Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ESÉLYTEREMTŐ OKTATÁSI MODELL A TÁRSADALMI MEGBECSÜLÉSÉRT HEFOP-1.3.1-P.-2004-06-0008./2.0.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ESÉLYTEREMTŐ OKTATÁSI MODELL A TÁRSADALMI MEGBECSÜLÉSÉRT HEFOP-1.3.1-P.-2004-06-0008./2.0."— Előadás másolata:

1 ESÉLYTEREMTŐ OKTATÁSI MODELL A TÁRSADALMI MEGBECSÜLÉSÉRT HEFOP-1.3.1-P.-2004-06-0008./2.0

2 A projekt célja Projektünk célja az volt, hogy kiindulási bázist teremtsen a prostituáltak társadalmi és munkaerő-piaci (re)integrációjához. Esélyt teremteni arra, hogy a képzés után alkalmazottként vagy vállalkozóként dolgozzanak tovább, illetve egy részüknek esélyt, hogy „peer mentorként” társaiknak segítséget nyújthassanak a kivezető út megtalálásában. A projekt során 17 fő prostituáltat 12 hónapos OKJ-s képzésben részesítettünk a foglalkoztathatóságuk javítása érdekében, s biztosítottuk 6 hónapra történő munkába helyezésüket.

3 Projekt tevékenységek 1. Projekt menedzsment 2. Előkészítő szakasz: 3 hónap A célcsoport felkutatása: a szociális tanácsadó és a peer mentorok felkeresték és informálták a célcsoport tagjait a képzési lehetőségről. Az elért célcsoport-nagyság: kb. 1000 fő. Ebből került kiválasztásra az az 50 fő, aki az alkalmassági vizsgálaton vett részt. Az oktatásban részesülő célcsoport kiválasztása pszichológusok segítségével történt. 3. Képzés (FEOR 5119 Marketing és reklámügyintéző): 12 hónap 4. Pályaorientáció, élet- és pályatervezési tanácsadás: 1 hónap 5. Kiegészítő tevékenység: gyermekfelügyelet (12 hónap) 6. Foglalkoztatás: 6 hónap

4 Peer mentorok szerepe A pályázat célja az volt, hogy a szexmunkások közül az érettségivel rendelkezőkből képzésben részesítsen egy olyan réteget, akik a későbbiekben „peer mentorként” a célcsoport többi tagját segítsék a társadalmi reintegrációban, képzéseken való részvételben, az élethelyzetük javításában. A peer mentorok az egyesület által elnyert pályázati projektek megvalósításában vesznek részt: célcsoporttal való kapcsolattartás, mentorálás, a projektben való bennmaradás támogatása, projekt asszisztensi feladatok ellátása. Ezen feladatok ellátásához szükséges ismereteket jelen projektben szerzett ismeretekkel sikeresen el tudják látni.

5 A projekt eredményei 14 fő sikeresen elvégezte az OKJ-s képzést; 10 fő foglalkoztatása megoldódott 6 hónapra, az egyesület további projektjeiben 2-4 fő tovább foglakoztatásra kerül; 7 fő továbbtanult: 3 fő a projektben elvégzett középfokú OKJ-s képzés felsőfokú képzésén tanult tovább, 2 fő könyvelői, 2 fő pedig felsőfokú számítástechnikai tanfolyamra jár; Az egyesületünk által elnyert három pályázatban (Középpontban a prostituáltak alapvető jogai, HEFOP 2.2.1 és HEFOP 1.3.1) peer mentorokként vesznek részt négyen a megvalósításban.

6 A projektmegvalósítás tapasztalatai Az elhúzódó szerződéskötési folyamat és az előleg igénylése miatt késett a projektkezdés, de sikerült az ütemtervet tartani. Fontos, hogy a pályázat írásakor reális célokat tűzzünk magunk elé, hiszen ezeket az indikátorokat (képzésben résztvevők száma, képzést elvégzők) a megvalósítás során teljesíteni kell. A projekt adminisztráció rendszerének kialakítása nélkülözhetetlen: dokumentumok megfelelő iktatása, rendszerezése, tárolása. Árajánlatok, megrendelők, szerződések elkészítése, teljesülésük nyomonkövetése.

7 A projektmegvalósítás tapasztalatai A tájékoztatás és a nyilvánosság követelményeinek betartása. Folyamatos kapcsolattartás a közreműködő szervezetekkel, személyes kapcsolatok kialakítása. Megfelelő projekt menedzser és pénzügyi szakértő alkalmazása. A célcsoport programban való részvételének mentorálása, folyamatos ösztönzés, kapcsolattartás – ettől nem szabad az időt sajnálni.


Letölteni ppt "ESÉLYTEREMTŐ OKTATÁSI MODELL A TÁRSADALMI MEGBECSÜLÉSÉRT HEFOP-1.3.1-P.-2004-06-0008./2.0."

Hasonló előadás


Google Hirdetések