Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Együtt a Jövőnkért Alapítvány Tapolca. Tapolca – a barlangok és vizek városa, ahol az alapítvány működik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Együtt a Jövőnkért Alapítvány Tapolca. Tapolca – a barlangok és vizek városa, ahol az alapítvány működik."— Előadás másolata:

1 Együtt a Jövőnkért Alapítvány Tapolca

2 Tapolca – a barlangok és vizek városa, ahol az alapítvány működik.

3 Tapolca a Balaton északi partján, a Tapolcai medencében található, mely nevét városunkról kapta. A medencét vulkanikus hegyek veszik körül.

4 A városnak kb. 20000 lakosa van. 52 település regionális központja. Története a római korig nyúlik vissza.

5 A szőlőtermesztés, a bortermelés és a mezőgazdaság mindig is fontos szerepet játszott a környék életében.

6 A Balaton-felvidéki Nemzeti Park a városhoz és kőnyékéhez tartozó kisrégió területén található.

7 A víz mindig fontos szerepet töltött be a város életében. Európában egyedülálló, gyógyhatású levegővel rendelkező Tavas-barlang húzódik a város alatt.

8 A Belső-tó a város szívében található, mely nem csupán közkedvelt turista látványosság, hanem fontos szerepet tölt be a város kulturális életében. A tó vizére épített Vízi színpad zenei fesztiváloknak és különböző kulturális eseményeknek ad helyet.

9 A város életére mindig is jellemző volt a szellemi gazdagság. Batsányi János költő itt született 1763-ban, aki versével az európai értelmiség körében elsőként köszöntötte a francia forradalmat. „Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!” „Jetez un regard vigilant sur Paris!”

10 Tapolca pezsgő életéhez nagyban hozzájárul a Tamási Áron Művelődési Központ, a Vass Albert Könyvtár és Múzeum, a oktatási intézmények (általános és középiskolák), az Első Magyar Látványtár valamint a Városi Rendezvénycsarnok.

11 Korunk ismert művészei közül Raffay Béla szobrászművészt városunkhoz szoros szálak kötik. Ő alkotta a Templom- dombon látható első királyunk, Szent István szobrát. Európa szerte ismert „Kiskirálylány” alkotója Marton László szobrászművész a város szülöttje.

12 Számos alkotó (író, költő, festő stb.) telepedett le Tapolcán és környékén, akik a mai napig itt élnek és alkotnak. Számos alkotó (író, költő, festő stb.) telepedett le Tapolcán és környékén, akik a mai napig itt élnek és alkotnak.

13 Együtt a Jövőnkért Alapítvány

14 Az Együtt a Jövőnkért Alapítvány közhasznú alapítványként 2004-ben alakult. Az Együtt a Jövőnkért Alapítvány közhasznú alapítványként 2004-ben alakult. Fő tevékenységi területei: oktatás és képzés, nevelés, a természeti, társadalmi és kulturális javak, valamit az egészség védelme, ill. környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok ellátása saját eszközeivel. Fő tevékenységi területei: oktatás és képzés, nevelés, a természeti, társadalmi és kulturális javak, valamit az egészség védelme, ill. környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok ellátása saját eszközeivel. Az Alapítvány gondoskodik a társadalmi fejlődés értékrendjének nyilvánosságáról és erősítéséről, hogy ezáltal a lehető legtágabb értelemben valósuljon meg a múlt örökségének megőrzése, az emberi tudás gyarapodása, valamint a tudatos értékek megerősítése. Az Alapítvány gondoskodik a társadalmi fejlődés értékrendjének nyilvánosságáról és erősítéséről, hogy ezáltal a lehető legtágabb értelemben valósuljon meg a múlt örökségének megőrzése, az emberi tudás gyarapodása, valamint a tudatos értékek megerősítése.

