Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ZENE: Ana Bashak (Amal-Maher) AUTOKLIKK A Bahrein Királyság államformája alkotmányos monarchia. Az Arab (Perzsa) öbölben, Szaud Arábiától keletre fekszik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ZENE: Ana Bashak (Amal-Maher) AUTOKLIKK A Bahrein Királyság államformája alkotmányos monarchia. Az Arab (Perzsa) öbölben, Szaud Arábiától keletre fekszik."— Előadás másolata:

1

2 ZENE: Ana Bashak (Amal-Maher) AUTOKLIKK

3

4 A Bahrein Királyság államformája alkotmányos monarchia. Az Arab (Perzsa) öbölben, Szaud Arábiától keletre fekszik. Négy nagyobb és harminc kisebb szigetből áll, területe: 750 négyzetkilométer, lakossága 800.000 fő, fővárosa a legnagyobb sziget északi részén lévő Manama, ahol 147.000 lakos él. Sivatagi égövben van, de artézi vízben gazdag, így területén sok oázis található. Az őslakosság gyöngyhalászatból élt, amit a mesterséges gyöngytenyésztés mára jelentéktelenné tett. 1930-ban fedezték fel a sziget kőolaj kincsét. Ma már a szénhidrogén termelés és az olcsó energiával ausztráliai timföldre épített alumíniumipar a gazdaság alapja.

5

6

7

8

9

10

11 A Durrat Al Bahrain új szigetváros, nagyobb az eddig épített összes bahreini mesterséges szigetkomplexumnál, és 14 szigettel, összesen 21 négyzetkilométerrel toldja meg a királyság területét. A lakóövezetnek és turisztikai célpontnak szánt komplexum több mint ezer új lakásnak, luxushotelnek és bevásárlóközpontnak biztosít helyet. A szigetcsoport négy fő részből áll: a Szigetek (The Islands, 6 atoll- és 5 halformájú sziget), a Félhold (The Crescent), a Hotel sziget (Hotel Island), valamint a Durrat kikötő (Durrat Marina, északon). Jól kivehető, hogy az épületek még nem készültek el az összes szigeten, a két legdélebbi atoll és halforma még üresen sárgállik. A 2004-ben indult beruházás eddig mintegy 6 milliárd dollárba került. Az építkezés azonban nem ér véget a legutóbbi hivatalosan publikált tervek megvalósításával: a szigetektől délre egy az említett tervrajzokon nem szereplő új kikötő látszik kirajzolódni a part mentén.

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26 M E C S E T

27

28

29

30 Még nincs az építés folytatódik…olaj még van…


Letölteni ppt "ZENE: Ana Bashak (Amal-Maher) AUTOKLIKK A Bahrein Királyság államformája alkotmányos monarchia. Az Arab (Perzsa) öbölben, Szaud Arábiától keletre fekszik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések