Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Heves megyei civil szervezetek elektronikus kompetenciáinak fejlesztése és PCM képzés NCA-CIV-10-A-0303 A program a Nemzeti Civil Alapprogram, a Kárpátok.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Heves megyei civil szervezetek elektronikus kompetenciáinak fejlesztése és PCM képzés NCA-CIV-10-A-0303 A program a Nemzeti Civil Alapprogram, a Kárpátok."— Előadás másolata:

1 Heves megyei civil szervezetek elektronikus kompetenciáinak fejlesztése és PCM képzés NCA-CIV-10-A-0303 A program a Nemzeti Civil Alapprogram, a Kárpátok Nemzetközi Alapítvány és a C.S.Mott Alapítvány támogatásával valósul meg.

2 A Kárpátok Alapítvány - Magyarország egy független non-profit szervezet, melynek küldetése a Kárpátok régióban élő emberek életminőségének javítása, a régió társadalmi, gazdasági, etnikai, kulturális és környezeti értékeinek megőrzése és fenntartható fejlődésének elősegítése. A Kárpátok Alapítvány-Magyarország az öt, önálló jogi személyiséggel rendelkező Kárpátok Alapítványi Hálózat tagja. „ öt nemzet, egy közösség ” A program a Nemzeti Civil Alapprogram, a Kárpátok Nemzetközi Alapítvány és a C.S.Mott Alapítvány támogatásával valósul meg.

3 „ öt nemzet, egy közösség ” Bátorítjuk a non-profit, állami és profitorientált szervezetek együttműködését, a határokon átívelő és interetnikus közeledéseket: - közösségi alapú vidékfejlesztés - humánerőforrás-fejlesztés - kulturális és környezeti értékmegőrző, - társadalmi kapcsolatokat fejlesztő programjainkkal és projektjeinkkel A program a Nemzeti Civil Alapprogram, a Kárpátok Nemzetközi Alapítvány és a C.S.Mott Alapítvány támogatásával valósul meg.

4 „ öt nemzet, egy közösség ” Főbb programjaink: BRIDGE -Legjobb vidéki kezdeményezések támogatása a felzárkózás érdekében Kárpátok Esélyegyenlőségi Ösztöndíj Program Kárpátok Gyorssegély Alap Közösségi Központok Fejlesztési Alap Képzési Programok-Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése,projektasszisztens képzés Norvég Civil Támogatási Alap Önkéntes és Gyakornoki Program RomaNet Program A program a Nemzeti Civil Alapprogram, a Kárpátok Nemzetközi Alapítvány és a C.S.Mott Alapítvány támogatásával valósul meg.

5 A projekt időtartama: 2010. október 01. – 2011. május 31. Heves megyei civil szervezetek elektronikus kompetenciáinak fejlesztése A program a Nemzeti Civil Alapprogram, a Kárpátok Nemzetközi Alapítvány és a C.S.Mott Alapítvány támogatásával valósul meg. Alapítványunk a korábbi programjai lebonyolítása során a résztvevő szervezetek felvetett igényekre, témákra, és problémákra reagálva újabb programsorozatot indít Heves megyei civil szervezetek munkatársai részére. A „Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése” című projekt keretében elvégzett szükségletfelmérés kimutatta, hogy a megyei civil szervezeteknél a számviteli adminisztratív, a pénzügyi gazdálkodás megvalósítása, illetve a pályázatírás, projektmenedzsment területeken tapasztalhatóak hiányosságok. Meghatározó igény merült fel ezen területek szakmai kompetenciáinak fejlesztésére.

6 A PROJEKT CÉLJA Heves megyei civil szervezetek elektronikus és non-profit működési kompetenciáinak fejlesztése műhelymunkák keretében, valamint Projekt Ciklus Menedzsment (projektötlet generálás, pályázatírás, és projektek megvalósítása) akkreditált képzés lebonyolítása Heves megyei civil szervezeti képviselőknek A program a Nemzeti Civil Alapprogram, a Kárpátok Nemzetközi Alapítvány és a C.S.Mott Alapítvány támogatásával valósul meg.

7 Ingyenes szolgáltatások non-profit szervezeteknek TANÁCSADÁS Pénzügyi, Jogi és PCM témakörökben On- line: http://szervezetfejlesztes.eck.hu Személyes tanácsadás: Havonta változó helyszíneken Heves megyében Következő tanácsadás: 2010. november 22. 15.00. Helyszín: Kárpátok Alapítvány irodája A program a Nemzeti Civil Alapprogram, a Kárpátok Nemzetközi Alapítvány és a C.S.Mott Alapítvány támogatásával valósul meg.

8 Ingyenes szolgáltatások non-profit szervezeteknek MŰHELYMUNKÁK 1.A non-profit szervezetek gazdálkodása (alapelvek, szabályok és gyakorlati kérdések; bevételek és költségek, kedvezmények, támogatások) Időpontja: 2010. november 22. 16.00 2. Új hatékony, érdekérvényesítési technikák bemutatása Időpontja: 2010. december 16. 16.00 A program a Nemzeti Civil Alapprogram, a Kárpátok Nemzetközi Alapítvány és a C.S.Mott Alapítvány támogatásával valósul meg.

9 Ingyenes szolgáltatások non-profit szervezeteknek MŰHELYMUNKÁK 3. Civil marketing és kapcsolatszervezés, PR – CSR, partnerségépítés, hálózatépítés, Civil szervezetek megjelenési lehetősége a nyomtatott és elektronikus sajtóban, rádióban (2011. január) 4. Elektronikus pályázati rendszerek, EPER gyakorlatorientált megismertetése (2011. január vége) 5. Elektronikus ügyvitel: APEH, Ebev, gyakorlatorientált megismertetése (2011. február) 5. A program a Nemzeti Civil Alapprogram, a Kárpátok Nemzetközi Alapítvány és a C.S.Mott Alapítvány támogatásával valósul meg.

