Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Müller Klaudia Mohás Dóra

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Müller Klaudia Mohás Dóra"— Előadás másolata:

1 Készítette: Müller Klaudia Mohás Dóra
I. Béla Gimnázium Készítette: Müller Klaudia Mohás Dóra

2 Iskolánk névadója: I. Béla Béla születésének éve ismeretlen.
1060-tól 1063-ig magyar király. I. András Salamont jelölte ki utódává Lengyelországba ment I. András halála után dec. 6-án királlyá koronázták A német háborúra való készülődés közben Dömösön rádőlt a trónterem Béla király címere

3 I. András uralkodása alatt az ország Területének mintegy harmada uralma alá Tartozott
Fővezérként a magyar hadakat irányította A hadi sikereire féltékeny András király Választás elé állította az ismert várkonyi Jelenetben, amikor választania kellett a Korona és a kard között: Béla a kardot Választá : „Kard ada hölgyet, hírt, a kard Megszerzi, ha szükség, a koronát…”

4 Trónra kerülésekor megalapította a szekszárdi bencés apátságot.
Önálló, keresztény Magyarországért munkálkodott. A német háborúra való készülődés közben Dömösön rádőlt a trónterem. Az általa alapított szekszárdi apátságban temették el.

5 Az iskola története Rózsa Ferenc Műszaki Szakközépiskola néven vált közismertté. Most már I. Béla néven ismert, és biztos az is marad. 1967-ben alapították és időközben mi is bekerültünk a képbe, vagyis a gimibe. Mindegy, mi történik, a Béla állni fog, mi meg még egy ideig a padjaiban ülni.

6 A padokat koptatjuk itt…
Bizony, még egy ideig…

7 Miért lettünk bélások? Mert a szüleink is idejártak?
Mert a tesónk is itt tanul(t)? Neem... Mert szinpatikusnak találtuk az iskola szemléletét, és rendkívül gyerekcentrikus az oktatás Mert az iskola jó híre miatt eljöttünk nyíltnapra, és megtetszett az itteni élet.

8 Miért lettünk bélások 2 Nézzünk egy kis statisztikát!
A kép magáért beszél!

9 Tanár-diák kapcsolat Milyen is lehet?
Nézzünk egy kis statisztikát ismét! Mondjuk, mi még 9.-esek vagyunk, így nem ismerjük olyan jól mindegyik tanárunkat. Persze vannak kivételek.

10 Élet a Bélában Az Első Bélában mindig történik valami. Ezenkívül:
Sok bélás kockázik. A folyosó kockatekeréstől zeng (na meg a sulirádiótól) Jó a légkör Jók az órák,de jók a szünetek is, akkor minden gyerek nyugalomban van. Kivéve amikor nem.

11 A kocka Amit sok bélás szeret...
Azt hisszük mi, diákok, hogy a tanárok nem nagyon csípik az órai esetek miatt, amikor kénytelenek elvenni, nem is gondolva arra, hogy szegény mániásoknak nélkülözniük kell ezt a kis hobbit. Viszont így haladunk a tananyaggal, és okosak leszünk.

12 Kocka? Ha van kocka, ha nincs, mi azért jól érezzük magunkat!
Ha van kocka, ha nincs, akkor is van utánpótlás, hiszen jönnek az új kilencedikesek, és végre nem mi leszünk a legkisebbek! (< Viszont ha van kocka az csak jó, mert a szünetben engedélyezett, a házirend sem tiltja (egyenlőre).

13 Mégiscsak bejutunk a Bélába!
Rakj ki, ha tudsz!

14 Informatika Bármilyen osztályba vesznek fel a Bélán belül, informatikát emelt szinten tanulunk. Persze, ECDL vizsgánk is lesz nem kis számban, és ez még jól jöhet az elkövetkezendőkben. Nagy hangsúly van az informatikán nem véletlenül. Szóval… Heti 3 infó, adott esetben 4 is van. Néhányak számára ez jó, de valakinek kevésbé. Ezt mindenki döntse el maga…

15 Feszült figyelem…

16 Végezetül… Az I. Béla diákjának lenni jó, ne feledkezz meg erről még akkor sem, ha elveszik a kockádat, vagy ha kapsz egy rosszabb jegyet, vagy ha már megint otthon hagytad a menzajegyed! Viselkedjünk bélásokhoz méltóan, persze néha lehet lazítani, de csak ésszel! „Helytálljunk, mégis szabadon szaladjunk!”

17 Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Készítette: Müller Klaudia Mohás Dóra"

Hasonló előadás


Google Hirdetések