Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

És ez így vagyon….

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "És ez így vagyon…."— Előadás másolata:

1 És ez így vagyon…

2 Isten megteremtette a szamarat és mondá neki: „Te vagy a szamár
Isten megteremtette a szamarat és mondá neki: „Te vagy a szamár. Te reggeltől estig megállás nélkül fogsz dolgozni és nehéz terheket fogsz a hátadon cipelni. Füvet fogsz enni és buta maradsz. 50 évet fogsz élni.” A szamár pedig azt felelé: „50 évet így nagyon sok élni, kérlek, ne adj nekem többet 30 évnél.” És lőn.

3 Aztán teremté Isten a kutyát és mondá neki: „Te vagy a kutya
Aztán teremté Isten a kutyát és mondá neki: „Te vagy a kutya. Te fogod vigyázni az ember javait, akinek a legalázatosabb barátja leszel. Azt fogod enni, amit meghagy maga után. 25 évet fogsz élni.” A kutya pedig ezt felelé: „Isten, 25 évet így élni túl sok. Nem kérek többet, mint 10 évet belőle.” És lőn.

4 Teremté Isten azok után a majmot. És mondá neki: „Te vagy a majom
Teremté Isten azok után a majmot. És mondá neki: „Te vagy a majom. Te fáról fára fogsz ugrálni és úgy fogsz viselkedni, mint egy idióta. Nevetséges leszel és 20 évet fogsz élni.” Mondá a majom: „Isten, 20 évet élni, mint a világ bohóca, az nagyon sok. Kérlek, ne adj nekem többet, mint 10 év.” És lőn.

5 Végül teremté Isten a férfit és mondá neki: „Te vagy a férfi, az egyetlen értelmes lény a Földön. Az intelligenciáddal meg fogod hódítani az összes többi élőlényt. Uralkodni fogsz a Földön és 20 évet fogsz élni.” Válaszolt a férfi: „Isten, csak 20 évig férfinak lenni nem elég. Kérlek, add nekem a 20 évet, amit a szamár visszautasított, a maradék 15 évet a kutyától és a 10 évet, amit a majom adott vissza.” És lőn.

6 Isten így is cselekedett
Isten így is cselekedett. Ezért van az, hogy a férfi 20 évet él, mint férfi, aztán megházasodik és 20 évet gürcöl, mint a szamár, nehéz terheket cipelvén. Aztán gyerekei lesznek és 15 évet, mint egy kutya fog élni, a házat fogja őrizni és azt eszi, amit a család meghagy neki. Aztán idős korára 10 évet, mint majom fog eltölteni, úgy viselkedik, mint egy idióta és az unokáit fogja szórakoztatni. És ez így vagyon…


Letölteni ppt "És ez így vagyon…."

Hasonló előadás


Google Hirdetések