Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

SZTIR Térképrajzoló Gazdálkodói táblapoligonok aktualizálása és előkészítése webes térképen dr. Tomor Tamás dr. Dövényi-Nagy Tamás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "SZTIR Térképrajzoló Gazdálkodói táblapoligonok aktualizálása és előkészítése webes térképen dr. Tomor Tamás dr. Dövényi-Nagy Tamás."— Előadás másolata:

1 SZTIR Térképrajzoló Gazdálkodói táblapoligonok aktualizálása és előkészítése webes térképen dr. Tomor Tamás dr. Dövényi-Nagy Tamás

2 A térképrajzoló modul ismertetése A térinformatikai modul feladata, hogy szolgáltatásaival támogassa a 73/2007/FVM rendelet szerinti szaktanácsadási rendszer aktív szereplőit. A Károly Róbert Nonprofit Kft. feladatai ezzel kapcsolatban egy térképrajzoló alkalmazás fejlesztése és egy koordinátakonverziós webservice kialakítása voltak.

3 Feladatok WGS-EOV konvertáló webservice Online térképrajzoló

4 Webservice - Funkciók A konverzióhoz az előzetes kutatások során azonosított (pontosság, gyorsaság, hozzáférhetőség alapján) legmegfelelőbb algoritmus azonosítása. EOV, MVH EOV, WGS84 konverzió minden irányba. Az algoritmus forráskódja nem publikus, de webszolgáltatásként használata elérhető a fejlesztendő alkalmazáson kívül is (akár más keretrendszerek számára). Konverzió pontra, pontlistára (CSV), objektumra.

5

6 Térképrajzoló - Funkciók Google Maps felületen poligonok hozhatók létre, illetve módosíthatók. Korábban mentett térképi adatok (CSV koordinátalista, poligon-objektum, SHP) jeleníthetők meg további módosításra. A rajzolás eredménye menthető – a rajz jellegétől függően – többféle formátumban (koordinátalista, CSV, MVH objektum). A kivett területek („lyukak”) kezelése. Távolság- és területmérés. Google Maps V3 API. Letisztult, zavaró elemektől mentes felhasználói felület, a rajzolást és a szaktanácsadói feladatokat legjobban támogató teljes képernyős megjelenésre optimalizálva.

7 Tesztkörnyezet Linux 2.6.18-238.el5PAE Apache 2.2.19 PHP 5.2.17 MySQL 5.0.92

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24 A tesztelés megállapításai Egyes szolgáltatások (pl. drag & drop fájlfeltöltés) csak bizonyos böngészőkben érhetőek el megfelelően. Jelentős eltérések tapasztalhatók az egyes böngészők teljesítménye között (ugyanannak a mennyiségű térképi adatnak a megjelenítésekor). Az érzékelhető teljesítmény (csökkenő sorrendben): Chrome, Firefox, Internet Explorer. Javaslat a szükséges böngészőre: legfrissebb Firefox.

25 Javaslatok Folyamatos fejlesztés: Egyrészt a háttértechnológiák (Google Maps API, böngészők stb.) változása, másrészt a további felmerült ötletek megvalósítása miatt: – Lyukas táblák területszámítási problémája – Konverziós veszteség – ESRI shape export. (Előzetesen az ESRI shape mint kimenet és bemenet megvalósíthatóságát kizártuk a munkaszakasz rövid időtávja miatt. A megvalósítás során a beolvasás és megjelenítés mégis elkészült, a mentés azonban a továbbfejlesztés során valósulhat meg.

26 Elérhetőség terkeprajzolo.karolyrobert.hu


Letölteni ppt "SZTIR Térképrajzoló Gazdálkodói táblapoligonok aktualizálása és előkészítése webes térképen dr. Tomor Tamás dr. Dövényi-Nagy Tamás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések