Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Pénzügyes változások, fejlesztések. FIR pénzügyek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Pénzügyes változások, fejlesztések. FIR pénzügyek."— Előadás másolata:

1 Pénzügyes változások, fejlesztések

2 FIR pénzügyek

3 Jelentési kötelezettség Kormányzati ösztöndíjak - 2012/13/1 Juttatások – 2015/16/1 Térítések – 2015/16/1

4 Új felületek (Hallgató/Hallgató képzései/Féléves adatok, FIR hallgatói pénzügyek tabulátor - a hallgató képzésére, adott félévre vonatkozó sorok -Hallgatók/FIR hallgatói pénzügyek – képzés és félév függetlenül a hallgató minden sora -Adminisztráció/FIR hallgatói pénzügyek – hallgató, képzés és félév függetlenül minden sor -FIR Adatszolgáltatás/FIR hallgatói pénzügyek - hallgató, képzés és félév függetlenül minden sor

5 Új felületek – Képzés, féléves adatok

6 Új felületek – összefoglaló adatok

7 Kézi, és import által történő rögzítés Kötelező adatok -Típus -Altípus -Félév -Féléves összeg Feltételesen kötelező adatok -Képzés (mindenhol kötelező, kivéve a kollégiumi díj és az egyéb hallgatói befizetés) -Havi összeg (Klebelsberg Képzési Ösztöndíj esetén kötelező)

8 Kézi, és import által történő rögzítés Szabályok, melyeket rögzítéskor a program ellenőriz: -Kötelező mezők feltöltése -Egy hallgatónak egy féléven, egy altípussal, egy képzésre/képzés nélkül egy sora lehet -A havi összeg egyedül a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj esetében kerül töltésre, összege, 25000, 50000 vagy 75000 Ft. lehet, és a féléves összeg csak ennek szorzata.

9 Típus és altípus beállítása

10 Automatikus feltöltés beállításai

11 Automatikus feltöltési és áttöltési lehetőség - beállítások -FIR2 hallgatói pénzügy típus és altípusok (csak a láthatóságot kell beállítani. -Befizetési jogcím típus kódtételek – saját, nem védett, intézményi kódtételek beállítása, vagyis kód mezőjének FIR2 hallgató pénzügy altípus kód mezőjével való megfeleltetése. -Az új típusokra vonatkozóan (Kormányzati ösztöndíj és juttatás esetében minden, Térítés esetén Kollégiumi díj) a pénzügyi jogcímtípusok átállítása, vagy új jogcímeke létrehozása.

12 FIR2PENZUGYIFELADAS_AUTOMATIKUS Lehetséges értékei: 0 állás esetén a FIR2 pénzügyek sorok csak az „Áttöltés” gombra, kézi felvitellel vagy FIR pénzügyek importtal jönnek létre, vagy módosulnak, 1-es állás esetén a FIR2 pénzügyek sorok létrejönnek és módosulnak akkor is, ha egy tranzakció banki dátumot kap, vagy érvénytelenítjük. Alapértelmezetten a paraméter a 0-s állással kerül ki, vagyis nem számol a program a tranzakció banki dátumának beállításakor.

13 Mit csinál az automatika? Minden esetben, ha egy tranzakció banki dátumot kap, vagy érvénytelenítésre kerül, a program megvizsgálja, hogy adott félévre, altípusra és ha van, hallgató képzésre van e már sora a hallgatónak - ha nincs, létrehozza a tranzakció összegével - ha már van, előjel helyesen hozzáadja a tranzakciót Az előjel a jóváírás, a visszafizetés és a tranzakció érvénytelenítés, valamint csekk lekötés esetében fordul negatívra.

14 Mikor fut le az automatizmus? - GIRO állomány, banki dátum megadása, ösztöndíjas és jóváíró állomány esetén -Postai fájl beolvasása, tranzakcióval rendelkező csekk hallatóhoz rendelése -Gyűjtőszámlás banki fájl beolvasása -Utalási állomány készítésekor banki dátum megadás virtuális gyűjtőszámla esetén -Bankkártyás analitika beolvasása -Kézi számlás, külső számlás és házipénztári tranzakció rögzítése, banki dátum megadással -Diákhiteles tranzakciók beolvasása -Tranzakció érvénytelenítés, csekk lekötés -Számla teljesítésigazolás beolvasása

15 Áttöltés gombok Az „Áttöltés” gombra, a kiválasztott féléven lehet újraszámítani a kijelölt csoportok pénzügyi sorait. A program előjel helyesen, hallgatónként, típusonként és képzésenként összeadja a hallgatók érvényes, banki dátummal rendelkező tranzakcióit.

16 Pénzügyes fejlesztések

17 PU_KIIRAS_KIIRASDATUM_NAGYOBBFIZE- TESIHATARIDO

18 Számlázás – tartózkodási cím -Számlázási lehetőség tartózkodási címre, automatikus számlázásnál is. -Szabályok -Ha van a hallgatónak érvényes állandó címe, a számla mindig arra készül -Ha a hallgatónak nincs érvényes állandó, de érvényes tartózkodási címe van, a számla arra készül -Ha a hallgatónak nincs érvényes állandó és érvényes tartózkodási címe sem, a számla továbbra sem készül el

19 Kincstári gyűjtőszámla változások -Utalási állománynál a két fájl két sorban tárolódik a tanulmányi rendszerben is. -A program soronként jeleníti meg az utalási állomány fájlok sorainak számát és összegét. -Ha újragenerálunk, vagy visszavonjuk az utalási állományt, szükség szerint megtehetjük csak az egyik soron, de mindkét soron kell elvégezni, ha teljesen újra akarjuk indítani. -ERA1 és ERA2 kódok megjelenése a feladásban, önköltség számlára utalás esetén.

20 EOS – Egyedi számla feladás

21

22 Juttatásképesség vizsgálat – külföldi finanszírozás (JUTTATASKEPESSEGVIZSGALAT 1,2)

23 Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Pénzügyes változások, fejlesztések. FIR pénzügyek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések