Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mi fán terem az ételhulladék? Az bemutatja. Társadalmunk rendkívül pazarló Rengeteg hulladék keletkezik Rengeteg élelmiszert fogyasztunk + egyre többet.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mi fán terem az ételhulladék? Az bemutatja. Társadalmunk rendkívül pazarló Rengeteg hulladék keletkezik Rengeteg élelmiszert fogyasztunk + egyre többet."— Előadás másolata:

1 Mi fán terem az ételhulladék? Az bemutatja

2 Társadalmunk rendkívül pazarló Rengeteg hulladék keletkezik Rengeteg élelmiszert fogyasztunk + egyre többet is vásárolunk

3 Európában 89.000.000 tonna étel és élelmiszer válik hulladékká évente.

4 Hol és miért keletkezik élelmiszerhulladék?

5 Milyen környezetterhelést okoz az élelmiszeripar?

6 20-30%-át Európában a mez ő gazdaság okozza a környezeti terhelés ammónia kibocsátás 90%-át él ő vizek nitrogénterhelésének 50-80%-át üvegházhatású gázok kibocsátásának 10%-át

7 Pazarlás Túlhasználjuk a környezetet Szennyezzük a környezetet Kidobjuk a pénzt az ablakon

8 Irreális elvárások Friss zöldségek, gyümölcsök bármely évszakban Többet számít az esztétikum Élelmiszerek a világ másik végéb ő l Mindegy, hogy nem helyi Nem számít, hogy agyoncsomagolt, s ő t!

9 2012: Az európai Élelmiszer Bankok 338 ezer tonna élelmiszert osztottak szét, ami 776 millió adag ételnek felel meg. Ebből a mennyiségből 5,4 millió emberhez jutott el 32 ezer karitatív szervezeten keresztül. 2012: Az európai Élelmiszer Bankok 338 ezer tonna élelmiszert osztottak szét, ami 776 millió adag ételnek felel meg. Ebből a mennyiségből 5,4 millió emberhez jutott el 32 ezer karitatív szervezeten keresztül.

10 Elég volt az ételhulladékból! A változás csak rajtad múlik!

11 Vegyél részt az Európai Hulladékcsökkentési Héten!

12 Néhány hasznos tipp Vásárlás előtt Készíts bevásárló listát! Ellenőrizd az éléskamra tartalmát! Tervezd meg előre heti menüdet! Vásárlás során Kerüld a felesleges vásárlást, a vonzó akció se vigyenek kísértésbe! Vásárolj alig, vagy egyáltalán nem (előre) csomagolt termékeket! Ellenőrizd a termékek lejárati és felhasználhatósági dátumait! Jól időzítsd a bevásárlást: éhesen kerüld a szupermarketeket! Otthon Ügyelj az élelmiszerek helyes tárolására (hűtő, szekrény) Mindig a korábbi lejáratú termékek legyenek szem előtt! Ne félj a maradékok, megmaradt alapanyagok felhasználásától!

13 Köszönjük a figyelmet! Rajtad a sor!


Letölteni ppt "Mi fán terem az ételhulladék? Az bemutatja. Társadalmunk rendkívül pazarló Rengeteg hulladék keletkezik Rengeteg élelmiszert fogyasztunk + egyre többet."

Hasonló előadás


Google Hirdetések