Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

0 0 Faktoring egyszerűen Csinos Tibor értékesítési igazgató GF Faktor Zrt Pénz de honnan? – „Pénz, piac, tudás” Piac&Profit 2014. november 13, Veszprém.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "0 0 Faktoring egyszerűen Csinos Tibor értékesítési igazgató GF Faktor Zrt Pénz de honnan? – „Pénz, piac, tudás” Piac&Profit 2014. november 13, Veszprém."— Előadás másolata:

1 0 0 Faktoring egyszerűen Csinos Tibor értékesítési igazgató GF Faktor Zrt Pénz de honnan? – „Pénz, piac, tudás” Piac&Profit 2014. november 13, Veszprém

2 1 1 -Fizetési szokások a kereskedelemben -A faktorálás folyamata -Mire ad megoldást a faktoring a vállalkozásoknak? -Miben más a GF Faktor, mint a többi piaci szereplő? FAKTORING BEMUTATÁSA Bevezetés

3 2 2 Fizetési szokások Magyarországon a kereskedelmi/üzleti szektorban Forrás: Intrum Justitia, European Payment Index

4 3 3 Fizetési késedelmek oka Magyarországon Forrás: Intrum Justitia, European Payment Index

5 4 4 Ha egy vállalkozásnál felmerülnek az alábbi kérdések, akkor számára megoldás lehet a faktoring Jó lenne, ha vevői azonnal fizetnének? Ha már halasztott fizetésben állapodtak meg a vevővel, akkor legalább betartanák a fizetési határidőt? Volt már olyan üzlet, amelyről azért maradt le, mert nem tudott eleget tenni a vevő hosszú fizetési feltételeknek? Túl sok kapacitást köt le – és nem is szívesen teszi - hogy a lejárt számlák miatt vevőit hívogassa? Biztos szeretne abban lenni, hogy áruját nem csak elviszik, hanem ki is fizetik? Elgondolkodott már azon, hogy ha vevői az összes tartozásukat azonnal rendeznék, mire tudná fordítani az így rendelkezésre álló pénzt?

6 5 5 FAKTORING BEMUTATÁSA Faktorálás folyamata Ön ügyfele Ön cége teljesítés (áru) pénzforgalom számlaforgalom FAKTOR (GF Faktor Zrt.)

7 6 6 FAKTORÁLÁS FOGALMA Magyarországon – a köztudatban tévesen elterjedttel ellentétben – a faktoring fogalma magában foglalja a folyó faktoringot (le nem járt követelés megfinanszírozása) és a lejárt követelés megvásárlását is (workout faktoring). Folyó faktoring: folyamatos megállapodás a faktor és az árut, szolgáltatást nyitva szállító eladó között a következőkről: –A faktor megvásárolja a szállító/eladó számlakövetelését azonnali fizetés mellett. –Kezeli a vevőköveteléseket, és ezzel könyvvezetési feladatokat lát el. –Beszedi a számlaköveteléseket. –Védelmet nyújthat az adósok fizetési késedelme, mulasztása ellen. A faktoring tehát egy komplex szolgáltatás, kapcsolódnak hozzá a finanszírozáson túl még további követelésmenedzsmenttel kapcsolatos szolgáltatások is, mint például követelések nyilvántartása, behajtása. Workout faktoring: lejárt követelés vásárlás. Ennek keretében a már lejárt esedékességű számlák, tartozások kerülnek megvételre.

8 7 7 A piac által kikényszerített hosszú fizetési határidők áthidalására A rapszodikus, sokszor kiszámíthatatlan fizetések tervezhetővé tételére, Gyors növekedés finanszírozására, Vevőkockázatok csökkentésére, biztosítására, Vagy csak egyszerűen a piacon maradásra FAKTORING BEMUTATÁSA Mire ad megoldást a faktoring a vállalkozásoknak?

9 8 8 Kizáró okok Bizományosi értékesítés Kölcsönös áruforgalom (barter/árucsere) Cégcsoporton belüli forgalom Lejárt / Vitatott követelések Magánszemély vevők Készpénz fizetés Vagyont terhelő jelzálog a teljes vagyonon vagy a (vevő)követeléseken Alacsony megvalósulási esély 90 (120) napnál hosszabb fizetési határidő Részletfizetés Építőipar Alvállalkozói láncok Negatív saját tőke

10 9 9 GRENKE CSOPORT 1978-ban alapítva 2000 óta a Frankfurti értéktőzsdén jegyzett cég. Lízing, Faktoring és Bank 28 országban van jelen 2006 óta van jelen Magyarországon 1,2 milliárd EUR (~ 370 milliárd HUF) tőzsdei érték S&P BBB+ minősítéssel.

11 10 GF FAKTOR ZRT - GRENKE CSOPORT Faktoring főbb jellemzői A GF Faktor keretmegállapodás alapján folyamatosan vásárol vevőköveteléseket, ezáltal finanszírozást nyújt Önnek. Önnel egyeztetve kezeli a követeléseket (minősítés, adminisztráció, monitoring). beszedi a kintlévőségeket (fizetési emlékeztetők, felszólítások). átvállalhatja a vevő nemfizetésének kockázatát (biztosítás).

12 11 GF FAKTOR ZRT- GRENKE CSOPORT Miben más a GRENKE, mint a többi piaci szereplő? Portfolió szemlélet. Kis értékű számlákat is befogadnunk, és hatékonyan tudunk kezelni. Akár a teljes vevőállományra minősítést adunk. Gyors minősítés és vevőmonitoring. Ügyfélreszabott felszólítási eljárásrend, teljes rálátással és befolyásolási lehetőséggel, kiemelten kezelve az Ön jó ügyfélkapcsolatát. On-line ügyfélportál Lehetőség van a vevői nemfizetésből eredő kockázatot átvállalására is. Bankfüggetlenek és banksemlegesek vagyunk. Stabil refinanszírozási háttér.

13 12 Nézze meg mennyivel tartoznak vevői! Amennyiben a vevőkövetelések 80%-a már bankszámláján lenne, tudná jövedelmezően felhasználni ? Ha igen, akkor keressen meg minket !

14 13 GF FAKTOR ZRT – GRENKE CSOPORT Köszönöm figyelmüket! Elérhetőségeim GF Faktor Zrt. 1139 Budapest, Váci út 91 Csinos Tibor tcsinos@grenke.hu 1/236-5084 30/326-4855 www.grenkefactoring.hu


Letölteni ppt "0 0 Faktoring egyszerűen Csinos Tibor értékesítési igazgató GF Faktor Zrt Pénz de honnan? – „Pénz, piac, tudás” Piac&Profit 2014. november 13, Veszprém."

Hasonló előadás


Google Hirdetések