Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Együtt a Jövőnkért Alapítvány

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Együtt a Jövőnkért Alapítvány"— Előadás másolata:

1 Együtt a Jövőnkért Alapítvány
Tapolca

2 Tapolca – a barlangok és vizek városa, ahol az alapítvány működik.

3 Tapolca a Balaton északi partján, a Tapolcai medencében található, mely nevét városunkról kapta. A medencét vulkanikus hegyek veszik körül.

4 A városnak kb. 20000 lakosa van. 52 település regionális központja
A városnak kb lakosa van. 52 település regionális központja. Története a római korig nyúlik vissza.

5 A szőlőtermesztés, a bortermelés és a mezőgazdaság mindig is fontos szerepet játszott a környék életében.

6 A Balaton-felvidéki Nemzeti Park a városhoz és kőnyékéhez tartozó kisrégió területén található.

7 A víz mindig fontos szerepet töltött be a város életében
A víz mindig fontos szerepet töltött be a város életében. Európában egyedülálló, gyógyhatású levegővel rendelkező Tavas-barlang húzódik a város alatt.

8 A Belső-tó a város szívében található, mely nem csupán közkedvelt turista látványosság, hanem fontos szerepet tölt be a város kulturális életében. A tó vizére épített Vízi színpad zenei fesztiváloknak és különböző kulturális eseményeknek ad helyet.

9 „Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!”
A város életére mindig is jellemző volt a szellemi gazdagság. Batsányi János költő itt született 1763-ban, aki versével az európai értelmiség körében elsőként köszöntötte a francia forradalmat. „Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!” „Jetez un regard vigilant sur Paris!”

10 Tapolca pezsgő életéhez nagyban hozzájárul a Tamási Áron Művelődési Központ, a Vass Albert Könyvtár és Múzeum, a oktatási intézmények (általános és középiskolák), az Első Magyar Látványtár valamint a Városi Rendezvénycsarnok.

11 Korunk ismert művészei közül Raffay Béla szobrászművészt városunkhoz szoros szálak kötik. Ő alkotta a Templom-dombon látható első királyunk, Szent István szobrát. Európa szerte ismert „Kiskirálylány” alkotója Marton László szobrászművész a város szülöttje.

12 Számos alkotó (író, költő, festő stb
Számos alkotó (író, költő, festő stb.) telepedett le Tapolcán és környékén, akik a mai napig itt élnek és alkotnak.

13 Együtt a Jövőnkért Alapítvány

14 Az Együtt a Jövőnkért Alapítvány közhasznú alapítványként 2004-ben alakult.
Fő tevékenységi területei: oktatás és képzés, nevelés, a természeti, társadalmi és kulturális javak, valamit az egészség védelme, ill. környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok ellátása saját eszközeivel. Az Alapítvány gondoskodik a társadalmi fejlődés értékrendjének nyilvánosságáról és erősítéséről, hogy ezáltal a lehető legtágabb értelemben valósuljon meg a múlt örökségének megőrzése, az emberi tudás gyarapodása, valamint a tudatos értékek megerősítése.

15 Az Alapítvány tevékenységi körei:
Tudományos tevékenység, kutatás, Oktatás-nevelés, képességfejlesztés, Kulturális tevékenység, A kulturális örökség megóvása, Természetvédelem, A szociálisan hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségének elősegítése, Az emberi és polgári jogok védelme, A magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, illetve a határainkon túl élő magyarsággal kapcsolatos tevékenységek, Képzés és munkalehetőség biztosítása a hátrányos helyzetű csoportoknak a munkaerőpiacon, Vállalkozók munkájának segítése és érdekképviseletük, amennyiben igény van rá, Az Euro-Atlanti integráció elősegítése, Közhasznú szervezetnek nyújtott szolgáltatások.

16 Az EJ az európai NYMPHEA Hálózat tagja.
A Legfontosabb Uniós projektek, melyekben az alapítvány részt vett: - TIRA (ES) (Socrates/Grundtvig) projekt - V-3DAS (I) (Leonardo da Vinci ) projekt - New European Agri Manager (FR) (Leonardo) - TLTP 2 (HU) (Socrates/Grundtvig 2.) projekt. - TLTP 1 (HU) (Socrates/Grundtvig 2.) projekt. - PLUS (PT) (Socrates/Grundtvig 1) projekt - ARTEMIS (A) (Socrates/Grundtvig 1) projekt

17 A partnerei a projektek megvalósításá Tapolca Város Önkormányzta
Az alapítvány kapcsolatai és tevékenységei a város határán túl nyúlnak, nemzeti és Uniós jelentőséggel bírnak. Munkáján keresztül helyi, regionális, nemzeti és nemzetközi szervezetekkel áll folyamatosan kapcsolatban. A feladatok jellegétől függően önállóan vagy konzorciumos együtt-működésben dolgozik. A partnerei a projektek megvalósításá Tapolca Város Önkormányzta Marcelháza Tanácsa (SL) Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete Tapolca Város és Kistérség Többcélú Társulása A tapolcai Vállalkozók Egyesülete Tapolca Városi Televízió Tamási Áron Művelődési Központ A Badacsonyi Vinum Vulcanum Borlovagrendet Szent György-hegy Hegyközség Szent Imre Herceg Borlovagrend (SL) Csente-i Szőlőtermelők Egyesülete (SLO) Szoros kapcsolatban áll és együttműködik a városi önkormányzattal, és annak intézményeivel, illetve a helyi gazdasági élet szereplőivel, civil szervezetekkel, és a környékbeli önkormányzatokkal.

18 Pillanatképek az Alapítvány életéből

19 FELNÖTTKÉPZÉS

20 BORKIÁLLÍTÁS

21 Szőlő és BOR

22 BOR és SZŐLŐ

23 Moments of the Foundation’s Activities

24


Letölteni ppt "Együtt a Jövőnkért Alapítvány"

Hasonló előadás


Google Hirdetések