Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az infra eredete Sir William Herschel fedezte fel 1800-ban Sir William Herschel fedezte fel 1800-ban Napfény melegítő hatását tanulmányozta Napfény melegítő.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az infra eredete Sir William Herschel fedezte fel 1800-ban Sir William Herschel fedezte fel 1800-ban Napfény melegítő hatását tanulmányozta Napfény melegítő."— Előadás másolata:

1

2 Az infra eredete Sir William Herschel fedezte fel 1800-ban Sir William Herschel fedezte fel 1800-ban Napfény melegítő hatását tanulmányozta Napfény melegítő hatását tanulmányozta Felfedezett egy láthatatlan sugárzást, ami a hőt szállítja Felfedezett egy láthatatlan sugárzást, ami a hőt szállítja

3 Elektromágneses hullám  hosszabb a látható fénynél és rövidebb a mikrohullámnál Elektromágneses hullám  hosszabb a látható fénynél és rövidebb a mikrohullámnál Prizmával felbontott napsugarak láthatatlan része  hőt bocsát ki Prizmával felbontott napsugarak láthatatlan része  hőt bocsát ki Vörösön túl Vörösön túl

4 Infravörös sugárkezelés Az infravörös sugárzás tiszta melegítő sugárzás. A molekulákat saját energiájával gerjeszti, ezáltal a szövetekben magasabb energiaszint alakul ki, ami az ennek megfelelő fiziológiás változásokkal jár együtt:  a vérellátottság javulásával  az izomzat lazulásával  gyulladáscsökkentéssel  fájdalomcsillapítással Az enzimtermelődés serkentése pedig az anyagcsereaktivitás emelkedésével jár. A lényegi hatásmechanizmusért és ezzel együtt a fontos enzimek serkentéséért az infravörös-spektrum egy bizonyos része felelős.

5 Infravörös sugarak  infravörös-A 760-1400nm  infravörös-B 1400-3000nm  infravörös-C 3000nm-1mm

6

7 Szauna  Bár napjainkban a finnek remek találmányaként tartják számon, kezdetleges formája már Közép-Amerikában is jelen volt.  Később, a VI. századi Japán rituális ceremóniáinak volt eszköze, s ezután fokozatosan Európába is átterjedt a szauna használat.  Finnországban a mindennapok szerves részévé vált; korábban a nők itt hozták világra gyermeküket, s a menyasszony is itt ünnepelte utolsó szabad estéjét.

8  A hagyományos szauna  Az infravörös hősugárzó rendszer  Összehasonlítás

9

10 Az infravörös sugárzásnak tulajdonított, élettani hatások:  Szívérrendszeri passzív, kondicionáló hatás  Kiváló kalória-felhasználás- és testsúlyszabályozás  Izom- és mozgásszervi megbetegedések  Reumás izületi gyulladások esetén fájdalomcsillapítás  Keringési rendszer javítása  Koszorúér-megbetegedések, érelmeszesedés és magas vérnyomás megelőzése  Öregedési folyamatok lassítása  Fül-, orr-, gége-betegségekkel szembeni jótékony hatás  Bőrbetegségek gyógyítása  Ellenjavallatok : -

11

12 A kísérlet Fehér gyűrött papírba csomagolt fémdoboz a lámpa világítása előtt 21.2°C 30 mp vel a világítás után semmi változás. Fekete papír: előtte 20.8°C 30mp vel a világítás után 21.2°C egyenletesen nőtt és a papír felforrósodott.

13 Fehér sima papír 21.6°C ról indult semmi változás nem történt 30mp vel utána sem. Alufólia 21.3°C ról indult szintén semmi változás. A külseje viszont felforrósodott. Nagyon érdekes kísérlet volt. :D De lehet túl kevés volt a melegítési idő.

14


Letölteni ppt "Az infra eredete Sir William Herschel fedezte fel 1800-ban Sir William Herschel fedezte fel 1800-ban Napfény melegítő hatását tanulmányozta Napfény melegítő."

Hasonló előadás


Google Hirdetések