erősítéséért. Magyar Polgári Védelmi Szövetség elnöke, BHKKA kuratórium elnöke, Geopolitikai Tanács elnöke, Magyar Tartalékosok Szövetség elnöke a konferencia fő kérdései: a konferencia fő kérdései:


Letölteni ppt "Civil szervezetek az európai biztonságért 2008. november – 2011. április koncepció, programvezető: Dr. Deák Péter."

Hasonló előadás


Google Hirdetések