Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg."— Előadás másolata:

1 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

2 1. Fenntarthatóság 1987: A fenntartható fejlődés „olyan fejlődés, amely kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy károsítaná a jövőbeli generációk képességét saját szükségleteinek kielégítésére.” 1992: Az emberi életminőség javulása úgy, hogy közben a támogató ökoszisztémák eltartó képességeinek határain belül maradunk.

3 Mit is jelent ez? Mindenki felelős a bolygóért és teljes népességének jólétéért. Tehát mivel minden cselekedet következménnyel jár, mindenki tehet valamit!

4 Szerinted… ….Minden tett fenntartható? ……Mitől lesz valami fenntartható? ……Miért jó nekünk a fenntarthatóság? ……Mit tehetünk mi a fenntarthatóság érdekében?

5 2. Ma ezzel járultunk hozzá a fenntarthatósághoz Soroljunk fel olyan dolgokat, amivel ma károsítottuk a környezetünket, tehát nem „fenntartható módon” viselkedtünk! Én például autóval érkeztem Orfűre, méghozzá úgy, hogy egyedül utaztam….

6 Hogy tudjuk kijavítani az előbb felsorolt „hibáinkat”? Én legközelebb busszal fogok Orfűre utazni….

7 Soroljunk fel olyan dolgokat, amivel ma óvtuk a környezetünket, tehát „fenntartható módon” viselkedtünk! Én nem szemeteltem, illetve a főkapcsolóval kapcsoltam ki az elektromos készülékeimet….

8 3. Melyik tevékenységgel segítjük a környezet megóvását? Szerinted miért? autózással vagy buszozással; Számítógépes játékokkal való játékkal vagy kirándulással; Hulladékok szemétbe dobásával vagy szétválogatásával; Fürdéssel vagy zuhanyzással; Fogmosó pohár használatával, vag y folyóvizes fogmosással?

9 4. A mai túrán látottak alapján min változtatnál? Milyen most ez a hely? Miért ezen változtatnál? Mit változtatnál? Mivel tudnál hozzájárulni a változáshoz? Milyen előny származna a változtatásból?

10 Ne feledd: ''Ha egy pillangó szárnya rebbenésével megmozdítja a levegőt Pekingben, akkor abból esetleg egy hónap múlva New Yorkban hatalmas viharrendszer támadhat.'‘! Azaz minden egyes kis lépésünk, döntésünk hatással van valamire és meghatározza az egész jövőnket.


Letölteni ppt "A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg."

Hasonló előadás


Google Hirdetések