Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Önkormányzatok szerepe és feladatai a menekültpolitikában Gödöllő, 2014. április 16. Készítette: Balla Jánosné Nyírbátor Város Polgármestere.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Önkormányzatok szerepe és feladatai a menekültpolitikában Gödöllő, 2014. április 16. Készítette: Balla Jánosné Nyírbátor Város Polgármestere."— Előadás másolata:

1 Önkormányzatok szerepe és feladatai a menekültpolitikában Gödöllő, április 16. Készítette: Balla Jánosné Nyírbátor Város Polgármestere

2 A menedékjogi törvény júniusi elfogadását követően Magyarország az EU tagjaként kötelezettséget vállalt, hogy hatékonyan biztosítja a migránsok emberi és alapvető jogait tekintet nélkül a státuszukra. Az ország határainak egy része a jövőben is az EU vagy a schengeni térség külső határa marad április 16.

3 A megye a kelet-nyugat irányú migráció tengelyében helyezkedik el április 16.

4 Nyírbátor helyzete a fenti összefüggésben Záhony HRK. Barabás HRK. Beregsurány HRK. Nyírbátor HRK. Csenger HRK. Kölcse HRK. 1Őrzött Szállás: 10Átkelőhelyek: 6 Határrendészeti Kirendeltségek: 5,16 kmSzlovákia: 136,70 kmUkrajna: kmRománia: km A határszakasz hossza: április 16. Nyírbátor Határőr Igazgatóság a 2008-as Integráció előtt

5 Határrendészeti Kirendeltség április 16.

6 Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség április 16.

7 Nyírbátori Rendészeti Objektum: április 16. -Nyírbátori Rendőrkapitányság -Készenléti Rendőrség -Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség ● Határrendészeti Osztály ● Idegenrendészeti Osztály ● Mélységi Ellenőrzési és Közterület Támogató Osztály (MEKTO) ● Őrzött szállás - (BAH) Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Nyírbátori Telephelye

8 Idegenrendészeti őrzött szállás április 16.

9 Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ április 16.

10 Migránsok a város utcáin

11 Nyírbátor Város Önkormányzatának testületi ülése április 16.

12

13 Nyírbátor

14 Összegzés -Az uniós tagállamokban, köztük Magyarországon is az elmúlt évtizedekben megnövekedett a népesség mozgása, és ez várhatóan erősödni fog. -Az érintett település-vezetők szembetalálják magukat újszerű kérdésekkel, melyek megoldásában segítséget nyújthat a mai konferencia – köszönet a szervezőknek. -Nem kerülhető meg, hogy az érintett önkormányzatok számára a menekültpolitika kezelésében segítségre van szükség, mind szakmai, mind költségvetési források tekintetében április 16.

15 Köszönöm a figyelmet! április 16.


Letölteni ppt "Önkormányzatok szerepe és feladatai a menekültpolitikában Gödöllő, 2014. április 16. Készítette: Balla Jánosné Nyírbátor Város Polgármestere."

Hasonló előadás


Google Hirdetések