Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A békekötések után. 1. Népszövetség: ◦Célja: háború megakadályozása ◦Csak a győztes és semleges államok lehettek a tagjai ◦Nem tudja betölteni a feladatát.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A békekötések után. 1. Népszövetség: ◦Célja: háború megakadályozása ◦Csak a győztes és semleges államok lehettek a tagjai ◦Nem tudja betölteni a feladatát."— Előadás másolata:

1 A békekötések után

2 1. Népszövetség: ◦Célja: háború megakadályozása ◦Csak a győztes és semleges államok lehettek a tagjai ◦Nem tudja betölteni a feladatát 2. Németország: ◦Forradalom ◦Infláció ◦Bajok oka a „demokrácia”, megerősödik a szélsőjobboldal

3 3. Német francia viszony alakulása: ◦Rurh – vidék megszállása ◦Locarnói szerződés 4. Gyarmati világ: ◦Szabadságot és függetlenséget követelnek ◦A győztesek felosztják egymás között a világot ◦A brit gyarmatok egy része hamarosan függetlenséget kap

4 5. India és Kína: ◦India: erőszakmentes politika – Gandhi ◦Kína: félgyarmati helyzet


Letölteni ppt "A békekötések után. 1. Népszövetség: ◦Célja: háború megakadályozása ◦Csak a győztes és semleges államok lehettek a tagjai ◦Nem tudja betölteni a feladatát."

Hasonló előadás


Google Hirdetések