Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az öt érzék - öt kortárs művészeti alkotás a Ludwig Múzeumból - A diasor a Ludwig Múzeum Az öt érzék című múzeumpedagógiai foglalkozás előkészítéséhez.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az öt érzék - öt kortárs művészeti alkotás a Ludwig Múzeumból - A diasor a Ludwig Múzeum Az öt érzék című múzeumpedagógiai foglalkozás előkészítéséhez."— Előadás másolata:

1 Az öt érzék - öt kortárs művészeti alkotás a Ludwig Múzeumból - A diasor a Ludwig Múzeum Az öt érzék című múzeumpedagógiai foglalkozás előkészítéséhez (a programba ezek az alkotások szerepelnek, más feladatok kiegészítésével), de órai anyag színesítésére is alkalmas. A művek alkotójának neve, a művek címe és technikája mellett elhelyeztünk néhány rávezető, értelmező, az érzékeket működésbe hozó kérdést is. Korosztály: alsó tagozat Műveltségi terület:

2 Tapintás Domenico Gnoli : Nadrágzseb (1969) olaj, vászon, 131 x 111 cm Mit látsz a képen? Mire való a nadrágzseb? Mit tartunk a zsebben? Mivel „látunk” a zsebben?

3 Ízlelés Spoerri: Az Hôpital Ephémère szomszédos műtermének fiatal művészei által fogyasztott desszert (1991) vegyes technika, farostlemez, 80,2 x 160,3 x 43,5 cm Mit látsz a képen? Hány fő étkezhetett ezen az asztalon? Milyen ételek, italok nyomait fedezed fel? Miképpen tudnád csoportosítani az ételeket ízük szerint? Tudod-e csoportosítani őket az ételek színük szerint?

4 Látás Nádler István: Erőszak (1968) kazeintempera, akril, vászon, 199,5 x 150 cm Nevezd meg a képeken látható színeket! A kép címe: Erőszak. Mely színeket látod erőszakosnak, melyikeket szelídnek a képen? Hogy tudnád még csoportosítani a képeken látható színeket?

5 Hallás A. R. Penck: Metafizikus áthatolás egy zebrán (1975) pamutvászon, diszperziós festék és akril, 285,8 x 285,8 cm Milyen állatokat ismersz fel a képen? Hol élnek ezek az állítok, melyik földrészen, melyik kontinensen? Próbáljátok meg a képeken látható állatok hangjait utánozni? (Az állatok nemcsak a „hangszálaikkal” hoznak létre jellegzetes hangokat!)

6 Szaglás Csujkov: Panoráma I-II. (1976) zománcfesték, farost, II.: 29 x 65,8 x 65,4 cm Felismered a képen (részlet) látható helyiséget? A helyiség mely jellegzetes tárgyai hiányoznak még a képről? Hasonlítsd össze a Te családod ugyanezen helyiségével, miben hasonló, miben különböző? Mely illatok jutottak először eszedbe a kép láttán?


Letölteni ppt "Az öt érzék - öt kortárs művészeti alkotás a Ludwig Múzeumból - A diasor a Ludwig Múzeum Az öt érzék című múzeumpedagógiai foglalkozás előkészítéséhez."

Hasonló előadás


Google Hirdetések