Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Országos Onkológiai Intézet. 2011 nyarán uniós beruházás keretében az OOI belgyógyászati tömbje elkészült, az új helyre költöző intézeti gyógyszertár.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Országos Onkológiai Intézet. 2011 nyarán uniós beruházás keretében az OOI belgyógyászati tömbje elkészült, az új helyre költöző intézeti gyógyszertár."— Előadás másolata:

1 Országos Onkológiai Intézet

2 2011 nyarán uniós beruházás keretében az OOI belgyógyászati tömbje elkészült, az új helyre költöző intézeti gyógyszertár jelentős szerkezeti átalakuláson is keresztül ment. Az addig külön épületben, részben önálló szervezeti egységként működő, három szinten elhelyezett infúziókészítő laborokat egyesítettük. A centralizált laboratóriumot az új gyógyszertár területén alakították ki.

3 Régi infúziókészítők:

4

5 Az e célra tervezett oldatkészítő építészeti jellemzőin túl csúcstechnológiás berendezéseivel is a biztonságos, hatékony kemoterápiás kezelés szolgálatában áll. labor előkészítő bemosakodó raktár csom.

6 Az új labor:

7 A helyiségek levegőjének tisztatér technológiájú részecske mentességét és a tervezett nyomás viszonyoknak megfelelő áramoltatását a HEPA technológiával felszerelt klímarendszer látja el, biztosítva, hogy az esetleges szennyeződések ne kerülhessenek ki a környezetbe Az elkészített infúziók szállítását csőposta rendszer végzi az emeleten lévő járóbeteg kezelőkbe. Erre speciális szállító kapszulákat használunk, amelyek a készítmény esetleges törése, sérülése esetén is kivédik a környezet kontaminációját.

8

9 Az új központi egység legfontosabb technikai innovációja, az alapos előkészítés, oktatás után 2011. december elején elindult Cato rendszer volt, amely új alapokra helyezte a kemoterápiás infúzió készítést, és komoly változásokat jelentett a kezelések orvosi elrendelésénél is. cato Computer Aided Therapy for Oncology

10 Terápiás, minőségbiztosítási előnyök Lineáris lánc az orvosi elrendeléstől a címke nyomtatásáig (beadásig), amely dokumentált, áttekinthető A nemzetközi kemoterápiás protokolloknak megfelelő, egységes formátumú rendelési séma ( 7 osztály, szakrendelők,) A rendszer tartalmazza a páciens leletadatait is ( akár grafikusan) Figyelmeztető funkciók köthetők leletadatokhoz, dózisokhoz Terápiás protokollok a szakma szabályai szerint biztonságos terápia tervezés!

11

12 Gazdasági előnyök Gazdaságos citosztatikum felhasználás: - összevont gyártások (több betegnek egyszerre) - tört ampullák kezelése (maradék nem kerül kidobásra) - visszárúk kezelése - gravimetria túltöltés Szakmai, gazdasági statisztikák Készletnyilvántatrás Egy helyen az elkészítés és az elszámolás, minimális papír alapú adminisztráció: kezelőlap, elszámolólap szükségtelen Tervezet: a klinikai rendszerrel való összekapcsolás

13


Letölteni ppt "Országos Onkológiai Intézet. 2011 nyarán uniós beruházás keretében az OOI belgyógyászati tömbje elkészült, az új helyre költöző intézeti gyógyszertár."

Hasonló előadás


Google Hirdetések