Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1 Mit lehet biztosítani?. 2 Válassza ki, hogy melyik biztosítás érdekli? Vagyon Utazási Egészség, balesetGépjármű.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1 Mit lehet biztosítani?. 2 Válassza ki, hogy melyik biztosítás érdekli? Vagyon Utazási Egészség, balesetGépjármű."— Előadás másolata:

1 1 Mit lehet biztosítani?

2 2 Válassza ki, hogy melyik biztosítás érdekli? Vagyon Utazási Egészség, balesetGépjármű

3 3 Milyen vagyontárgyra kötne biztosítást? Vagyontárgyak

4 4 Vagyonbiztosítás: Lakásbiztosítás A lakásbiztosítással együtt rendszerint a lakásban lévő szokásos vagyontárgyak is biztosítva vannak DE ! Nem minden vagyontárgyra tejed ki a biztosítás. A nagyon értékes dolgokra (ékszerek, műtárgyak stb.) külön díjért kiegészítő biztosítást lehet kötni. Ezért is fontos, hogy aláírás előtt elolvassuk a biztosítási kötvényt.

5 5 A tartósan nem lakott ingatlanok (üdülők) biztosítása kockázatosabb, ezért bizonyos esetekben nem, vagy csak külön díjért köthetünk rájuk biztosítást. Minden biztosító csak meghatározott összegig vagy arányig téríti meg a kárt. Fontos, hogy az új értékes vagyontárgyak megszerzéséről értesítsük a biztosítót és az is, hogy rendszeresen (évente) kövessük a vagyontárgyak értékváltozást is. Vagyonbiztosítás néhány megfontolandó dolog

6 6 Kötelező gépjármű biztosítás Az összes többi biztosítástól eltérően a gépjármű biztosítást minden üzemben tartóra nézve kötelező megkötni.Az összes többi biztosítástól eltérően a gépjármű biztosítást minden üzemben tartóra nézve kötelező megkötni. A magyar törvények szerint az ilyen biztosítással nem rendelkezőket megbüntetik. A magyar törvények szerint az ilyen biztosítással nem rendelkezőket megbüntetik.

7 7 A kötelező gépjármű biztosítás előnyei A kötelező gépjármű biztosítás célja az, hogy a vétlen félnek okozott kárt a biztosító megtérítse Nemcsak a gépjárművet, hanem az utasokat, a gyalogosokat, a vétlen fél vagyontárgyait stb. is védi. Természetesen a balesetben vétlen gépjármű vezetőjének kárát is megtéríti

8 8 Kötelező gépjármű biztosítás: ugyanaz másképp ötelező gépjármű biztosítási szerződések alapján nyújtott szolgáltatások biztosítónként eltérőek. Ezért mindig végig kell gondolni, hogy: A kötelező gépjármű biztosítási szerződések alapján nyújtott szolgáltatások biztosítónként eltérőek. Ezért mindig végig kell gondolni, hogy: - milyen szolgáltatást nyújt a biztosító - milyen áron vásárolható meg a biztosítás? - milyen kedvezményeket nyújt? - mennyire megbízható a szolgáltatása? Tudod, hogy milyen különbségek vannak az egyes biztosítók szolgáltatásai között?

9 9 Kötelező gépjármű biztosítást szinte minden biztosító kínál A biztosítók feltételei, díjai és kedvezményei nagyon szerteágazóak A legtöbb fogyasztó nem is képes áttekinteni a kínálatot és így nem biztos, hogy a számára legmegfelelőbb szolgáltatást választja A probléma megoldásában nagy segítséget nyújt az internet, ahol az online biztosítási alkuszok honlapjain könnyen megtalálhatjuk a nekünk megfelelő biztosítást és annak megkötésére online megbízást is adhatunk Kötelező gépjármű biztosítás: honnan tájékozódhatunk

10 10 Betegbiztosítás Hazánkban az egészségügyi szolgáltatások igénybe vétele állampolgári jog. De az egészség baleset vagy betegség miatti megromlása jövedelem kieséshez, többletkiadásokhoz vezethet. A biztosítók olyan biztosításokat kínálnak, amelyek ilyen esetben sokféle anyagi segítséget nyújtanak. Az ilyen biztosításokat a biztosító ajánlata alapján mindenki saját igényei szerint állíthatja össze.

11 11 Milyen tipikus esetekre köthető egészségbiztosítás? Ne feledje: minden biztosítónál mások a feltételek és a szolgáltatások! Kórházi fekvőbeteg ellátás esetén napi térítés Műtéti biztosítás Nagy kockázatú betegségek biztosítása (daganat, infarktus, stroke, agyi érkatasztrófa, krónikus veseelégtelenség, AIDS, Rokkantság (egyszeri biztosítási összeg szolgáltatás) Keresőképtelenségi esetén napi térítés biztosítás Kórházi hotelszolgáltatást finanszírozó kiegészítő biztosítás

12 12 Balesetbiztosítás Ha külföldön valamilyen kockázatos sportot űzünk és balesetet szenvedünk, az alapbiztosításunk szerint nem vagyunk jogosultak a kórházi és ápolási költségeink megtérítésére Az ilyen esetekben kiegészítő biztosítást kell kötnünk, amely kiterjed a kockázatos életvitelre is

13 13 Utasbiztosítás oBár nem kötelező, különösen külföldi utak esetén ajánlatos utasbiztosítást kötni. oMinden biztosító és a legtöbb utazási iroda értékesít utasbiztosítást.

14 14 Téli sportokhoz kiegészítő biztosítás! Az utasbiztosítás előnyei Külföldön járva számtalan veszélynek vagyunk kitéve, Az utasbiztosítások balesetből, betegségből és poggyászkárból felmerülő költségekre kínálnak fedezetet rendszerint az egész világra kiterjedő, 24 órás telefonos segítségnyújtási szolgáltatással egybekötve. Mire terjedhet ki az utasbiztosítás:  Egészségügyi segítségnyújtás és biztosítás  További utazási segítségnyújtás  Gépjármű-segítségnyújtás alapszolgáltatások  Balesetbiztosítás  Poggyászbiztosítás és úti okmányok pótlása  Poggyászkésedelem (külföldön)  Jogvédelmi segítségnyújtás és biztosítás  Felelősségbiztosítás  Szállodai felelősségbiztosítás

15 15 Utasbiztosítás kötése A nyáron nyelvi táborba utazol Franciaországba A szüleid utasbiztosítást szeretnének rád kötni. Augusztus 2 és 10 között leszel ott. Keresd meg az interneten, hogy milyen lehetőségeid vannak! Ha mód van rá Ajánld a szüleidnek, hogy kössék meg a biztosítást online módon.

16 16 Ellenőrizze a tudását! Most ellenőrizheti, hogy mennyit tud a biztosításokról! Oldja meg a leckéhez tartozó tesztet! Biztosítás tudatos Ön? Sok szerencsét!


Letölteni ppt "1 Mit lehet biztosítani?. 2 Válassza ki, hogy melyik biztosítás érdekli? Vagyon Utazási Egészség, balesetGépjármű."

Hasonló előadás


Google Hirdetések