Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

PDA és Okostelefon.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "PDA és Okostelefon."— Előadás másolata:

1 PDA és Okostelefon

2 PDA A PDA az angol personal digital assistant rövidítése, magyarul digitális személyi asszisztens, – másként kéziszámítógép vagy zsebszámítógép – egy kisméretű mobil eszköz, zsebben hordozható számítógép, főleg személyes információk tárolására és feldolgozására szolgál.

3 A PDA-kon általában megtalálhatóak a személyes előjegyzési naptár, címjegyzék, számológép, óra, jegyzettömb, internetböngésző alkalmazások és játékok is. Az újabb modellek színes képernyővel, elfogadható minőségű audiorendszerrel, hálózati és/vagy telefonos kapcsolattal is rendelkeznek, így webböngészőként,médialejátszóként vagy akár telefonként is használhatók. A legtöbb modern PDA Wi-Fi kapcsolattal csatlakozik a belső vagy külső hálózatokhoz, internethez. A gépek többsége érintőképernyőt használ.

4 Jellemzői Érintőképernyő, mint alapértelmezett beviteli eszköz. Sok PDA-n nincs érintőképernyő, ezeken viszont van valamilyen más adatbeviteli eszköz: numerikus vagy alfanumerikus billentyűzet. Memóriakártya-bővítőhely Vezetékes (soros, USB) és/vagy vezeték nélküli (pl. IrDA, Bluetooth vagy WiFi) csatlakozási lehetőség Szinkronizálási lehetőség számítógéppel.

5

6 Operációs rendszerük általában lehetővé teszi további szoftverek telepítését is. A szoftverek között általában van előjegyzési naptár, szervező, címjegyzék és jegyzettömb, ezek a PDA ROM-jába égetve, az operációs rendszer részét képezik (PIM alkalmazások). A csatlakozó PDA-kon van és web támogatás is.

7 A PDA-kban alapvetően kétfajta memória található: ROM és RAM.
A ROM az operációs rendszert tartalmazza. Ennek az előnye az, hogy az operációs rendszer fájljai nem törlődnek, még akkor sem, ha teljesen megszűnik az áramellátás, valamint az, hogy az operációs rendszert nem kell installálni.

8 A PDA-k a RAM memóriát két célra használják
A PDA-k a RAM memóriát két célra használják. Az egyik az adattárolás, azaz fájlok adatbázisok folyamatos tárolása (nem úgy, mint pl. az asztali vagy laptop gépeken, ahol ezeket az adatokat a winchesteren lévő fájlrendszerben tárolják). A RAM-ban lévő adatok elveszhetnek pl. az akkumulátor teljes lemerülése esetén.

9 Okostelefon Okostelefonnak (angolul smartphone) nevezzük a fejlett, gyakran PC-szerű funkcionalitást nyújtó mobiltelefonokat. Nincs egyértelmű meghatározás arra, hogy mi az okostelefon.Egyesek szerint okostelefon az a mobil, aminek teljes értékű operáció rendszere szabványosított interface-eket és platformot nyújt az alkalmazásfejlesztők számára. Mások meghatározásában az okostelefon egyszerűen egy olyan készülék, ami olyan fejlett funkciókat tartalmaz, mint , Internet és e-book-olvasó, és/vagy teljes értékű billentyűzet, vagy külső USB-s billentyűzet és VGA csatlakozó. Más szavakkal, egy olyan miniatűr számítógép, ami telefonként is képes működni.

10 Jellemzői A kijelző általában érintőképernyős, gyakran teljes értékű billentyűzettel bővített. ezhetünk, internetezhetünk a na­gyméretű kijelzőn, és a szélessávú internetelérés segítségével. Beépített GPS-t tartalmaz, vagy azzal bővíthető. Különböző játékokat és alkalmazásokat telepít­hetünk a készülékre. Fejlett operációs rendszerrel rendelkezik (mint pl. az Android). Segítségükkel a közösségi oldalakat is könnyen elérhetjük.

11 Funkciói Telefon:Egy okostelefontól az ember elvárja, hogy telefonként se legyen butább, mint a megszokott régi mobilja: tárolja a telefonszámokat, lehessen beszélni rajta, ki lehessen hangosítani, lehessen fülhallgatót használni, küldhessünk sms-t. Természetesen ezeket a funkciókat minden okostelefon tudja.

12 Szöveges üzenetek - SMS, E-mail, Chat
Web-böngészés:Az okostelefonokon (közel) teljes funkcionalitású web-böngésző fut, így (szinte) minden internetes tartalomhoz hozzáférhetünk Hír- és újságolvasás Számos népszerű hazai újságnak és internetes hírportálnak van az okosmobilokon futó verziója.

13 Közösségi jelenlét Személyi asszisztens Fényképezés és videózás Multimédia: Zene-hallgatás, film- és fénykép-nézegetés Könyvolvasás Játék

14 A legtöbb okostelefon képes arra, hogy annyi nevet tároljon a névjegyzékben, amennyit csak a memória mennyisége lehetővé tesz, ellentétben a hagyományos telefonokkal, ahol ez szokásosan limitálva van. A legtöbb okostelefonon lehetséges akár 5000 nevet tárolni.

15

16 . Okostelefonok. Balról jobbra, felül: iPhone 3G, Blackberry 8820, Nokia N78, Nokia N81; alul: Nokia N95, Nokia E65, Nokia N70.


Letölteni ppt "PDA és Okostelefon."

Hasonló előadás


Google Hirdetések