Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az öt érzék - öt kortárs művészeti alkotás a Ludwig Múzeumból - Korosztály: óvoda és alsó tagozat Műveltségi terület: Ember és természet, Művészetek Várjuk.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az öt érzék - öt kortárs művészeti alkotás a Ludwig Múzeumból - Korosztály: óvoda és alsó tagozat Műveltségi terület: Ember és természet, Művészetek Várjuk."— Előadás másolata:

1 Az öt érzék - öt kortárs művészeti alkotás a Ludwig Múzeumból - Korosztály: óvoda és alsó tagozat Műveltségi terület: Ember és természet, Művészetek Várjuk a múzeumpedagógiai foglalkozásainkra! Helyszín: Ludwig Múzeum (Művészet Palotája) 1095 Budapest, Komor M. u. 1.

2 Használati útmutató A diasor a Ludwig Múzeum Az öt érzék című múzeumpedagógiai foglalkozás előkészítéséhez (a programba ezek az alkotások szerepelnek, más feladatok kiegészítésével), de a rajz és a környezetismeret órák színesítésére is alkalmas. A művek alkotójának neve, a művek címe és technikája mellett elhelyeztünk néhány kérdést a művek megfigyelése, értelmezés, az érzékek működésbe hozása céljából.

3 Tapintás Domenico Gnoli : Nadrágzseb (1969) olaj, vászon, 131 x 111 cm Mit látsz a képen? Mire való a nadrágzseb? Mit tartunk a zsebben? Mivel „látunk” a zsebben?

4 Ízlelés Spoerri: Az Hôpital Ephémère szomszédos műtermének fiatal művészei által fogyasztott desszert (1991) vegyes technika, farostlemez, 80,2 x 160,3 x 43,5 cm Mit látsz a képen? Hány fő étkezhetett ezen az asztalon? Milyen ételek, italok nyomait fedezed fel? Miképpen tudnád csoportosítani az ételeket az ízük szerint? Tudod-e csoportosítani az ételeket a színük szerint?

5 Látás Nádler István: Erőszak (1968) kazeintempera, akril, vászon, 199,5 x 150 cm Nevezd meg a képeken látható színeket! A kép címe: Erőszak. Mely színeket látod erőszakosnak, melyikeket szelídnek a képen? Hogy tudnád még csoportosítani a képeken látható színeket?

6 Hallás A. R. Penck: Metafizikus áthatolás egy zebrán (1975) pamutvászon, diszperziós festék és akril, 285,8 x 285,8 cm Milyen állatokat ismersz fel a képen? Hol élnek ezek az állítok, melyik földrészen, melyik kontinensen? Próbáljátok meg a képeken látható állatok hangjait utánozni? (Az állatok nemcsak a „hangszálaikkal” hoznak létre jellegzetes hangokat!)

7 Szaglás Csujkov: Panoráma I-II. (1976) zománcfesték, farost, II.: 29 x 65,8 x 65,4 cm Felismered a képen (részlet) látható helyiséget? A helyiség mely jellegzetes tárgyai hiányoznak még a képről? Hasonlítsd össze a képen látható konyhát a ti konyhátokkal! Miben hasonlítanak, miben különböznek? Mely illatok jutottak először eszedbe a kép láttán?

8 www.ludwigmuseum.hu


Letölteni ppt "Az öt érzék - öt kortárs művészeti alkotás a Ludwig Múzeumból - Korosztály: óvoda és alsó tagozat Műveltségi terület: Ember és természet, Művészetek Várjuk."

Hasonló előadás


Google Hirdetések