10 Ingyenes szolgáltatások non-profit szervezeteknek MŰHELYMUNKÁK 6. Szervezetfejlesztés alapjai: szervezeti kultúra, magatartás, csoport a szervezetben, döntéshozatal, konfliktuskezelés (2011. március) 7. Civil szervezetek működtetésének jogi szabályozása (jogszabályi körülmények és feltételei) (2011. április) 8. Humán erőforrás menedzsment (toborzás, kiválasztás, beillesztés, megtartás és motiváció, önkéntesek bevonása, szervezése, az önkéntes munka jellegzetességei és ismérvei) (2011. május) A program a Nemzeti Civil Alapprogram, a Kárpátok Nemzetközi Alapítvány és a C.S.Mott Alapítvány támogatásával valósul meg.

11 Ingyenes szolgáltatások non-profit szervezeteknek PCM KÉPZÉSEN RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI Az akkreditált képzésre olyan Heves megyei civil szervezet delegálhat résztvevőt, aki az alábbi feltételekkel rendelkezik, ezekről írásban nyilatkozik: -Minimum egy évvel ezelőtt a Heves Megyei Bíróság nyilvántartásába vette (2009. október 01. előtt) -Minimum 2 fő aktív és elkötelezett taggal, vagy alkalmazottal, munkatárssal rendelkezik -Nincsen köztartozása -Rendelkeznek már megvalósított projektekkel, programokkal, vagy megvalósítandó projekt ötletekkel. -Kitölti a projekt adatlapot A program a Nemzeti Civil Alapprogram, a Kárpátok Nemzetközi Alapítvány és a C.S.Mott Alapítvány támogatásával valósul meg.

12 Ingyenes szolgáltatások non-profit szervezeteknek PCM KÉPZÉSEN RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI Az akkreditált képzésre olyan Heves megyei civil szervezet delegálhat résztvevőt, aki együttműködési megállapodást köt a Kárpátok Alapítvány Magyarországgal, amelyben : -Vállalja, hogy a műhelymunkák minimum 80%-án tevékenyen részt vesz (2010. november – 2011. májusig terjedő időszakban) -Az akkreditált 90 órás PCM képzést 1 munkatársa elvégzi (2011. február – 2011. májusig terjedő időszakban) A program a Nemzeti Civil Alapprogram, a Kárpátok Nemzetközi Alapítvány és a C.S.Mott Alapítvány támogatásával valósul meg.

13 Kárpátok Alapítvány egyéb projektje CIVIL GYAKORNOKI ÉS KOMMUNIKÁCIÓS PROGRAM HEVES MEGYÉBEN NCA-CIV-10-C-0323 A program a Nemzeti Civil Alapprogram, a Kárpátok Nemzetközi Alapítvány és a C.S.Mott Alapítvány támogatásával valósul meg.

14 CIVIL GYAKORNOKI ÉS KOMMUNIKÁCIÓS PROGRAM HEVES MEGYÉBEN A program megvalósításával célunk: A heves megyei civil szervezetek működésének, kommunikációs gyakorlatszerzésének és HR forrásainak fejlesztésének elősegítése, valamint főiskolai hallgatók gyakorlatszerzésének, kommunikációs képességének és a civil szféra megismerésének elősegítése. A program a Nemzeti Civil Alapprogram, a Kárpátok Nemzetközi Alapítvány és a C.S.Mott Alapítvány támogatásával valósul meg. A projekt időtartama: 2010. november 01. – 2011. május 31.

15 CIVIL GYAKORNOKI ÉS KOMMUNIKÁCIÓS PROGRAM HEVES MEGYÉBEN A gyakornokok és a szervezetek kommunikációs ismeretei fejlődnek, azaz: - Megismerik saját és szervezetük kommunikációjának elemeit, fejlesztési lehetőségeit. Kapjanak reális képet a civil szervezet hitelességéről. - Fejlődik prezentációs és tárgyalási képességük - Erősödik az egymás közötti kommunikáció és kapcsolatrendszer valamint a küldetéstudat. A gyakornokok megfelelő munkatapasztalatot szereznek, bepillantást nyernek a civil szervezet működésébe. A projekt végén minden szervezetről készül egy bemutatkozó leporelló. A gyakornokok egy hasznos könyvvel gazdagodnak. A program a Nemzeti Civil Alapprogram, a Kárpátok Nemzetközi Alapítvány és a C.S.Mott Alapítvány támogatásával valósul meg.

16 http://szervezetfejlesztes.eck.hu www.karpatokalapitvany.hu A program a Nemzeti Civil Alapprogram, a Kárpátok Nemzetközi Alapítvány és a C.S.Mott Alapítvány támogatásával valósul meg. A projektekről bővebb információ, letölthető projekt adatlap:

17 Köszönöm a figyelmüket! SZERVEZETFEJLESZTÉS Heves megyei civil szervezetek elektronikus kompetenciáinak fejlesztése és PCM képzés Tóth Andrea Projekt menedzser Cím: 3300 Eger, Mekcsey u. 1. Tel: +36 36 516 750 E-mail: andrea.toth@cfoundation.org WEB: http://szervezetfejlesztes.eck.hu A program a Nemzeti Civil Alapprogram, a Kárpátok Nemzetközi Alapítvány és a C.S.Mott Alapítvány támogatásával valósul meg.


Letölteni ppt "Heves megyei civil szervezetek elektronikus kompetenciáinak fejlesztése és PCM képzés NCA-CIV-10-A-0303 A program a Nemzeti Civil Alapprogram, a Kárpátok."

Hasonló előadás


Google Hirdetések