Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tiszafüredi Halas Napok

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tiszafüredi Halas Napok"— Előadás másolata:

1 Tiszafüredi Halas Napok 2356-12
Készítette: Héhl Leila

2 Tiszafüred Tiszafüred a Tisza-tavi régió legnagyobb települése és idegenforgalmi központja, a Tisza-tó fővárosa. A város és környéke a csendes természeti környezetre vágyó vendégek kedvelt helye. Az ide látogatóknak lehetőségük van lovaglásra, lovas túrákon és a Tisza mentén, kerékpáros túrán való részvételre. Aki megcsodálja ezt a tájat, az beleszeret és évről-évre visszatér.

3 A Tisza-tó mellett szintén nagy kincse a városnak a termálvíz, az ide látogatókat a termálstrand várja. A népművészet iránt érdeklődők megismerkedhetnek a híres füredi fazekassággal, megtekinthetik a Nyúzó Gáspár Fazekas Tájházat. A város, kedvező fekvése lehetővé teszi az itt üdülők számára, hogy megismerjék a környék nevezetességeit. Színes nyári programokkal szeretettel várja a látogatókat Magyarország legnagyobb horgászparadicsoma.

4 A Tiszafüredi Halasnapok

5 Az igen népszerű és sokak által látogatott Halas Napok a Tisza-tóval egyidős. Először ugyanis a tározó átadásának első évében, ban rendezték meg, s már a három és fél évtizeddel ezelőtti vezetők idegenforgalmi attrakciónak szánták.Pintér Erika tiszafüredi polgármester szerint a művészeti (főként tánc és zenei) programok mellett van egy tudományos oldala is, amikor konferencia keretében vizsgálnak meg különböző témákat, és van egy harmadik, kifejezetten a tevékeny kikapcsolódást szolgáló része is, amibe a horgászverseny éppúgy belefér, mint a halételek főzőversenye. A lényege viszont minden esetben ugyanaz: hogy jól érezzék magukat a Füredre látogatók.

6 A Tiszafüredi Halas Napok összművészeti fesztivál három napon át zajló színes forgatagában minden korosztály talál az érdeklődésének megfelelő szórakozást, kikapcsolódást. A tiszafüredi emberek életét és ételeit is meghatározza a Tisza és a Tisza- tó. Ezt ünneplik a Halas Napokkal, ami nemcsak ízletes, halból készült ételeket, de szórakoztató, hagyományőrző és sportprogramokat is kínál. A versenyzők és a vendégek megismerhetik a térség jellegzetes ízeit, megkóstolhatják a bográcsban főtt halételeket.

7

8 A Halas Napoknak rendszerint a második napján tartják a halászléfőző versenyt. A gasztronómiai rendezvénnyel egy időben strandröplabda bajnokságot is rendeznek. A szórakoztató programok között pedig kirakodóvásár, néptánc-, moderntánc- és mazsoret-bemutatók, koncertek és disco is szerepel.

9

10 A városba érkező vendégek szállásáról szálloda, családias panziók, színvonalas kempingek és a magán szállásadók gondoskodnak. Elérhetőségek: Telefonszám: 59/ Honlap:

11 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Tiszafüredi Halas Napok"

Hasonló előadás


Google Hirdetések