Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

EUCIP IT administrations vizsgák eredménye SZÁMALK-Szalézi szakközépiskola 2014.05.29 és 2014.06.12 napokon tartok vizsgák alapján.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "EUCIP IT administrations vizsgák eredménye SZÁMALK-Szalézi szakközépiskola 2014.05.29 és 2014.06.12 napokon tartok vizsgák alapján."— Előadás másolata:

1 EUCIP IT administrations vizsgák eredménye SZÁMALK-Szalézi szakközépiskola 2014.05.29 és 2014.06.12 napokon tartok vizsgák alapján

2 Tesztben résztvevők bemutatása Iskolánkban az informatikai szakokon, érettségi utáni szakképzésben tanulók vettek részt a minősítő vizsgákon. Ők az új OKJ szakmai kerettanterv szerint, jelenleg az alapozó 13. évfolyamon tanulnak, nappali és esti képzésben. A 32 részvevő közül 8 estis és 24 nappali tagozatos tanulónk volt.

3 Előzmények Az elvárások és az oktatott tananyag összehangolása Elővizsga Gyakorló vizsga Diákok visszajelzésének összegyűjtése értékelése

4 Vizsga kurzusok

5 Próba teszt és gyakorló teszt

6 Próba teszt

7 Gyakorló teszt

8 Eredmények áttekintése Az első vizsgán 32 fő (11+21) vett részt, ebből 9 fő (5+4) teljesített sikeresen. A második vizsgán 20-an (5+15) éltek az ismétlés lehetőségével, szintén 9 fő (3+6) teljesített sikeresen. Összesen a 32 vizsgázóból 18-an (8+10) szerezték meg a minősítést. A zárójelben elöl az angol, majd a magyar nyelven vizsgázók száma szerepel.

9 Modulok eredményessége

10 Hardver modul Az első vizsga átlagos eredménye 56%, míg a második vizsga 50%-ra sikerült Jelentős részben szerepelnek az IT Essentials tananyagban szereplő ismeretek. Az látható, hogy a diákok az általános alapfogalmakkal tisztában vannak. Olyan új technológia, mint az UEFI, vagy régebbi technológia SCSI, már kívül esnek az ismeretek halmazán. Ezt az oktatási tartalom bővítésével lehet korrigálni.

11 Operációs rendszerek modul Az első vizsga átlagos eredménye 67%, míg a második vizsga 74%-ra sikerült A modul jelentős részben tartalmaz az IT essentials tananyagban szereplő ismeretekre vonatkozó kérdéseket. Jelentős a LINUX és Windows hálózati operációs rendszerekre vonatkozó speciális ismeretek számonkérése is. Nálunk az előre hozott szakmai tartalom segítette a diákokat. Jelentős azon kérdések száma (4, 6), mely a diákok későbbi tanulmányai során kerül oktatásra.

12 Hálózatok modul Az első vizsga átlagos eredménye 52%, míg a második vizsga 63%-ra sikerült A témakör általános hálózati alapismereteket, hálózati protokollokat, illetve szerver – kliens ismereteket kér számon. Segít az előrehozott szakmai tartalom Fontos lenne, a régi hálózati szolgáltatások tantárgy új módon való beépítése az oktatásba, a protokoll ismeret elmélyítése céljából. Jelentős azon kérdések száma (5, 3), mely a diákok későbbi tanulmányai során kerül oktatásra.

13 IT biztonság modul Az első vizsga átlagos eredménye 56%, míg a második vizsga 49%-re sikerült Az IT Essentials tartalmaz informatikai biztonsági alapismereteket, de az tanulmányainak utolsó félévében lesz igazából a hálózatok biztonsági ismeretekkel foglalkozó ismeretek oktatása. Jelentős azon kérdések száma (5, 7), mely a diákok későbbi tanulmányai során kerül oktatásra.

14 Összesített eredmények Az első vizsgán 32 fő vett részt, ebből 9 fő teljesített sikeresen. A második vizsgán 20-an éltek az ismétlés lehetőségével, szintén 9 fő teljesített sikeresen. A második vizsgán az első alkalomhoz képest 16-an teljesítettek jobban mint az első alkalommal.

15 A két vizsga eredményei vizsgázónként Esti tagozat Nappali tagozat

16 Két vizsga eredményeinek eloszlása

17 Eredményesség javítására javaslat 1. Magyar nyelvű Syllabus elkészítése, hogy a tanítás, megfelelően illeszthető legyen az elvárásokhoz. Az IT Essentials tananyagot ki kell egészíteni a régebbi, valamint a legújabb technológiák ismeretével Fontos, hogy az elméletben megtanult dolgokat a gyakorlatban is megtapasztalják diákjaink.

18 Eredményesség javítására javaslat 2. A két vizsgasorból is jól látszik, hogy a Linux, mind kliens oldalon, mind szerver oldalon, kiemelt szerepet kap a vizsga folyamán. Ezért a kliens oldali Linux oktatást is be kell építeni az oktatásba, A sikeres vizsga letételére az Informatikai rendszergazda szakon tanuló diákoknak, tanulmányaiknak utolsó félévében van reális esélyük.

19 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "EUCIP IT administrations vizsgák eredménye SZÁMALK-Szalézi szakközépiskola 2014.05.29 és 2014.06.12 napokon tartok vizsgák alapján."

Hasonló előadás


Google Hirdetések