Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 A ROM angolul: Read-Only-Memory. ( csak olvasható memória)  Egy olyan elechtronikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas.  Programok.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " A ROM angolul: Read-Only-Memory. ( csak olvasható memória)  Egy olyan elechtronikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas.  Programok."— Előadás másolata:

1

2  A ROM angolul: Read-Only-Memory. ( csak olvasható memória)  Egy olyan elechtronikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas.  Programok (pl. BIOS…) illetve a programhoz tartozó beállított értékek tárolására használják.

3  Tartalmát csak egyszer lehet beírni  A tároló elemeket négyzetrács formában úgyn. mátrixformában helyezik el.  Adat beírására nem alkalmasak  Csak olvashatunk belőlük  Az információkat áramtalanítás után is megőrzik

4  ROM:  ROM: az ilyen eszközökbe gyártás során kerülnek elhelyezésre az adatok, és nem lehet azokat kitörölni  PROM  PROM: az ilyen eszközöket a felhasználó töltheti fel adatokkal  EPROM  EPROM: ugyanúgy tölthetünk rá adatokat, azonban ezt többször is megtehetjük, UV fény segítségével alaphelyzetbe állíthatók, azaz törölhetők.  EEPROM  EEPROM: ez nem UV-fénnyel hanem egyszerű elektromos jelekkel törölhető

5 A RAM sokkal gyorsabban olvasható, mint a ROM, ezért a számítógépek gyorsítása érdekében szokás, hogy a ROM tartalmat átmásolják egy RAM területre, és azt használják.

6  A CD-ROM (Compact-Disc-Read-Only-Memory)  1980-as évek végétől lehet kapni  Csak olvasható adathordozó  2 technológiával készülhet: 1) gyári préselt lemez: általában nagy sorozatban készült lemezek. Az adathordozó rétegbe sablonnal préselik a jeleket. 2) otthon készített: számítógépes, illetve asztali CD- vagy DVD-íróval készül. Az adathordozó rétegbe lézerrel égetik a jeleket

7

8


Letölteni ppt " A ROM angolul: Read-Only-Memory. ( csak olvasható memória)  Egy olyan elechtronikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas.  Programok."

Hasonló előadás


Google Hirdetések