15 Az Alapítvány tevékenységi körei: Tudományos tevékenység, kutatás, Tudományos tevékenység, kutatás, Oktatás-nevelés, képességfejlesztés, Oktatás-nevelés, képességfejlesztés, Kulturális tevékenység, Kulturális tevékenység, A kulturális örökség megóvása, A kulturális örökség megóvása, Természetvédelem, Természetvédelem, A szociálisan hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségének elősegítése, A szociálisan hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségének elősegítése, Az emberi és polgári jogok védelme, Az emberi és polgári jogok védelme, A magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, illetve a határainkon túl élő magyarsággal kapcsolatos tevékenységek, A magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, illetve a határainkon túl élő magyarsággal kapcsolatos tevékenységek, Képzés és munkalehetőség biztosítása a hátrányos helyzetű csoportoknak a munkaerőpiacon, Képzés és munkalehetőség biztosítása a hátrányos helyzetű csoportoknak a munkaerőpiacon, Vállalkozók munkájának segítése és érdekképviseletük, amennyiben igény van rá, Vállalkozók munkájának segítése és érdekképviseletük, amennyiben igény van rá, Az Euro-Atlanti integráció elősegítése, Az Euro-Atlanti integráció elősegítése, Közhasznú szervezetnek nyújtott szolgáltatások. Közhasznú szervezetnek nyújtott szolgáltatások.

16 Az EJ az európai NYMPHEA Hálózat tagja. Az EJ az európai NYMPHEA Hálózat tagja. A Legfontosabb Uniós projektek, melyekben az alapítvány részt vett: A Legfontosabb Uniós projektek, melyekben az alapítvány részt vett: - TIRA (ES) (Socrates/Grundtvig) projekt - TIRA (ES) (Socrates/Grundtvig) projekt - V-3DAS (I) (Leonardo da Vinci ) projekt - V-3DAS (I) (Leonardo da Vinci ) projekt - New European Agri Manager (FR) (Leonardo) - New European Agri Manager (FR) (Leonardo) - TLTP 2 (HU) (Socrates/Grundtvig 2.) projekt. - TLTP 2 (HU) (Socrates/Grundtvig 2.) projekt. - TLTP 1 (HU) (Socrates/Grundtvig 2.) projekt. - TLTP 1 (HU) (Socrates/Grundtvig 2.) projekt. - PLUS (PT) (Socrates/Grundtvig 1) projekt - PLUS (PT) (Socrates/Grundtvig 1) projekt - ARTEMIS (A) (Socrates/Grundtvig 1) projekt - ARTEMIS (A) (Socrates/Grundtvig 1) projekt

17 Az alapítvány kapcsolatai és tevékenységei a város határán túl nyúlnak, nemzeti és Uniós jelentőséggel bírnak. Munkáján keresztül helyi, regionális, nemzeti és nemzetközi szervezetekkel áll folyamatosan kapcsolatban. A feladatok jellegétől függően önállóan vagy konzorciumos együtt-működésben dolgozik. A partnerei a projektek megvalósításá Tapolca Város Önkormányzta Tapolca Város Önkormányzta Marcelháza Tanácsa (SL) Marcelháza Tanácsa (SL) Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete Tapolca Város és Kistérség Többcélú Társulása Tapolca Város és Kistérség Többcélú Társulása A tapolcai Vállalkozók Egyesülete Tapolca Városi Televízió Tamási Áron Művelődési Központ A Badacsonyi Vinum Vulcanum Borlovagrendet Szent György-hegy Hegyközség Szent Imre Herceg Borlovagrend (SL) Csente-i Szőlőtermelők Egyesülete (SLO) Szoros kapcsolatban áll és együttműködik a városi önkormányzattal, és annak intézményeivel, illetve a helyi gazdasági élet szereplőivel, civil szervezetekkel, és a környékbeli önkormányzatokkal. Szoros kapcsolatban áll és együttműködik a városi önkormányzattal, és annak intézményeivel, illetve a helyi gazdasági élet szereplőivel, civil szervezetekkel, és a környékbeli önkormányzatokkal.

18 Pillanatképek az Alapítvány életéből

19 FELNÖTTKÉPZÉS

20 BORKIÁLLÍTÁS

21 Szőlő és BOR

22 BOR és SZŐLŐ

23 Moments of the Foundation’s Activities

24


Letölteni ppt "Együtt a Jövőnkért Alapítvány Tapolca. Tapolca – a barlangok és vizek városa, ahol az alapítvány működik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések