Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Együtt a Jövőnkért Alapítvány Tapolca. Tapolca – a barlangok és vizek városa, ahol az alapítvány működik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Együtt a Jövőnkért Alapítvány Tapolca. Tapolca – a barlangok és vizek városa, ahol az alapítvány működik."— Előadás másolata:

1 Együtt a Jövőnkért Alapítvány Tapolca

2 Tapolca – a barlangok és vizek városa, ahol az alapítvány működik.

3 Tapolca a Balaton északi partján, a Tapolcai medencében található, mely nevét városunkról kapta. A medencét vulkanikus hegyek veszik körül.

4 A városnak kb. 20000 lakosa van. 52 település regionális központja. Története a római korig nyúlik vissza.

5 A szőlőtermesztés, a bortermelés és a mezőgazdaság mindig is fontos szerepet játszott a környék életében.

6 A Balaton-felvidéki Nemzeti Park a városhoz és könyékéhez tartozó kisrégió területén található.

7 A víz mindig fontos szerepet töltött be Tapolca életében. Tapolca. Európában egyedülálló a gyógyhatású levegővel rendelkező Tavasbarlang, mely a város alatt húzódik.

8 A Tópart a város szívében található, mely nem csupán közkedvelt turista látványosság, hanem fontos szerepet tölt be a város kulturális életében. A tó vizére épített „Vizi színpad” zenei fesztiváloknak és különböző kulturális eseményeknek ad otthont.

9 A város életére mindig is jellemző volt a szellemi gazdagság. Batsányi János, költő, itt született 1763- ban, aki versével az európai értelmiség körében elsőként köszöntötte a francia forradalmat. „Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!” „Jetez un regard vigilant sur Paris!”

10 Tapolca szellemi központját a Városi Művelődési Központ és a városban működő oktatási intézmények (általános és középiskolák), valamint a Városi Könyvtár és az Első Magyar Látványtár alkotják.

11 Korunk ismert művészei közül Raffay Béla, szobrászművész, a régiónkban él, és városunkhoz szoros szálak kötik, illetve városunkban született Marton László szobrászművész.

12 Számos művész (írók, költők, festők stb.) telepedett le Tapolcán és környékén, akik a mai napig itt élnek. Számos művész (írók, költők, festők stb.) telepedett le Tapolcán és környékén, akik a mai napig itt élnek.

13 Együtt a Jövőnkért Alapítvány

14 Az Együtt a Jövőnkért Alapítvány közhasznú alapítványként 2004-ben alakult. Az Együtt a Jövőnkért Alapítvány közhasznú alapítványként 2004-ben alakult. Fő tevékenységi területei: oktatás és képzés, nevelés, a természeti, társadalmi és kulturális javak, valamit az egészség védelme, ill. környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok ellátása saját eszközeivel. Fő tevékenységi területei: oktatás és képzés, nevelés, a természeti, társadalmi és kulturális javak, valamit az egészség védelme, ill. környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok ellátása saját eszközeivel. Az Alapítvány gondoskodik a társadalmi fejlődés értékrendjének nyilvánosságáról és erősítéséről, hogy ezáltal a lehető legtágabb értelemben valósuljon meg a múlt örökségének megőrzése, az emberi tudás gyarapodása, valamint a tudatos értékek megerősítése. Az Alapítvány gondoskodik a társadalmi fejlődés értékrendjének nyilvánosságáról és erősítéséről, hogy ezáltal a lehető legtágabb értelemben valósuljon meg a múlt örökségének megőrzése, az emberi tudás gyarapodása, valamint a tudatos értékek megerősítése.

