Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TAVASZ. Tavasz a természetben: Az új kezdet ideje A legtöbb embert kimozdítja otthonából Cselekvésre, aktivitásra ösztönöz.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TAVASZ. Tavasz a természetben: Az új kezdet ideje A legtöbb embert kimozdítja otthonából Cselekvésre, aktivitásra ösztönöz."— Előadás másolata:

1 TAVASZ

2 Tavasz a természetben: Az új kezdet ideje A legtöbb embert kimozdítja otthonából Cselekvésre, aktivitásra ösztönöz

3 Tavasz a házasságban: A házasság a tavasz időszakával kezdődik Férj és feleség izgatottan rendezi be közös életét Derűlátó, élénk érzelemvilág, reményteljesség

4 Hogyan alakul ki: -A házastársak elhanyagolják egymást, passzivitásba vonulnak -A tétlenség állapotában ragadnak -Hibás vélekedés: „ a dolgok majd megoldódnak”, a problémák szőnyeg alá söprése -Külön utakon járnak, kevés a közös dolog. Házasság tavasza nem lehet folyamatos állapot, de többször visszatérhet a rá jellemzó optimizmus, lelkesedés, öröm. A házasság szakaszai nem követnek kronológiai sorrendet, bármikor új lapot kezdhetünk. Tavasz nem csak a fiatal házasok kiváltsága.

5 Érzelmek: öröm, izgalom, remény Attitűdök: várakozás, optimizmus, hála, szeretet, bizalom Megnyilvánulások: gondoskodás, tervezés, kommunikáció, segítségkérés-amennyiben szükséges Kapcsolati klíma: megértés, nyitottság, intenzív kommunikáció, közös magvetés, minél több együtt megélt dolog.

6 Tavasz árnyoldalai: lehetnek váratlan, zavaró hatások, de nem automatikus az évszakváltás ! Az érzelmek meghatározzák beállítódásainkat és tetteinket, pl. düh feszültség levezetés Öröm optimista beállítódás. Cél: házasság új élettel való feltöltése, a már meglévő pozitívumok megszilárdítása. Mindkét fél a társa javára és a kapcsolat elmélyítése érdekében cselekszik.


Letölteni ppt "TAVASZ. Tavasz a természetben: Az új kezdet ideje A legtöbb embert kimozdítja otthonából Cselekvésre, aktivitásra ösztönöz."

Hasonló előadás


Google Hirdetések