Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Balrogok.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Balrogok."— Előadás másolata:

1 A Balrogok

2 Mik is azok a Balrogok? Középfölde gonosz lényei. Tűzdémonok.
Démonok: eredetileg istenek. Később az istenek, és az emberek között helyezkedtek el. Tűz  gonoszság Vezérük Gothmog volt Melkor bukása után Szauron csatlósaivá váltak. A tündék szerint Szauron után a legveszélyesebb ellenség.

3 Ha ilyen erősek voltak, akkor miért tűntek el?
Részt vettek az elsőkori csaták többségén. Elsőkor  ősidők óta léteznek Az Izzó Harag Háborújában több ezer balrog vett részt, melynek csatáiban többségük odaveszett. Akik életben maradtak, bevették magukat a föld alá.

4 Mória Balrogja A Harmadkor 1980-adik évében Mória bányáiban előforduló mithril után kutatva a törpök felébresztették az egyik túlélőt. A törpök kiváló harcosok, de a Balrog ellen nem volt esélyük, ezért menekülniük kellett. A Balrogot ezek után Durin veszte-ként emlegették. Durin veszte a később odatelepített orkok, és trollok felett uralkodott. Gandalf 3019-ben végzett vele.

5 A leghatalmasabb Balrog, Gothmog
A Balrogok vezére. Nevének jelentése: Rettenetes Vezér. Első kapitányként ő vezette a Beleriandi Háborúk hat nagy csatáját:  Doriath megtámadása; Dagor-nuin-Giliath; Dagor Agreleb; Dagor Bragollach; Nirnaeth Arnoediad; Gondolin ostroma. A Dagor-nuin-Giliath után megölte Feanort, a noldák első Nagykirályát. Nirnaeth Aernoediadban megölte Fingont, a noldák Nagykirályát. A Dagor Bragollachban Glaurunggal együtt jött elő Angband kapuján, és megtörte a tündék ostromzárát. Az általa vezetett Gondolin Ostromában vesztette életét, ahol Echtelion magával rántotta Turgon király szökőkútjába. Echtelion életét adta hogy ezt a hatalmas szörnyeteget elpusztítsa.

6 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "A Balrogok."

Hasonló előadás


Google Hirdetések