15 Az Alapítvány tevékenységi körei: Tudományos tevékenység, kutatás, Tudományos tevékenység, kutatás, Oktatás-nevelés, képességfejlesztés, Oktatás-nevelés, képességfejlesztés, Kulturális tevékenység, Kulturális tevékenység, A kulturális örökség megóvása, A kulturális örökség megóvása, Természetvédelem, Természetvédelem, A szociálisan hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségének elősegítése, A szociálisan hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségének elősegítése, Az emberi és polgári jogok védelme, Az emberi és polgári jogok védelme, A magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, illetve a határainkon túl élő magyarsággal kapcsolatos tevékenységek, A magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, illetve a határainkon túl élő magyarsággal kapcsolatos tevékenységek, Képzés és munkalehetőség biztosítása a hátrányos helyzetű csoportoknak a munkaerőpiacon, Képzés és munkalehetőség biztosítása a hátrányos helyzetű csoportoknak a munkaerőpiacon, Vállalkozók munkájának segítése és érdekképviseletük, amennyiben igény van rá, Vállalkozók munkájának segítése és érdekképviseletük, amennyiben igény van rá, Az Euro-Atlanti integráció elősegítése, Az Euro-Atlanti integráció elősegítése, Közhasznú szervezetnek nyújtott szolgáltatások. Közhasznú szervezetnek nyújtott szolgáltatások.

16 Az EJ az európai NYMPHEA Hálózat tagja. Az EJ az európai NYMPHEA Hálózat tagja. A Legfontosabb uniós projektek, melyekben az alapítvány részt vett: A Legfontosabb uniós projektek, melyekben az alapítvány részt vett: - ARTEMIS (A) (Socrates/Grundtvig 1) projekt - PLUS (PT) (Socrates/Grundtvig 1) projekt - PLUS (PT) (Socrates/Grundtvig 1) projekt - TLTP 1 (HU) (Socrates/Grundtvig 2.) projekt. - TLTP 1 (HU) (Socrates/Grundtvig 2.) projekt. - TLTP 2 (HU) (Socrates/Grundtvig 2.) projekt. - New European Agri Manager (FR) (Leonardo) - TLTP 2 (HU) (Socrates/Grundtvig 2.) projekt. - New European Agri Manager (FR) (Leonardo)

17 Az alapítvány kapcsolatai és tevékenységei a város határán túl nyúlnak, nemzeti jelentőséggel bírnak. Az alapítvány kapcsolatai és tevékenységei a város határán túl nyúlnak, nemzeti jelentőséggel bírnak. A feladatihoz kapcsolodó tevékenységek keretein belül, az EJ rgionális, nemzeti és nemzetközi szervezetekkel dolgozik együtt. A feladatihoz kapcsolodó tevékenységek keretein belül, az EJ rgionális, nemzeti és nemzetközi szervezetekkel dolgozik együtt. A feladatok jellegétől függően, az alapítvány vagy önállóan vagy konzorciumos együttműködés alapján dolgozik. A feladatok jellegétől függően, az alapítvány vagy önállóan vagy konzorciumos együttműködés alapján dolgozik. A partnerei projektek megvalósításában: A partnerei projektek megvalósításában: o Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete o Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Veszprémi Kirendeltsége o Pannon Egyetem Felnőttképző Intézete o Tapolca Város és Kistérség Többcélú Társulása o A tapolcai Vállalkozók Egyesülete o A veszprém megyei kamarák: A Kereskedelmi és Iparkamara, Mezőgazdasági Kamara o Tapolca Városi Televízió o „ Tamási Áron” Művelődési Központ Szoros kapcsolatban áll és együttműködik a városi önkormányzattal, és annak intézményeivel, illetve a helyi gazdasági élet szereplőivel, civil szervezetekkel. És a környékbeli önkormányzatokkal. Szoros kapcsolatban áll és együttműködik a városi önkormányzattal, és annak intézményeivel, illetve a helyi gazdasági élet szereplőivel, civil szervezetekkel. És a környékbeli önkormányzatokkal.

18 Pillanatképek az Alapítvány életéből

19 Moments of the Foundation’s Activities

20


Letölteni ppt "Együtt a Jövőnkért Alapítvány Tapolca. Tapolca – a barlangok és vizek városa, ahol az alapítvány működik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések