Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

(Átmeneti Csoport Infrából)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "(Átmeneti Csoport Infrából)"— Előadás másolata:

1 (Átmeneti Csoport Infrából)
Az Á.CS.I. bemutatja (Átmeneti Csoport Infrából)

2 Az infra eredete Sir William Herschel fedezte fel 1800-ban
Napfény melegítő hatását tanulmányozta Felfedezett egy láthatatlan sugárzást, ami a hőt szállítja

3 Elektromágneses hullám  hosszabb a látható fénynél és rövidebb a mikrohullámnál
Prizmával felbontott napsugarak láthatatlan része  hőt bocsát ki Vörösön túl

4 Infravörös sugárkezelés
Az infravörös sugárzás tiszta melegítő sugárzás. A molekulákat saját energiájával gerjeszti, ezáltal a szövetekben magasabb energiaszint alakul ki, ami az ennek megfelelő fiziológiás változásokkal jár együtt: a vérellátottság javulásával az izomzat lazulásával gyulladáscsökkentéssel fájdalomcsillapítással Az enzimtermelődés serkentése pedig az anyagcsereaktivitás emelkedésével jár. A lényegi hatásmechanizmusért és ezzel együtt a fontos enzimek serkentéséért az infravörös-spektrum egy bizonyos része felelős.

5 Infravörös sugarak infravörös-A nm infravörös-B nm infravörös-C 3000nm-1mm

6

7 Szauna Bár napjainkban a finnek remek találmányaként tartják számon, kezdetleges formája már Közép-Amerikában is jelen volt. Később, a VI. századi Japán rituális ceremóniáinak volt eszköze, s ezután fokozatosan Európába is átterjedt a szauna használat. Finnországban a mindennapok szerves részévé vált; korábban a nők itt hozták világra gyermeküket, s a menyasszony is itt ünnepelte utolsó szabad estéjét.

8 A hagyományos szauna Az infravörös hősugárzó rendszer Összehasonlítás

9

10 Az infravörös sugárzásnak tulajdonított, élettani hatások:
Szívérrendszeri passzív, kondicionáló hatás Kiváló kalória-felhasználás- és testsúlyszabályozás Izom- és mozgásszervi megbetegedések Reumás izületi gyulladások esetén fájdalomcsillapítás Keringési rendszer javítása Koszorúér-megbetegedések, érelmeszesedés és magas vérnyomás megelőzése Öregedési folyamatok lassítása Fül-, orr-, gége-betegségekkel szembeni jótékony hatás Bőrbetegségek gyógyítása Ellenjavallatok : -

11

12 A kísérlet Fehér gyűrött papírba csomagolt fémdoboz a lámpa világítása előtt 21.2°C 30 mp vel a világítás után semmi változás. Fekete papír: előtte 20.8°C 30mp vel a világítás után 21.2°C egyenletesen nőtt és a papír felforrósodott.

13 Fehér sima papír 21.6°C ról indult semmi változás nem történt 30mp vel utána sem.
Alufólia 21.3°C ról indult szintén semmi változás. A külseje viszont felforrósodott. Nagyon érdekes kísérlet volt. :D De lehet túl kevés volt a melegítési idő.

14 Köszönjük szépen a figyelmet.
Horváth Lehel Papp Donát Szécsényi Dániel Szőke Flórián


Letölteni ppt "(Átmeneti Csoport Infrából)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések